Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chalon

Prawdopodobna grzybica pochwy i ginekolog

Polecane posty

Gość chalon

Witam, za 6 miesięcy mam osiemnaście lat. Ostatnio z chłopakiem i znajomymi byłam na dyskotece (piątek), popełniłam duży błąd bo usiadłam w toalecie w tejże dyskotece, co jest oczywiście mało higieniczne i odradzane, bo przewija się tam dużo osób. W niedzielę obudziłam się ze swędzeniem pochwy, a z jej wnętrza wypływała żółtozielona wydzielina, wieczorem była biała, dziś swędzi już mniej, ale żółtozielone upławy powróciły. Przeczytałam na ten temat dużo w internecie i obawiam się, że może być to grzybica pochwy. Wiem, że powinnam iść do lekarza, chociaż na początku przyszły mi do głowy leki bez recepty i domowe sposoby, jednak pewniej udać się do specjalisty, niż narobić sobie jeszcze większego problemu. Jestem świadoma, że nie będąc pełnoletnia do ginekologa muszę iść z mamą, jednakże nie musi ona uczestniczyć w badaniu. W wakacje straciłam dziewictwo w moim chłopakiem, z którym jestem ponad rok, więc nie uważam tego za 'puszczanie się', bądź (przepraszam za stwierdzenie) 'dawanie d**y'. Czy ginekolog badając mnie pod kątem tego konkretnego problemu będzie zwracał uwagę na to, czy jestem dziewicą, czy nie? Jeśli dostrzeże, że odbywałam już swój pierwszy stosunek, gdy go poproszę, to nie będzie mówił o tym mojej mamie? Słyszałam, że obowiązuje tajemnica lekarska. Nie to, że moja mama jest jakaś okropna, czy coś, ale chyba dla wszystkich to krępujące i lepiej, aby to zostało zachowane w tajemnicy, zabezpieczyliśmy się, wiem co i jak, więc chyba nie jest to jakieś wielkie przestępstwo, chciałabym uniknąć głupich tekstów ze strony mamy, bo wiadomo jak to czasem bywa, a chodzi tu o wyleczenie tej domniemanej grzybicy, a nie o moje dziewictwo.

idź do ginekologa, bo jeśli tak jak mówisz to grzybica (chociaż wg mnie bardziej infekcja bakteryjna) to ginekolog przepisze Ci antybiotyk i maść, a to na pewno szybko przyniesie Ci ulgę. I akurat przy takim badaniu nie ma znaczenia czy jesteś dziewicą czy nie, bo po prostu ginekolog sprawdzi jaki odczyn ma wydzielina. Pierwsza wizyta u ginekologa nie jest taka straszna ;) Także spokojnie i im szybciej pójdziesz tym lepiej dla Ciebie ;)