Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o ludziach którzy nie znają żadnego języka obcego

Polecane posty

Gość gość

Bo według mnie tacy ludzie niewiele sie roznią od analfabetów. W XXI wieku KAZDY powinien znac chociaz w stopniu podstawowym angielski. Za 10 lat dzieciaki wyprą was z rynku pracy bo one uczą sie englisza od 5-7 rż

Gość zaginiony w trojkacie bermudzk
znajomosc jezykow obcych jest przydatna w rozmowie z obcokrajowcami ja na przyklad swietnie znam rosyjski angielski hebrajski i arabski a ty?

Gość gość
Ja znam angielski niemal perfekcyjnie i niemiecki (dogadam sie)

Gość gość
Ja znam grecki :classic_cool:

Gość szeregowy czereśniak
czasem nic tak nie przemawia jak łacina podwórkowa,a ja taką znam perfekcyjnie i z sąsiadami się dogaduję. K***a wasza mać. P**********e chwalipięty.

Gość gość
Każdy w jakimś stopniu zna języki obce. Pytanie tylko czy druga strona zrozumie przekaz?!

Gość gość
Współczuję takim ludziom, bo wiem, do jak dużej części kultury nie mają dostępu. Są ograniczeni do materiałów w języku ojczystym, a tych jest relatywnie niewiele.

Gość Mariolaaav
Nauka języka znacznie różni się później w praktycznie zwłaszcza angielskiego. Akcent, słownictwo znacznie różni się od tego co wykładają w szkołach. Dla każdego nie jest za późno aby uczyć się języka. Ludzie po 40 emigrowali 20 lat temu i szybko mówili w danym języku i dawali sobie radę. Jeśli ktoś nie jest pracowity to nawet wyższe wykształcenie i znajomość super języka niczego nie zmieni