Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkapostu

dlaczego jest tyle postów o braku kasy

Polecane posty

Gość autorkapostu

przecież sa jeszcze inne rzeczy niż kolejne nowe auto, ogromny dom itp. CIESZMY SIĘ MAMY TYM CO MAMY:)

Gość gość
bo tylu osobom co wpisów w tych postach brakuje kasy

Pewnie dlatego, że da się żyć bez luksusowego auta i wypasionego domu :) ale trudniej żyć odmawiając sobie wszelkich przyjemności...a w Pl wiadomo, że połowa społeczeństwa nawet pracując żyje w nędzy...

Gość autorkapostu
no rozumiem, ale popatrzcie: jak nie ma sie kasy na 3 dniowy wypad na weekend, to można na cały dzień na pieszą czy rowerową wycieczkę wyskoczyć, obiad zjeść gdzieś w knajpce, a jak nie masz na knajpkę to zabrać kanapki i urządzić piknik dzieciaki na pewno będą szczęśliwe, a i rodzice jak sobie przypomną swoje dzieciństwo i takie pikniki od razu kopa na kolejny tydzień dostaną tak sobie myślę...

Gość gość
To trzeba mieć pieniądze na te rowery. :O

Gość autorkapostu
no ale buty to chyba każdy ma:)

Ja też uwielbiam takie wycieczki :) ale myślę że to co innego jeśli są z wyboru, a nie z przymusu...tak samo jak kupić buty za 30 zl bo akurat się spodobały, a zupełnie co innego jeśli Cie na inne nie stać.

Gość autorkapostu
mann muss leben eben nehmen wie das leben eben ist

Gość autorkapostu
życie trzeba brać takim, jakie ono jest... . dlaczego nie mamy tego we krwi?

Gość gość
Bo Polacy kochają narzekać

Przecież właśnie mamy to we krwi :o inaczej już dawno nikt nie pracowałby za darmo, na czarno, ani na smieciową umowę...ale skoro zawsze znajdą sie chętni na taką pracę dlatego jest jak jest

"autorkapostu życie trzeba brać takim, jakie ono jest... . dlaczego nie mamy tego we krwi?" x ja sie nie zgadzam z ta filozofia i lubie miec kontrole nad walsnym zyciem, taka bylejakosc i 'go with the flow' to mnie bawila jak bylam na studiach;/ fajnie jest zrobic budzetowy wyjazd pod namiot na jeden weekend i do super osrpdka ze spa na kolejny - tak uwazam;-)

Gość autorkapostu
coś w tym jest, ja też łapie sie na tym, że chciałabym więcej niż mam i czasem łapie doły bo domu z ogródkiem nie mam, w mieszkaniu mi "duszno" ale w gruncie rzeczy to fajny dzieciak, super mąż, pieniędzy nie brakuje jak sie je szanuje, to czego więcej chcieć?

Gość autorkapostu
zgadzam się z tobą, ale teza jest ogólna, jak nie możesz czegos zmienic to spróbuj to polubić, znajdź pozytywne strony... ja tez planuję swoje życie, ale nie na wszystko mam wpływ

kazdy ma inne priorytety i inny apetyt na zycie - ja doceniam to co mam i z pzyjemnoscia sportowa siegam po wiecej;-)

ja uwazam ze nie ma takiej rzeczy ktorej "nie da " sie zmienic (poza kwestiami zdrowotnymi moze)

Gość autorkapostu
do ROR: no o tobie nie piszemy, chyba że założysz osobny post:) prawda jest taka, że większość mam narzeka, zamiast szukać pozytywnych stron - moim zdaniem to przepuszczanie życia przez palce, szkoda czasu na czekanie na lepsze, skoro tyle fajnych rzeczy jest wokół nas...

