Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przedszkole czy przechowalnia

Polecane posty

Gość gość

Od września mogą zniknąć z przedszkoli dodatkowe zajęcia: logopedia, rytmika czy język angielski. Wszystko przez nowelizację ustawy, która mówi, że rodzice za zajęcia dodatkowo płacić nie mogEw. rytmikę przecież mogą prowadzić "zwykłe" nauczycielki. Śmiech na sali Ciekawe co Ministerstwo (czy pani ministra) Edukacji jeszcze twórczego wymysli

Gość gość
E tam, myślę, ze to nie przejdzie. Rytmika jest dla rozwoju dziecka niezwykle ważna i tylko niemysląca dyrektorka placówki na takie coś pójdzie

Gość gość
E tam, myślę, ze to nie przejdzie. Rytmika jest dla rozwoju dziecka niezwykle ważna i tylko niemysląca dyrektorka placówki na takie coś pójdzie

Gość gość
co nieprzejdzie? to juz obowiazuje od 1 wrzesnia br!!!!!

Gość gość
Nic nie obowiązuje, były już rózne kiedyś podchody i nie przeszły

Gość gość
Bardzo dużo do powiedzenia bedą mieli sami rodzice. Jak się nie zgodzą na bylejakość to nie przejdzie

Gość hermionaona
widziałaś kiedyś jak wygląda lekcja angielskiego w przedszkolu? Ja widziałam i to jest dopiero śmiech na sali, że rodzice płacą za coś takiego

Gość gość
Nie, ale bywałam na dniach matki, dzniach dziecka, na zabawach karnawałowych organizowanych przez rytmiczki dobrze przygotowane do zawodu i lubiace swój fach. Mowa tu nie tylko o jęz. angielskim

Gość hermionaona
więc powiem Ci o zajęciach z logopedą, gdzie pani poświęca max. 15 min. na jedno dziecko

Gość gość
ale jakos nikt nie odnosi się do zajęć ruchowych typu rytmika. Czy dzieciom ruch i taniec nie jest potrzebny? Co z Was za matki?

Gość gość
jeśli chodzi o taniec, to to, co robią w przedszkolach tańcem nazwać nie można, wolałabym zapisać dziecko na jakiś hip hop. A ruch - wiadomo, że są jakieś zawody w przedszkolu, zabawa na placu zabaw. I o ruch muszą zadbać też rodzice - chyba nie sadzasz dziecka od 17 przed TV i masz na to wyrąbane

Gość gość
to w Twoim przedszkolu nie uczą żadnego ruchu, ani piosenek dziecko się nie uczy, że "wolałabyś"... a ja wolałabym gwiazdkę z nieba, ale jestem bardzo zadowolona, ze mój dzieciak ma kontakt z piosenką i przynajmniej godziną ruchu w czasie kilku godzin przebywania w przedszkolu np. kiedy na dworze leje i wieje. A takich dni ci u nas dostatek

Gość gość
to w Twoim przedszkolu nie uczą żadnego ruchu, ani piosenek dziecko się nie uczy, że "wolałabyś"... a ja wolałabym gwiazdkę z nieba, ale jestem bardzo zadowolona, ze mój dzieciak ma kontakt z piosenką i przynajmniej godziną ruchu w czasie kilku godzin przebywania w przedszkolu np. kiedy na dworze leje i wieje. A takich dni ci u nas dostatek

Gość gość
uczą piosenek, wierszyków na wszelkie akademie, dnie dziecka, matki itp. Chyba nie ma przedszkola w którym takich rzeczy nie robią

Gość gość
Od jutra mają nie robić, według najnowszych przepisów, łomatko, gdzie my żyjemy...

Gość gość
jasne i nie będzie od jutra żadnych akademii. Skąd Ty spadłaś?

Gość gość
A kto Wam powiedział, że nie będzie rytmiki? Akademii może nie być, ale zajęcia ruchowe i słuchowe, nie wyobrażam sobie by nie było

Gość gość
zobaczymu jutro. a normaqlnie zaprowadzacie dziecko tak jak zwykle do przedszkola?

Gość gość
No, kurza twarz, chyba przedszkoli nam jeszcze nie zlikwidowali? A może... zobaczymy jutro, teraz chyba wszystko jest możliwe