Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na impreze rodzinną z 9dniowym maluszkiem

Polecane posty

Gość gość

Czy wypada iść na urodziny z takim noworodkiem czy to za wcześnie?

Gość gość
mojam siostra brała ślub 6 dni po mojej cesarce i byliśmy na weselu razem z dzieckiem,nie mogł nas tam nie być ,to był ślub mojej siostry rodzonej,wiadomo byliśmy krócej i nic nikomu nie było ,maluszkowi też

Gość gość
to zależy ile będzie ludzi i jaki charakter imprezy

Gość gość
to zależy ile będzie ludzi i jaki charakter imprezy

Gość gość
Ja bym grzecznie odmówiła, bo to jeszcze chyba za mały bobas :) chociaż widziałam matki to w pierwszym tygodniu już na spacer zasuwały po dworze :o

Gość gość
No chyba sobie żartujesz...

Gość gość
Moim zdaniem nie za bardzo jeszcze za wcześnie tym bardziej , że będzie głośno , rozmowa itp.

Gość agan123
ale maluszek może spać w pokoju obok a ty będziesz do niego zaglądać.

Idź normalnie. Nic się dzieciaczkowi nie stanie. Takie chuchanie i dmuchanie też na dobre nie wyjdzie, to mały człowieczek, a nie jajko. Zaraz zostanę pewnie zjechana, jednak tak postępowałam z synem i tak postępuję teraz z córką. Mała miała 6 dni i byliśmy na placu zabaw z synem. On latał, ja siedziałam na ławce, a mała spała w wózku. I wszyscy zadowoleni i zdrowi. Nic nas nie zaatakowało, ani nie zjadło, ani nie ogłuszyło.

26.08.13 gościu, a na co mieli czekać? Na chrzciny? u nas część matek nie wychodzi z domu z dzieckiem przed chrzcinami. I tak siedzą 2 miesiące w domu :P Ja prosto po wyjściu ze szpitala szłam na spacery :D

Ja delikatnie bym odmówiła. I nie chodzi o dmuchanie i chuchanie ale takie maleństwo wzbudza zainteresowanie a jeśli połączymy to z chuchaniem i całowaniem gdzie nie wszyscy muszą być w 100% zdrowi to może być nie ciekawie.

Gość exdebill_po_wakacjach
nie wiem, czy wypada ja bym poszła

Gość gość
Ja bym nie poszła . Za male dziecko.

Gość gość
jak moja miała niecały miesiąc to zaliczyła 50tke teściowej gdzie było 60 osób i nic jej nie było/ Prawie cały czas spała w wózku

Gość gość
Zależy jakie warunki, jak będzie głośno i dużo ludzi to bym odpuściła. Chyba że dziecko położysz w drugim pokoju faktycznie. Sama byłam z dwumiesięcznym na takim spędzie rodzinnym, ale tam ponad 40 osób było i jak wchodziłam z małym do salonu to był rozdrażniony, bo właśnie każdy zagadywał, zabawiał, wszyscy gadali i miał za głośno. Większość czasu siedzieliśmy w kuchni albo w pokoiku w którym nocowaliśmy.

Gość gość
Za dużo wrażeń dla takiego dziecka , które nie ma dobrze rozwiniętego układu nerwowego. Potem może być płaczliwe, mieć trudność z zasypianiem.

Gość gość
Po pierwsze nie wypada, chyba że to ktoś bliski jak twoim rodzice/teściowie/rodzeństwo (i nie będzie nikogo "obcego"). Głupio tak zabrać "show" gospodarzom bo wszyscy będą cmokać nad maluszkiem, ten pewnie będzie płakał i co to za impreza dla innych?! Na chwilę można, ale się rozsiadać, karmić, przewijać...dla was to frajda,ale dla innych dorosłych niekoniecznie. NO I UWAŻAJ BO TERAZ DUŻO LUDZI JEST PRZEZIĘBIONYCH. Nie jestem z tych co chuchają i dmuchają, sama spacerowałam dzień po wyjsciu ze szpitala, tydzień po urodzeniu poszłam z małym na 5 km spacer (dopiero po powrocie policzyłam i zdałam sobie sprawę z odległości ) aż dostałam powikłań. Ale teraz mam w domu przeziębionego niemowlaka i sama jestem chora - koszmar.

Gość gość
Co to konkretnie za impreza?

Gość gość
Spacer już mamy zaliczony ale te urodziny sobie podaruje jednak, Faktycznie za dużo ludzi a możliwości położenia małego w innym pokoju nie mam bo to małe mieszkanko. Dzięki

Gość gość
Ale po co?! Dziecko w nowych warunkach moźe płakać cały czas i co będziesz albo wyciągać cyca albo cudować z przygotowywaniem mm? Gospodarze też mogą być niezadowoleni, no chyba że to kameralne urodziny np. Mamy w domu...

Gość gość
Dla was dziecko to radość i nowa "zabawka" ale dla innych NIE. Ludzie chcą posiedzieć w spokoju, pogadaC, wypić...

Gość gość
Ja bym nie poszla. Po prostu by mi sie nie chcialo. Nawet znajomym i dalszej rodzinie powiedzialam zeby mi gitary nie zawracali przez pierwszy miesiac, bo chcialam sie do nowej sytuacji przyzwyczaic.

Gość pani w kapeluszu
Jak bys nie zrrobila - bedzie dobrze. Z pierwszym dzieckiem sie cackalam - nie jakos bardzo,ale bardziej niz z drugim. Jak sie drugie urodzilo,to zaraz zaczelo bywac nabplacach zabaw,tu tam,bo w koncu starsze dziecko tez chce cos robic,a nie siedziec w chalupie i sie gapic na noworodka