Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiąca

Niskie ciśnienie i sennosc a PRACA

Polecane posty

Gość spiąca

WItam kafeterianki. Chcialabym zapytać czy ktoras z was ma tak jak ja i jak sobie z tym radzic. To znaczy mam niskie ciśnienie i jestem przez to strasznie senna. Wstaje kolo 10.30 ,umyje się i zjem sniadanie a potem znowu się klade bo nie umiem wytrzymać no i wstaje najwcześniej o 14 a zdarza się ze i o 16 tak sobie przysypiając jeszcze. Mimo iż po wstaniu rano biore dwie silne kapsulki guarany to i tak jestem senna. Co z tym zrobić? Czy da sie to jakos zwalczyć?? No a przecież jeszcze powinnam pojsc do jakiejś pracy bo już jestem dawno po studiach no ale sobie jakos nie wyobrażam zebym mogla wstawac o 6 rano i być na nogach do późnego popołudnia. Wogole jestem niezdolna do większego wysiłku. To trudna sytuacja przez co wogole boje sie podjąć jakakolwiek prace. Jak sobie z tym poradzić?

Gość prawictwo pospolite125
pij dużo wody i spożywaj solone potrawy to cisnienie ci sie zwiekszy

Gość spiąca
Pije plynow bardzo dużo w ciągu dnia już od lat i soli tez sobie nie odmawiam i wcale sie nie zwieksza:-((

Gość gość
Też tak miałam. Jestem wysoka i ciśnienie chyba nie może się wyrównać odpowiednio. Skończyłam studia, spałam do 10.oo, zjadłam śniadanie, szłam spać, wstawałam o 15.oo, oglądałam coś i znów spać. Wieczór byłam duszą towarzystwa a potem do 4.oo spać nie mogłam i tak w kółko. Psychika też jest ważna. Jak wiesz, że nie musisz wstać i robić coś - leżysz. Jak leżysz - zasypiasz. Poszłam na zwykły staż bo w ciągu pół roku zamieniłam się w śpiącego cyborga z wiecznie bolącą głową, wyregulował mi się tryb życia, wstawałam o 7.oo, szłam spać o 23.oo i ciężko było wstać, ale rano kawa i zajęcie się sprawami w pracy pobudza - naprawdę ! Nie bój się życia i tego że zaśniesz. Są kryzysy koło 10.oo ;) wtedy trzeba zjeść owoc, pobudzi i będzie ok. W aptece są też takie kropelki rozgrzewające i podnoszące ciśnienie, oczywiście na bazie ziół, coś z mnichem w nazwie związane. Pomagały. Powodzenia !

Gość gość
myślę, ze gdybyś miała prace jak wszyscy to nawet do głowy by ci nie przyszło myśleć o spaniu, jak szefostwo by dawało ci zadania nie do przerobienia. Leń jesteś i tyle. Spać ci sie chce z nudów. Od lat mam 90/50 i jakoś żyje, ratuję się kawą, tabletkami kofexu i nie mam czasu o spaniu myśleć. A po pracy dom, dziecko, mąż. I jak widać można z tym żyć

Gość spiąca
Nie jestem leniem, chętnie bym poszla do pracy jednak ciśnienie 90/60 stanowczo mnie usypia i tak mogę spac bez końca do 16 nawet a potem jestem bardziej aktywna tak do 22 i po nocy od rana spiaca i tak wkolko. A jak sobie poradzić tzn podwyzszyc ciśnienie biorac pod uwagę ze ja kawy nie przelkne?? Nie znosze kawy - jej smaku i "zapachu" którego jak poczuje to chce mi się wymiotować. Mam tylko ta guaranę - GUARANAX firmy Olimp najsilniejszy na rynku i 2 kapsulki tez nie pomagają:-(( Coli tez nie będę pila bo niszczy zoladek, a alkohol tak codziennie rano to może prowadzic do uzależnienia czego bym nie chciała. Jak wiec to ciśnienie wyrownac do normalnego od rana? Zwlec się z lozka tez mam ciężko dlatego wstaje kolo 11 nawet czasami i najbardziej uwielbiam noce kiedy to można pospać:-((

Gość śpiąca
"W aptece są też takie kropelki rozgrzewające i podnoszące ciśnienie, oczywiście na bazie ziół, coś z mnichem w nazwie związane. Pomagały. " - pamiętasz może nazwe tych kropli? Na długo podnosily ciśnienie? Chetnie bym sprobowala.

