Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgdwvhgvtders

Szczeniak nie je od 2 dni

Polecane posty

Gość bgdwvhgvtders

Witam ! Od zeszłego piątku mam 3 -miesięcznego szczeniaka suczkę , malutką ważyła coś ponad 2 kg. W sobotę rano dałyśmy jej z mamą mleka z chlebem i od tego czasu zaczął się koszmar . Mała po jakimś czasie dostała drgawki tzn. trzęsła się tak jakby jej było zimno ,ale owinęłam ją w koc , a ona nadal drgała wymiotowała i miała biegunkę. W poniedziałek pojechałyśmy z nią do weta, dał jej 2 zastrzyki i coś do pyszczka jakąś maść, nawet nie powiedział , co jej daje , a nam jakoś nie dało zapytać... Nakazał jej jeszcze głodówkę. Na następny dzień miała apetyt , jadła suchą karmę SZOK , wet nam powiedział ,żeby ją tym karmić dopiero jak przeszukałam internet dowiedziałam się ,że to był błąd .Cały dzień było w porządku , ale chyba się przejadła po głodówce i od nowa to samo . Wymioty , biegunka , brak apetytu ... Później dawałyśmy jej rozgotowany ryż z kurczakiem , zwymiotowała w całości...W piątek wymiotowała nawet wodę dawałam jej troszkę na siłę do pyszczka żeby się nie odwodniła i całą sobotę też nic nie jadła.W piątek byłyśmy znowu u weta , dał jej kolejne 2 zastrzyki i antybiotyk w tabletkach do podawania rano i wieczorem , kupiłam jeszcze proszek o działaniu nawadniającym , probiotyk w saszetce , a wczoraj przygotowałam jej papkę z lnu i podawałam jej przez strzykawkę, ale sam kisiel , może troszkę ziarenek , bo to był z mielonego lnu. Jak za dużo wypiła , albo za często jej podawałam to wymiotowała tą wodą . Wczoraj wieczorem ''zjadła '' na dwa razy jakieś 5 ml tego kisielu z lnu , a dzisiaj była kupa tak jakby biegunka , ale w końcu nie jadła 2 dni , to może to przetrawiła ? Dziś rano mama podała jej antybiotyk i prebiotyk do picia , na razie nie zwymiotowała... Jak zachęcić ją do jedzenia ? Karmić na siłę ? Boję się ,że umrze z głodu ... Co robić , podawać jej len ? O samodzielnym jedzeniu nie ma mowy tak samo z piciem , stoi biedaczka nad miską z wodą chciałaby się napić , ale nie może... Dodam ,że u nas krucho z pieniędzmi i mama raczej nie zgodzi się na kolejną wizytę u weterynarza, wiadomo to kosztuje , tym bardziej , że ten weterynarz jest jakiś niekompetentny, a w okolicy innego nie ma.:(

Gość gość
mój pies będąc szczeniakiem też wymiotował baaaardzo często. może ze stresu? może taki mały miał kłopoty z trawieniem? nie wiem ale minęło . daj spokój z tym wetem, jest do d**y. dawaj psu lekkostrawne rzeczy, powoli bd jeść coraz wiecej tak jak człowiek z zatruciem :P

Gość gość
Ja bym ugotowala samego kurczaka i dawala po odrobince tak po lyzeczce ale czyste mieso bez skory kosci itd

Gość bgdwvhgvtders
Ale ona cały czas wymiotuje , właśnie zwymiotowała wodę... Nie wiem , co robić ...

Gość gość
Kto karmi młodega psa kurczakiem?!Na głowe upadłaś?! Teraz gdy pies ma wolne stolce daj mu kleil ryżowy nie za dużo, przez 2 dni.Potem podawj kaemę sucha specjalna dla mlodych piesków..Do wweterynarza nie idz, oni potrafią tylko wyciągać kasę.

Gość gość
Pamiętacie zapewne o tym jak pisałem, że tzw. „społecznicy” mają możliwość zdalnego podpatrywania was przez Internet. Dla przypomnienia powiem tylko, że mogą was zdanie widzieć i słyszeć ponieważ cała matryca waszego monitora to tak naprawdę kamera która przesyła podglądaczom obraz tego o co robicie u siebie w domu….- tak w domu bo ten program potrafi namierzać ludzi z całej polski niezależnie gdzie znajduję się podglądacz i jego „ofiara”. X Ale nie o tym miał być ten temat – tzn. nadal będę pisał o podglądaniu ale bardziej wyrafinowanym. Nie mam 100% pewności ale docierają do mnie pewne sygnały( pozawerbalne) z których wynika, że nie tylko monitor jest kamerą ale coraz więcej urządzeń w waszym/moim domu. To nie żart. Może to i głupie ale przyglądając się niektórym ludziom którzy mnie podglądają( to są głównie ludzie z pracy) przez monitor; mieszkam od nich w odległości 50-120km…. Chodzi o to, że jest np. taka sytuacja – monitor mam schowany do szafki… wstaję rano do pracy … i gdy już jestem na miejscu to odnoszę wrażenie że oni mnie widzieli mimo tego, że laptop był schowany…. Oczywiście monitor mam schowany …a tu proszę: cała litania sygnałów które mówią „ja cię widziałam…” X Piszę wam to wszystko aby was ostrzec bo jak wam kiedyś napisałem współczesna technologia jest 50-lat do przodu od tego co wie całe społeczeństwo. „NANOTECHNOLOGIA”. Tak że uważajcie na różne urządzenia w waszym domu które migają albo świecą i takie tam…..

Gość gość
dobra rada. kup takie worki 20 litrowe od jana niezbednego. wsadz tam tego szczeniaka i utop skurrwysyna w najblizszym jeziorze. pozdrawiam.