Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszystkienickizajętekurkawodna

zapomniałam o wniosku o dodatkowy urlop macierzyński i rodzicielski POMOCY

Polecane posty

Gość wszystkienickizajętekurkawodna

Witam :( Chciałam sie doradzić kogoś,kto być może był w podobnej sytuacji (choć wątpię) lub kogoś,kto zna sie na przepisach. Od dwóch tygodni mój synek był bardzo powaznie chory i nie miałam głowy do niczego. Niestety w niedzielę kończy mi mi się urlop macierzyński. Wiem,że wnioski składa się z 14 dniowym wyprzedzeniem a ja zapomniałam o tym na amen. Napisałam go przed chwilą (wniosek o dodatkowy urlop i potem o urlop rodzicielski) jutro wyślę priorytetem,ale dojdzie do szefa dopiero w poniedziałek i co teraz???? Czy to zależy od szefa czy uwzględni wniosek? Czy od kogo???? A jeśli nie uwzględni to co? Wracam do pracy? Jesli tak to czy będę przez jakis czas pracownikiem chronionym? Jestem zrozpaczona !

Gość gosssscc
zalezy od szefa, firmy; a jak przyjdzie Ci wrocic to od razu wypisz podanie o niepełny etat (np 7/8, 3/4) i w ten sposob przez rok bedziesz chroniona (ale chyba nie przy likwidacji stanowiska badz bankructwie firmy) - rodzilas w kwietniu?:)

Gość gość
No nie wiem. Ja nie wysyłałam do szefa tylko do kadrowej i nawet nie wiedziałam że trzeba 14 dni wcześniej. To jest nierealne bo np. wniosek o urlop macierzyński składa się po czasie przecież, bo niby skąd wiadomo kiedy się dziecko urodzi ? A dodatkowo czeka sie tydzień czy dwa na akt urodzenia z USC, bo bez aktu wniosku nie przyjmą. To o jakim 14dniowym wyprzedzeniu my mówimy. Oni mają obowiązek przyjąć wniosek i tyle.

Gość gość
ostatni gościu nie umiesz czytać ze zrozumieniem? chodzi o dodatkowy wniosek! i I to rzeczywiście składa się 2 tygodnie przed upływem podstawowego okresu

to zależy od pracodawcy. ja coprawda wysłałam wniosek wczesniej, ale jestem pewna, że jakbym wysłała po czasie to by nie robili mi problemów.