Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mialyscie jakies oznaki na dzien dwa przed porodem

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem w 39tygodniu ciazy. Od 2 dni zauwazylam u siebie duza ilosc przezroczysto- biale wydzieliny. Wczoraj wieczorem dorwaly mnie skurcze pierwsze wystepujace czesto jednak nie regularnie. Poszlam spac okolo godziny 1 w nocy . O 3.30 obudzilo mnie mocne napinanie i twardnienie brzucha wraz ze skurczami. Byly one bardzo regularne najpierw wystepowaly przez pierwsza godzine co 7 min potem do okolo 6 rano co 5 minut juz. Myslalam , ze to juz ale sie polozylam- wlaczylam film i zasnelam. Rano wstalam czulam jedynie ze brzuch jest lekko zdrętwialy i lekko mnie pobolewal ( ale juz bez skurczy). Nadal mam duza ilosc tej wydzieliny z pochwy i przed 30minutami zlapal mnie pojedynczy skurcz. Gdy dluzej pochodze lub postoje czuje jak mocno glowka napiera mi na krocze glowka dziecka. Staje w tym momencie- nie moge chodzic a synek napiera tak mocno ze az zaczyna to szczypac . Czy to sa przepowiadajajace zwykle skurcze czy to przedsmak porodu , ktory moze sie rozpoczac juz bardzo niedlugo? Dodam ze wczoraj przy tych skurczach odczuwalam tez chec wyproznienia - jednak do oczyszczenia nie doszlo.

Gość gość
nic nie miałam przed żadnym z porodów. 1 zaczął się od chluśnięcia wód -w dniu porodu 2 zaczął się od niewielkiej ilości śluzu z krwią a potem zaraz doszły skurcze co 3min. Wcześniej nic nie było.

Gość gość
Znając mnie jak bym jechała do szpitala . Powodzenia

Gość gość
To jest moja rowniez 2 ciaza juz. Mam w domu coreczke. Pamietam ze ja urodzilam po terminie i nie mialam tego typu objawow a teraz ewidentnie widze ze cos sie dzieje.. Nie mialam takiej ilosci wydzieliny, nie mialam tak regularnych skurczy przepowiadajacych itp. Ja juz naprawde myslalam ze urodze dzis. A tu ucichlo co mnie bardzo zdzwilo poniewaz co do sekundy regularne te skurcze byly. Do szpitala nie pojechalam bo zasnelam i rano nie mialam juz tak bardzo regularnych skurczy.

Gość gość
Lepiej pojechac i sprawdzic co sie dzieje. Ja z pierwszym nie mialam zadnych objawow. W nocy zbudzil mnie bol jak na okres i jak usiadlam to wody mi odeszly, ale nie mialam zadnych skurczy. Z drugim mialam planowana cesarke, a tydzien przed zaczal mi brzuch twardniec, ale nie byly to konkretne skurcze. Jak sie zglosilam na cesarke to polozna podotykala moj brzuch i sie zasmiala ze mam dobrze termin wyznaczony, bo dziecko juz gotowe i na dniach by przyszlo, wlasnie dlatego ze mi brzuch twardnial.