Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadzwyczajne plamienie po spóźnionej miesiączce

Polecane posty

Gość gość

Zaznaczam, iż staramy się o brzdąca! Cykle po odstawieniu plastrów antykoncepcyjnych miałam 30-32 dniowe. W bieżącym miesiącu, miesiączka spóźniała mi 5 dni. Czyli miałam ją dostać 20 sierpnia (zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki, wynik negatywny), nagle w niedziele rano zaczął boleć mnie brzuch i po 5-10 minutach nastąpiło krwawienie. Po czym na drugi dzień (czyli wczoraj) czyściutko jak nigdy przedtem, zero oznak jakiejkolwiek miesiączki. I znowu dziś rano małe plamienie koloru ciemno-czerwonego - brązowego, po godzinie lub dwóch znowu czyściutko. Piszę o tym, ponieważ nigdy przedtem nie zdarzyła mi się podobna sytuacja. Mam już małego brzdąca w domu i niestety nie uda mi się pójść do lekarza dziś, a z testem muszę zaczekać do jutra. Czy ktoś miał podobną sytuację? Ktoś może poradzić?

Gość gość
A kiedy dokladnie odstawilas plastry?

Gość gość
Plastry odstawiłam w kwietniu.

A po odstawieniu uregulowaly Ci sie cykle ? Moze to jest skutek odstawienia hormonow?

Gość gość
Bardzo możliwe, staram się nie nakręcać na ciążę. Lecz po ostawieniu tabletek, cykle były podobne.. kilka dni temu spodziewana miesiączką, następował ból podbrzusza a potem oczekiwana miesiączka, która trwała 3-5 dni. W tym miesiącu w środku cyklu miałam bóle podbrzusza przeplatane z dziwnym mrowieniem. Czekając na miesiączkę, pojawiło się tylko jednodniowe krwawienie w niedziele, wczoraj czyściutko i dziś bardzo delikatne plamienie z rana.

To nie wiem. Moze to skutek odstawienia plastrow. Najlepiej jak zrobisz jeszcze raz test lub bete. Jak krwawienie sie nie rozkreci to bedziesz musiala isc do ginekologa.