Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak stać się świadomym i spokojnym człowiekiem

Polecane posty

Gość gość

potrafie byc strasznie nerwowym, niestety o ile u niektórych złość to motywacja, to u mnie w takim stanie nic sie nie liczy...dosłownie..rezygnuje ze wszystkiego. Drę sie do siebie, oczekuję jakiegos cudu i tak codziennie, od miesięcy. Chciałbym nauczyć się realizować swoje cele, porażki wiadomo że będą, jednak było ich już za dużo... Chcę coś zmienic w życiu, a nie umiem. Właściwie mógłbym cały dzien grać w coś lub siedzieć na youtube albo tak po prostu łazic po necie, ale nawet głupie przeczytanie ksiazki jest już poza moja strefa komfortu. CHCĘ PO PROSTU z dnia na dzien, z minuty na minute powiedzieć sobie DOŚĆ bycia takim i cos zrobic, osiagnac wyksztalcenie nie wiem po prostu chcę odłozyc youtube i inne nie meczace formy spedzania czasu na wieczór, a rano i po południu realizowac to co chcę czyli np. nauka angielskiego, kwestionowanie przekonan.... tylko ten po** umysł tak sie buntuje :(

Gość gość
odswiezam!

Gość gość
no ludzie

Gość stachuchuchcuchuc
goń sie

Gość gość
Są leki na uspokojenie. Plus tego polecam jeszcze psychoterapię.

Gość gość
Leki naprawdę pomagają. Wiem bo sama biorę. Ale leki wszystkiego nie załatwią. Człowiek musi jeszcze sam pracować nad sobą.

przyzwyczailes umysl do zastoju. dla pocieszenia powiem ci tyle, ze tak samo, jak przyzwyczailes, mozna i odzwyczaic :) ale bez terapii, lub przynajmniej czytania ksiazek-poradnikow na ten temat, tak bez niczego, z dnia na dzien, nie obudzisz sie z innymi przyzwyczajeniami ;) uciekasz przed wlasnymi pragnieniami, dazeniami, ambicjami w internet, bo nie wiesz, jak zaczac stawiac pierwsze kroki w celu ich realizacji. w tych pierwszych krokach dobrze by bylo, gdyby ktos cie troche poprowadzil, zmotywowal. medytacja tez bardzo pomaga, ale tego trzeba sie nauczyc :)

Gość gość
to wynika z lęków że się nie uda,dlatego odkładasz to na wieczne później,i uspokajasz rozrywkami,

Gość thayger
Zacznij od jogi i medytacja, to cię uspokoi wyciszy

Gość gość
najbardziej uspokoi Cie jak zaczniesz robić to co odkładasz tylko ten moment zacznięcia" :-) jest tym przełomem potem już w tym siedzisz

Gość gość
prosze o wiecej odpowiedzi.

Gość gość
nooooooo