Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmkmwk

nie chce robic wesela a jego rodzice juz to komentuja

Polecane posty

Gość kmkmwk

Stwierdziłam,że nie chce robić wesela wcale. Jedynie zaproszę najblizszą rodzine na jakiś obiad i tyle. Mój narzeczony jest zgodny, co do tej kwestii, Ale jego rodzice nie bardzo. Planują już impreze na 120osób.... a dla mnie to po prostu strata kasy,zeby się tylko goscie ponajadali, popili i potanczyli, a na koniec obrobili tyłek, co było nie tak na weselu. Te pieniądze wolę przeznaczyć na mieszkanie. Przecież ten dzien może być przepiękny dla pary młodej bez tego całego zamieszania. Ale jego rodzice nie potrafią tego zrozumiec. A ja chce skromnie.

Gość gość
to niech im syn wytłumaczy, co za problem? wasza wola, wasze wesele. szczęścia życzę.

Gość gość
to znajdą mu taką, co będzie chciała mieć wesele!

Gość gość
mieszkania nie macie, a ślub chcecie brać? i gdzie będziecie mieszkać? zapewne u jego rodziców, co?

Gość kmkmwk
im się nie da tego wytłumaczyć, swojej córce wyprawili to i jemu chcą. Juz kase zbieraja. Jego matka to już w ogóle powiedziała nawet,że suknie slubną mogę miec po ich córce.:/

Gość gość
boże co za ludzie. trochę asertywności...

Gość kmkmwk
Zapewne u moich rodziców. Mają duzy dom i nie mają nic przeciwko I w tym czasie chcemy wybudować dom. Oboje mamy stałą prace, a jak wiadomo wszyscy teraz budują dom na kredyt.

Gość gość
Też planuję zrobić tak jak Ty :-D Szkoda kasy i zdrowia na ten cały zamęt. Wolę pojechać za tą kasę na wakacje...

Gość kmkmwk
Jestem asertywna i znają dobrze moje zdanie ale nie potrafią tego zrozumiec. A ja nie chce się z nimi kłocic. I tak postawię na swoim ale chciałabym,żeby to zrozumieli i uszanowali to

Gość gość
no to będzie wojna!

Gość gość
to wasza decyzja rzecz jasna, ale obawiam sie ze pozniej bedziecie zalowac ze nie macie np zadnej pamiatki z tego dnia, nie bedzie co wspominac, ale oczywiscie kazda decyzje nalezy uszanowac, zycze powodzenia i duuzo milosci

Gość gość
A dlaczego mają nie mieć żadnej pamiątki??? Przecież ślub będzie, obiad rodzinny itd ;-)

Gość gość
przecież mogą wynająć fotografa i mieć pamiątkę

Gość gość
za fotografa tez sie placi z z tego co czytam autorce szkoda pieniedzy na organizowanie wesele, a co za tym idzie - wszystkiech innych spraw np fotografa

Gość gość
jednak zapłacenie 2tys fotografowi a 30tys za wesele to jest różnica

Gość kytr
Ja bym tam nie mogla nie mieć wesela, cała ta magia, kościól, pozniej przyjecie w domu weselnym, piekna biala suknia,w elon, pierwszy taniec, goscie ktorzy sie bawia, zyczenia, spiewy, tance, dobre jedzenie i ogromna radosc, taki dzien pamieta sie cale zycie, ale oczywiscie wasza decyzja :)

Gość gość
A za czyja kase chca robic to wesele? Jesli za swoja to odmow,ale nie licz, ze dadza wam na dom. W koncu sami decyduja co robia ze swoimi pieniedzmi,a oni chca wesela. Jesli chca robic za Twoja kase to proste, przeciez nie dasz im dostepu do konta;)