Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania przesiewowe noworodka schizuje

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny Zosia w 3 dobie miała pobierana krew na 3 choroby metaboliczne.Teraz schizuje ze przyjdzie jakiś list , po jakim czasie można być spokojnym ,że wszystko ok?

Gość gość
Nie denerwuj się , przecież będzie wszystko dobrze. Musisz pozytywnie myśleć. Jeżeli coś będzie nie tak taki list dostaniesz do miesiąca czasu , zazwyczaj dostaje się go wcześniej. Będzie dobrze zobaczysz.

Gość cxcxxxx
po miesiącu

Gość gość
po pierwsze nie panikuj bez powodu. ja dostałam taki list i to był horror, przyszedł dzień po wyjściu ze szpitala, synek miał 7 dni.

Gość gość
Zosia dzisiaj wlasnie skonczyla miesiąc-tak się o nią boje

Gość gość
to wszystko ok, dawno byście coś dostali, oni pochodzą do tego bardzo poważnie. Ciesz się macierzyństwem!

Gość gość
Ja też dostałam taki list, a w nim napisali , ze wszystko jest ok. Ale zanim go otworzyłam... wiadomo :(

Gość gość
a mogę wiedzieć jak się potoczyla historia z Twoim synkiem? jaka chorobę podejrzewali?

Gość gość
wyszły nieprawidłowości w kierunku fenyloketonurii. To akurat był piątek, przysłali zestaw do poboru kolejnych próbek, ale już laboratoria były nieczynne, a czekanie do poniedziałku było okropne. W poniedziałek pobrane próbki wysłaliśmy do PBP i to czekanie, ale w sumie na 3 dzień zadzwoniłam i było ok, potem jeszcze przysłali wyniki pocztą. Pamiętam to jak dziś, a minęło już 4 i pół roku. Synek zdrowy, no prawie, ale to już insza inszość.

Gość gość
ciesze się ,że synek zdrowy.Ja się boje o mukowiscydozę

Gość gość
nie spie po nocach przez to-gdzies wyczytałam ze dopiero po 3 miesiącach ktoś dostal zawiadomienie

Gość gość
nie martw się, już byś wiedziała, bo oni działają błyskawicznie.

Gość gość
Nie wydaje mi się, to są zbyt poważne choroby, naprawdę działają jak mogą najszybciej. Jak ma Cię to uspokoić to zadzwoń do Waszej Pracowni Badań Przesiewowych, my podlegamy pod Wrocław i naprawdę chętnie i rzeczowo rozmawiają z zainteresowanymi.

Gość gość
jutro zadzwonię, bo zwariuje

Gość gość
Zadzwoń, też jestem wariat i panikara, więc Cię rozumiem. Powodzenia.

Gość gość
mój miał badanie na mukowiscydozę 2 razy ze względu na moją tarczycę w ciąży, ani razu mi nic nie przyszło, usłyszałam że jak przez 2 tygodnie nic nie przyjdzie to będzie ok

Gość gość
upppp

Gość gość
zadzwoniłam do Katowic rano o 7 :)Wszystkie wyniki ok-kamien z serca.Zaluje ze wcześniej nie zadzwoniłam

Gość gość
Dziewczyny opanujcie sie !!!!!!! juz schizujecie tym,czego nie ma a co bedzie potem!!!!! ONAPUJCIE SIE! wasze dzieci to czuja,,te nerwy... pomyslcie ile przed wami....szczepienia i mnostwo opiniii szcepic czy nie..choroby..rota itp itd

Gość gość
a ktoś dostal taki list?

Gość gość
Ja też schizowałam z tego powodu, później kiedy tygodnie mijały zaczęłam o tym zapominać i stresowałam się kolejnymi chorobami albo tym, że źle złapałam synka albo że on krzywo leży, itp... Tak nie można. Nie ma co wariować bez powodu, bo poważnych chorób jest tysiące i mogą ujawnić się w każdym wieku - nie tylko niemowlęcym, nie warto martwić się na zapas.

Gość gość
moja kuzynka niedawno dostała - mukowiscydoza...musza się badać ponownie :(