Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarlaFiro

Ciąża i higiena miejsc intymnych

Polecane posty

Gość KarlaFiro

Jestem w 18 tygodniu ciąży i czasem pojawia się u mnie delikatne pieczenie i podrażnienie miejsc intymnych. Do mycia całego ciała używam żel pod prysznic czy to może mieć wpływ na te podrażnienia? A może to wina proszku do prania? Powinna podmywać się samą wodą a może jakimś specjalnym płynem?

Gość gość
ja stosowałam w ciąży i nadal stosuję laktacyd. kiedy czułam jakieś pieczenie miałam zawsze pod ręką lactovaginal, zaleciła mi go ginekolog. ale zapytaj swojego lekarza co robić i co można stosować.

Gość gość
ja tylko stosowałam mydło bambino

Gość gość
tylko i wyłącznie lactacyd. Sprawdził się w ciąży i w okresie połogu. polecam z czystym sumieniem Czasem podrażnienia w ciąży są od zapachowych wkładek lepiej używać takich neutralnych/

Gość gość
Jakie Wy jesteście na reklamę podatne :D Żanet Kaleta polecała laktacyd i teraz wszystkie TYLKO I WYŁĄCZNIE go stosują:)

Gość gość
nawet nie wiem kim jest ta pani używałam chyba z 20 różnych ziaja aa, lirene ale laktacyd wg mnie jest najlepszy

Gość aagula8
ja do okolic intymnych stosuję zamiast płynu do hig.int. provag żelu-jest o tyle dobry że się go nie zmywa-zostaje na skórze i przy okazji nawilża. Możliwe że podrażnia Cię zwykły płyn do kapieli. Albo masz zaburzoną florę.Ten żel ma kwas mlekowy więc może Ci spasuje.

Gość gość
A ja od kilku lat używam żelu plivafem, teraz jak jestem w ciąży to też Kupuję go w aptece, może trochę drogi ale bardzo wydajny, ładny zapach i dłuuuuugie uczucie czystości- jak reklamie ha hahahha Ginekolog mi go polecił Laktacyd dla mnie jest okropny, głównie przez ten zapach, taki smrodkowaty

Gość zuzka_ka
u mnie takie podrażnienia występowały już przed ciążą i doszłam do tego, że przyczyną były wkładki higieniczne, które używałam. Jak się dowiedziałam są wybielane ostrymi wybielaczami i niestety z tego powodu jak się okazało miałam problemy. Jak zmieniłam na Masmi to wszystko jak ręką odjął. Dlatego po ciąży też zdecydowałam się troszkę więcej może zapłacić ale żeby mnie nic nie swędziało i podrażniało. No i zmieniłam na łagodny bardziej naturalny płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym http://biosna.pl/pl/sklep/higiena-intymna.html