"autorkapostu do ROR: no o tobie nie piszemy, chyba że założysz osobny postusmiech.gif" x i prawidlowo - rozmawiajmy wiec na temat;-) x prawda jest taka, że większość mam narzeka, zamiast szukać pozytywnych stron - moim zdaniem to przepuszczanie życia przez palce, szkoda czasu na czekanie na lepsze, skoro tyle fajnych rzeczy jest wokół nas... x moim zdaniem takie pocieszanie sie jest bez sesnsu a energie lepiej skupic na zmianie takiego niezadawalajacego nas stanu niz na nauce jego akaceptacji;-)

Gość autorkapostu
ROR naucz się czytać ze zrozumieniem

" [zgłoś do usunięcia] autorkapostu ROR naucz się czytać ze zrozumieniem" x przeciez mialas pisac na temat a nie o/do mnie;-) to pisz zamaist pouczac;-)

Gość jest tyle narzekania na
brak kasy bo mamy taka a nie inna rzeczywistosc. Jest cholernie ciężko znalesc dobrą prace. Ludzie chcieliby normalnie założyc rodzine i zyc nie licząc każdego grosza od pirwszego do pierwszego. Wśrod moich znajomych i rodziny jest mnóstwo osób po studiach, mądrych, fajnych. Niestety pracujących za bardzo niskie pensje bo co mają zrobic? Za cos trzeba płacic rachunki. Znam młode małżeństwa bez szans na lepszą przyszłość i to jest bardzo smutne. Ludzie którzy mają dobrą sytuacje i dobra prace są to najczęsciej osoby którym w tym pomogli rodzice. Nie twierdze ze tak jest zawsze, ale zaobserwowałam cos takiego. Oczywiście starają sie zyc jakos wmiare szczęsliwie. Jak ktos wspomniał chodza na spacery. Spotykamy sie , pogadamy, pożartujemy. Ale nie stac nas na kino, teatr, restauracje, wyjazdy, jakiekolwiek rozrywki. Ludzie którzy pracują i ledwo starcza na rachunki i jedzenie i nie starcza na nic innego nie dziwie sie ze narzekają.

Gość szóstyraz
jak się cieszyć kiedy musisz kombinować co do garnka jutro włożysz

"jest tyle narzekania na brak kasy bo mamy taka a nie inna rzeczywistosc. Jest cholernie ciężko znalesc dobrą prace. Ludzie chcieliby normalnie założyc rodzine i zyc nie licząc każdego grosza od pirwszego do pierwszego" x nieprawda - jak sie cos umie/ma sie dobry zawod to zyje sie dobrze - problem maja ci ktorym sie wczesniej nie chcialo o tym pomyslec ze jakos to bedzie, i teraz maja byle-jakos x Wśrod moich znajomych i rodziny jest mnóstwo osób po studiach, mądrych, fajnych. Niestety pracujących za bardzo niskie pensje bo co mają zrobic? x studia teraz moze miec kazdy przecietniak i nic to nie oznacza co innego dobre studia ;-) x "Ludzie którzy pracują i ledwo starcza na rachunki i jedzenie i nie starcza na nic innego nie dziwie sie ze narzekają" x kazdy ma to co sam sobie wybral i na co zapracowal albo i nie- wiec do kogo te pretensje, hm?

Gość gość
ROR- weź juz przestań sie wymądrzać bo w zyciu rożnie bywa .Dzisiaj możesz miec kasę jutro możesz stać pod opieka .

Gość autorkapostu
ROR jak chcesz pogadać na temat to nie krytykuj wypowiedzi innych, dziewczyna prawdę napisała, nie każdy musi być prawnikiem, prezesem itp. ale każdy chce godnie żyć przechwalasz się, wyrażasz opinie o innych, zaczynam podejrzewać, że sporo masz kompleksów i mało znajomych

