Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabriela22

Powietrze pod skórą z tyłu pięt

Polecane posty

Gość Gabriela22

Od jakiś 5 lat mam dziwną przypadłość - jakby ,,powietrze" pod skórą z tyłu stóp. Piszę ,,powietrze", bo tak naprawdę go tam nie ma, ale tak to wygląda. Ścieram tą skórę 1-2 razy w tygodniu tarką, ale po 2-óch dniach jest to samo... Piecze mnie ta skóra, gdy leżę na plecach, a gdy mam mokre nogi, to robi się z tego jakby białe ,,wybulwienie". Okropnie to wygląda. smutas.gif Nie jest to rogowacenie naskórka - ta skóra jest miękka. Byłam u dermatologa, który sam nie wiedział co to jest i zapisał mi krem ,,Pilarix", który nic mi nie dał. Tak myślę, czy to nie jest spowodowane solarium (chodzę tylko na łóżko) - może tam się czymś zaraziłam tym bardziej, że występuje to tylko z tyłu stóp - tam gdzie stopy dotykają powierzchni, gdy się leży... :/ Czy którakolwiek takie coś ma, albo przynajmniej przypuszcza co to może być...? Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
przestan scierac i zobacz co sie stanie. z opisu to wynika jak notoryczny odcisk. natluszczaj ta skore mocno ale nie parafina ani kremami z parafina, np olejem kokosowym.

Gość gość
tez tak mialam, u mnie to byl taki jakby gleboki pecherz bleh, zniknelo jak przestalam maltretowac stopy

Gość Gabriela22
Wykąpałam stopy w Oilatum i tak jakby zaczęło mi się coś poprawiać - spróbuję stosować dłużej i zobaczę co będzie. W razie czego napiszę. Czy mogę liczyć na jeszcze jakieś porady?