Gość gość
Czy może się ktoś jeszcze wypowiedzieć?

Gość gość
znaleśc bogatego faceta i bedziesz spac cały dzień

Gość gość
Powiem tak najlepiej skonsultuj sie z lekarzem bo jakas przyczyna niskiego cisnienia moze byc u Ciebie .jezeli badania i echo serca bedzie ok , lekarz sam ci wypisze cos na te Twoje cisnienie na własna reke bym sie zastanowiła dobrze czy coś brać , bo niskie cisnienie oznacza tez jakas chorobe tak jak u mnie , miałam to samo i wiecznie spac mi sie chciało okazało sie ze mam chore serce bardzo rzadka choroba :)

Gość gość
Ale ja wiem ze to leki od neurologa mi tak obnizaja ciśnienie.Nie jest to z powodu zadnej choroby to niskie ciśnienie. Tylko czym sobie podwyzszac tak skutecznie tego już nie wiem i chyba lekarz tez nic nie zapisze bo lekarze maja do dyspozycji tylko leki obnizajace cinienie a nie podwyzszajace:-((

Gość gość
Osoba po studiach pisząca: "wogóle", oto poziom wspólczesnych absolwentów...

Gość gość
Raczej ukierunkowałabym sie na zioła , poczytaj w necie na ten temat poznaj opinie ludzi co brac , kawa jest dobra ale 1-2 dziennie wiecej to juz przesada

Gość gość
Aha zapomniałam dodac , mój wpis o chorym sercu jest , lekarz kiedys mi powiedział że cwiczenia z rana podwyzszaja cisnienie moze spróbuj tego ?

jedz codziennie krakersy , albo paczke paluszków solonych- to ma dużo soli . sól podwyzsza cisnienie.

masz paluszki w domu ?

Tez mam niskie ciśnienie i też bywam śpiąca. Najgorzej miałam, jak byłam bez pracy (serio), bo wiedziałam, że nie muszę wstawać i nic robić... Ktoś wyżej dobrze Ci poradził, spróbuj chociaż stażu, albo wolontariatu - czegokolwiek, co zmusi Cię do wstania i działania. Bezczynność generuje senność, leżenie spanie (zobacz w szpitalu jak ludzie leżą, nawet na obserwacji - ciągle podsypiają...) Z guaraną uważaj na serducho, niskociśnieniowcy mogą mieć kołotanie serca od takich tabletek.

Gość gość
Cardiamid z kofeina doraźne a pozatym siódma pobudka kawa prrrysznic trochę ruchu bo nygus z Ciebie

kawa pita regularnie nie podwyzsza cisnienia .. Od czasu do czasu rzeczywiscie moze podwyzszyc

jezli pijesz kawe raz na kilka dni to cisnienie moze wzrosnąć.

Gość gość
Pisalam już ze nie pije kawy w ogóle. Nie mam tez paluszkow w domu bo to tuczące. Soli sobie nie odmawiam ale to nic nie skutkuje bo chyba 10 gram bym musiala dziennie spozywac.... Cardiamidu może sprobuje tyle ze tam jest pare kosteczek i w sumie drogo wyjdzie ale raz można kupic i sprwdazic jak będzie. Mysle jednak o tym aby sobie po przebudzeniu jednak strzelić kielicha czystej- może to będzie najlepszym pobudzaczem?? Fakt ze nie mam do czego wstawac rano to spie do oporu. Gdyby było jakies zajecie to bymsie chyba pobudzila jakos i wcześniej tez wstala tylko musi być jakas motywacja w postaci jakiejś pracy czy zajecia rano.

Gość gość
Ktos może się jeszcze wypowiedzieć? Plisss

Gość gość
no to sobie śpij i nie zawracaj du*y :( Nie chce ci się pracować, to znajdź sponsora i wstawaj wieczorem jak on z pracy wróci :(