Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdhhsjs

Z gory mowie ze to nie zart Powiedzialam mojemu chlopakowi

Polecane posty

Gość gdhhsjs

Mamy ostatnio kryzys w zwiazku, nie jestem pewna czy go kocham , wczoraj gdy mnie o to spytał , powiedziałam mu że chyba go już nie kocham i że jestem z nim z przyzwyczajenia. Nie powiedział nic , więc spytałam czy go to w ogóle obchodzi? i wiecie co powiedział? że spoko , bo za pare lat on pewnie też bedzie ze mna z przyzwyczajenia... jestem w szoku. jakbyscie zareagowały na moim miejscu ?

Gość gdhhsjs
jest tu jakas dusza do pogadania ?

Gość myślę myślę
A czym dla Ciebie jest miłość? Motylami w brzuchu?

Gość gdhhsjs
Niekoniecznie ! Motyle w brzuchu to niekoniecznie miłość , ale też na pewno przyzwyczajenie nie jest miłośćią

Gość gdhhsjs
up

Gość myślę myślę
Ale powiedz mi jaka jest Twoja definicja miłości? Czym jest miłość wg Ciebie?

Gość gdhhsjs
miłości się nie da zdefiniować, po prostu czuje się, że to jest to.

Gość myślę myślę
Ogólnie da się zdefiniować, ale może właśnie przez to, że Ty nie potrafisz lub nie chcesz jej zdefiniować, nie wiesz czy kochasz swojego chłopaka czy nie. Z tego co napisałaś, dla Ciebie miłość to samo UCZUCIE? v To jest BARDZO WAŻNE by umieć nazywać ważne rzeczy w swoim życiu, a także swoje wzajemne oczekiwania i potrzeby. Inaczej nie wiesz na czym stoisz, z czego się cieszyć, co zmienić. Nie wiesz na ile problem jest w Tobie, a na ile w drugiej osobie. Nie można zmienić tego co NIEŚWIADOME, NIENAZWANE.

Gość koliberkaaaaaa
miłość ,wielki temat ,każdy kocha tak jak mu na to pozwalają jego zdolności im piękniejszy duch i umysł tym piękniejsza miłość ideał to jedność dusz i ciał uwielbienie ,przyjazn i troska

Gość myślę myślę
Miłość następuje gdy mija zakochanie... Związek przechodzi na inny poziom. Są różne etapy miłości. Miłość z czasem się zmienia, szara codzienność też może być piękna na swój sposób jeśli o nią dbamy. v O wzajemną miłość trzeba stale, codziennie dbać, bo jest jak ogród. Gdy go nie pielęgnujesz, nie podlewasz, usycha albo zarasta cierniami i trudniej je potem wykosić. v Miłość to chęć robienia czegoś dobrego dla drugiej osoby, np. bez powodu, bez okazji. To ZAUFANIE i wzajemne ODDANIE, intymność przede wszystkim emocjonalna, uczuciowa - dzielenie się swoimi myślami, uczuciami, bliskość dusz. Drobne gesty czułości, pomaganie sobie, umiejętność ustąpienia i patrzenie nie głównie na siebie ale we wspólnym kierunku...