Gość nie zgadzam sie z tym ze kazdy
ma to co wybrał. Nie zawsze tak jest. Wiele niestety od nas nie niezalezy. Co z tego ze skonczyłam bardzo dobre studia na renomowanej uczelni skoro po kilku latach tak sie zmienił rynek pracy ze jest mi ciężko cos znalesc. Nie przewidzisz wszystkiego! Nie jest tak ze kazdy jest sam sobie winny. Nie mozna wrzucac wszystkich ludzi i wszystkich sytuacji do jednego worka. Często ludzie z przyczyn od siebie niezależnych zmuszeni są do zrezygnowania z pewnych wyborów lub podjecia jakis decyzji

"ROR- weź juz przestań sie wymądrzać bo w zyciu rożnie bywa .Dzisiaj możesz miec kasę jutro możesz stać pod opieka " x mam z gola odmienny poglad na te sprawe - to nie losowanie;-) to kwestia inteligencji oraz zaradnosci x autorkapostu ROR jak chcesz pogadać na temat to nie krytykuj wypowiedzi innych, dziewczyna prawdę napisała, nie każdy musi być prawnikiem, prezesem itp. ale każdy chce godnie żyć" x po pierwsze to tonem rozkazujacym proponuje zwracac sie do swoich najblizszych jesli juz muisz, bo ja takie wypowiedzi ignoruje;-) po drugie - ja nie krytykuje tylko sie ustosunkowywuje jak wszyscy a to ze kazdy chce godnie zyc - to mnie zawzse smieszy - jasne i kazdy chce jezdzic na jamajke i kazdy ma pretensje ze nie moze ;-) ;-) ;-) ludzie maja wolna wole i moga korzystac z roznych rozwiazan - nie urodzili sie wczoraj zeby wiedziec ze do zycia na ogol potrzebne sa pieniadze - a jak ktos bierzez sie za rozrod be zpomyslu na zarabianie pieniedzy to potem nie ma wyboru i zostaja mu pikniki na lace - taka prawda;/ x "przechwalasz się, wyrażasz opinie o innych, zaczynam podejrzewać, że sporo masz kompleksów i mało znajomych" x mozesz podejrzewac ze jestem nawet krasnelem ogrodwym nic mnie to nie obchodzi;-) niczym sie nie przechwalam (nie podalam zadnych faktow) ino wyrazam opinie - tak samo jak ty, roznie dobrze moglabym powiedziec ze ty sie przechwalasz tymi pinkinikami z suchym prowiantem;-)

Gość autorkapostu
skoro ignorujesz to po co odpowiadasz? znasz znaczenie słowa ignorować? udowodnij

"nie zgadzam sie z tym ze kazdy ma to co wybrał. Nie zawsze tak jest. Wiele niestety od nas nie niezalezy." x nie muisz sie zgdazac - masz prawo do swojej opinii. Ja natomaist zostane przy swojej. x "o z tego ze skonczyłam bardzo dobre studia na renomowanej uczelni skoro po kilku latach tak sie zmienił rynek pracy ze jest mi ciężko cos znalesc. Nie przewidzisz wszystkiego! " x akurat trendy na rynku pracy bardzo latwo - zwlaszcza jak sie studiuje tzw. kierunki populrne (coby nie powiedziec populistyczne;-) ;-) Poza tym zawzse mozna sie przekwalifikowac itd. -a studia osobicie (poza technicznymi i medycyna) uwazam za strate czasu wiec sie nie dziwie ze absolwenci takowych nie maja nic. Nie ma renomowanych uczelni w europie wcshodniej moim zdaniem (opieram sie na rankingach), sama tez skonczylam studia - ot, bledy mlodosci;-) x "Nie jest tak ze kazdy jest sam sobie winny. Nie mozna wrzucac wszystkich ludzi i wszystkich sytuacji do jednego worka." x ja uwazam ze kazdy jest kowalem wlasnego losu, a wiec ma to na co zasluzyl (wyjatkiem sa wypadki czy choroba) x Często ludzie z przyczyn od siebie niezależnych zmuszeni są do zrezygnowania z pewnych wyborów lub podjecia jakis decyzji x nie, tak sie tlumacza ci niedojrzali - czlowiek zawzse ma wybor, tak mysle