Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

muszki owocówki jak się pozbyć

Polecane posty

Gość gość

mam ich pełno owszem są jabłka gruszki pomidory ale co one robią w szafkach gdzie naczynia szybie jak się ich pozbyć?

Gość gość
myj wszystkie owoce i warzywa zaraz po przyniesieniu do domu, bo na nich są jajeczka tych muszek.A na te co już są kup lep na muchy.

Gość gość
wynieś nocnik

Gość gsgd
Wywalaj zgniłe a nie przechowujesz za wszelką cene

Gość bezlitosna zbiajczka much
To jest świetny sposób, sama używam i pozbyłam sie tych paskudnych muszysk :D Użyj plastikowej butelki jako pułapki Usuń korek i etykietę z czystej dwu-litrowej plastikowej butelki Przetnij butelkę w miejscu górnej krawędzi etykiety Nalej do niej soku pomarańczowego lub innego słodkiego napoju Stożkowatą połówkę butelki umieść do góry nogami w drugiej części napełnionej sokiem W ten sposób, sklej dwie połówki taśmą Muszki nie będą potrafiły wydostać się na zewnątrz, wiec jak tylko większa część muszek wpadnie w pułapkę, szczelnie zamknij butelkę w foliowej torbie i wyrzuć. Tyle ze ja do srodka wrzuciłam ostręzyny z cukrem, ale moga to byc inne owoce bo widaomoze te wredne małe istoty leca do owoców jak warioty :D co jakis czas wychodze z butelka na zewnatrz i wypuszczam gady, w ten spwosob odczepiły sie od moich pomidorków i innych produktów bo cała swa uwage skupiaja na tej butelece :D

Gość gość
albo przekroić butelkę na pół na dnie położyć jakiś rozkrojony i lepik do środka na muszki otwór okleić np folią spożywczą żeby miały tylko mały otwór żeby wlecieć