Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwu latki

w co bawicie się z 2 letnimi dziećmi

Polecane posty

Gość mama dwu latki

zaczyna się ziiimno... więc większoość czasu spędzimy w domu. co robicie ze swoim 2 letnimi dziećmi ?

Gość gość
Bawimy się w dom. Ja jestem matką a on dziecko.

Gość mama dwu latki
doprawdy ? łał super zabawa :P

Gość sweet love child
To zależy co dziecko lubi. Moja np uwielbia rysować i malować farbami. Do tego drugiego rozkładam wielki karton w kuchni, wyciągamy farby i młoda "maluje' najpierw pędzlem, a później rękami ;) trochę się przy tym wybrudzi, ale za to ile ma zabawy. Lubi też lepic z ciastoliny- robi sobie jakieś ciasteczka po swojemu, a później rozkłada to na miseczkach i karmi pluszaki ;) budujemy też z lego- fajna zabawa, a przy tym ćwiczymy kolory. Gotujemy też na zabawkowej kuchence albo bierzemy kocyk, jakiegoś misia, "jedzenie i picie" dla niego i robimy piknik w domu ;) a przy tym zabieramy też książeczki i sobie czytamy ;) Ogólnie to wolę spędzać z Nią czas na dworze, nawet kiedy pada to idziemy poskakać chwilę po kaluzach :)

Gość gość
my też malujemy- te farbki do malowania palcami czy flamastry są teraz zmywalne, więc nie ma strachu :) Puzzle też te duże zaczynamy układać, przebieranki też u mnie się sprawdzają, tańce, zabawa w ruchu np. rzucanie piłeczek do pudełka, książeczki z naklejkami

Gość sweet love child
O zapomniałam o tych książeczkach z naklejkami, bo też lubi :) Nie wiedziałam o tych farbkach do malowania palcami, mamy zwykłe plakatowe i zmyć niby łatwo, gorzej ze spraniem tego z ubrań :) muszę kupić te do malowania palcami :)

Gość moja uwielbiaaaa
czytać książki :) tzn jak ja jej czytam :P już mnie czasami gęba od tego boli :P super że powiedziałąś o tych farbka i flamastrach dzisiaj idę do księgarni i kupię :) córka jeszcze najbardziej lubi zabawę klpockami drewnianymi lub jazda na jezdziku po domu. Wgl nie bawi się lalkami nie daje im jeść ma kuchenkę ale wcale się nią nie bawi jedynie służy nam do tego że jej stawiam czasami owoce albo picie na niej bo jest dość wysoka... ale najbardziej lubi skakanie na trampolinie :D zresztą ja też :D

Gość moja uwielbiaaaa
jak są jakieśfajne książki w biedronce to kupiję takie 2+ ale na razie jej nie pokazuję bo wszystko byłoby pomięte. rysujemy kretkami...