Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rapidlight

ile razy dziennie należy jeść PYTANIE

Polecane posty

Gość rapidlight

chcę się zacząć odchudzać, miałam plan jeść 4-5x dziennie, małe posiłki, co 3-4godziny, ostatnio jednak przeczytałam, że jedzenie śniadania spowalnia odchudzanie, jest to niezgodne z tym jak odżywiali się nasi przodkowie (rano polowanie, a wieczorem jedzenie :D) jak myślicie?

Gość gość
śniadanie trzeba jeśc ja jak nie jadłam to tyłam ale mi wystarczyło 3 posiłki dziennie

ogólnie rano człowiek wydala to, co przerobił przez nic - ja sie do tej teorii przychylam, bo rano nie chce mi sie jeść jem minimalnie, dopiero w pracy ok. 11.00 jem drugie, większe śniadanie ogólnie - trzeba jeść co 2 - 3 godziny, coby soki trawienne nie wyżarły dziur w żołądku małe ilości, owoce, przekąski jakieś

Gość gość
Ja jem raczej rzadko, na pewno nie co 3 godziny i nie mam dziur w żołądku. Bez śniadania nie wychodze z domu, a potem jem jak zgłodnieję. Głód jest najlepszym wyznacznikiem tego, kiedy powinno się jeść. No i jestem bardzo szczupła.

Gość rapidlight
dzięki za opinie:) do pracy mam na 8 i zastanawiam się czy jeść o 11 czy dopiero o 13, bo po przebudzeniu i tak apetytu nie mam.

Gość gość
Wg mnie po przebudzeniu. Brak apetytu rano to złe przyzwyczajnie, ale na szczęście można szybko je zmienić.

Gość oona84
sniadanie w diecie jest bardzo waze, powinno byc srednio obfite i najlepej jezeli mozna je zjesc przed godz 8, to podkreca metabolizm na caly dzien. Ale dieta dieta a cwiczenia? aktywnosc fizyczna? to ile jesz musisz dostosowac do trybu zycia, do tego ile kalorii zuzywasz w ciagu dnia. Im wiecej spalasz, tym wiecej mozesz zjesc, innych sposobow na odchudzanie nie ma :)

Gość rapidlight
tak wiem, od miesiąca ćwiczę 4-5x w tygodniu, ale bez zmiany diety, teraz chciałam zacząć jeść bardziej zdrowo i regularnie, potrzebuję zrzucić jeszcze z 5 kg.

ja bym chyba zemdlała bez śniadania, ale prawdą jest, że nie mam po obudzeniu jako takiego apetytu. ciężko jest mi znaleźć coś, co przełknę na śniadanie. ale bez z tego jest mi słabo, duszno, okropnie mi się odbija i kiszki grają na cały regulator:O

Gość Nasturcja 123
Zalezy co chcesz osiagnac.. Jesli schudnac- to minimum 4 posiłki, a najlepiej z 5 albo 6 małych.. a jelsi chcesz byc zdrowa, to wersje są rózne, ostatnio jest moda na jedzenie dwa razy dziennie

Gość oona84
Ja u siebie zaobserwowalam, ze chudne kiedy malo jem wieczorem, powiedzmy do godz 19 gora 19.30 i to cs lekkiego, wtedy nawet jak w dzien zjem wiecej, to nie tyje. Jak tylko zaczelam jesc wiecej wieczorem, i to nawet owocow, od razu troche przytylam. Moja kuzynka byla u dietetyka, i powiedzial jej ze owocow nie powinno sie jesc wieczorem, jedyne co mozna jesc wieczorem i w ciagu dnia niemal bez ograniczen, to warzywa, zwlaszcza marchew i kalarepa :/

Gość Michel1983
Wszystko zależy od wieku, wzrostu, ale generalnie około 1800 kalorii, jeśli ma się dobry metabolizm. Znacznie więcej można jeść, gdy się aktywnie funkcjonuje, czyli uprawia różnego rodzaju sporty. W takim przypadku zapotrzebowanie na energię jest większe, ale taką energię dobrze jest uzupełniać poprzez cukry proste, które można znaleźć w owocach, miodzie. 5 posiłków to popularna dieta "5 posiłkowa", ale można jeść dwa, czy trzy posiłki ważne, żeby się z tym dobrze czuć. Jak się ćwiczy http://likemed.com/pl/ codziennie to zapotrzebowanie na mały posiłek jest większy, ale nie należy się przejadać.