Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość ewinkaa
Ostatnio jechałam z tatą i zepsuł mu sie samochód to trzy osoby chciały pomagać, ale pewnie dlatego że stalam przy samochodzie z wywalonym brzuchem i ja nie mialam jak pomóc.

Ewinka swietnie ze wszystko ok, i najwazniejsze ze malenstwo rosnie :) Co do aut to ja wsumie uwielbiam jezdzic, nawet nie strach mi jechac autem samej do polski i spowrotem.

mi przeszkadza brzuch tylko jak wsiadam do auta bo mam blisko dosyc siedzenie podsuniete , ale jezdze nie wyobrazam sobie zycia bez auta :)

mi przeszkadza brzuch tylko jak wsiadam do auta bo mam blisko dosyc siedzenie podsuniete , ale jezdze nie wyobrazam sobie zycia bez auta :)

Gość gość
wiecie co boje sie ze moj maly jest taki''duzy jest miesiac wiekszy niz powinien byc.martwie sie ze po urodzeniu cos sie stanie.co do wydatow u nas multum kasy idzie w gospodarstwo,na paliwo i oplaty.ja jezdze autem wiecej niz m w sumie i najgorzej wsiasc i wysiasc.mi siara juz dlugo leci chociaz nie codziennmie.oczekujaca

Gość gość
bylam teraz przejsc sie z m w owoce,on wynosil chwasty a ja hodzilam sobie i taka mialam zadyszke ze szok ale brzuch niebolal.teraz ide zrobic warzywa na patelnie tak mi smakuja w ciazy:)moge je same jesc.oczekujaca

Gość Maajjaa
Witam :) dopiero teraz postanowiłam napisać, bo tak czytam i tylko czytam :P też jestem przyszłą czerwcową mamusią ( dokładnie 19.06) pierwsza ciąża i do tego mnoga (parka na 100%) coraz ciężej sie robi a przytyłam 17 kg gdzie wszystko poszło w brzuch :) Ciekawi mnie czy jest tu jakaś mamusia bliźniąt? Pozdrawiam :)

Gość kasia2014
Jolka nie martw się moja jest bardzo *****iwą a ja jej nie czuje i już dwóch lekarzy nie umiało mi wyjaśnić czemu. Choć teraz się rozruszala chyba po truskawkach ;-) Ewinka to super że jest ok i spory twój dziesiątek,ja niestety nie wiem ile moja waży... AAJ zdolną jesteś;-) mnie mąż zawsze przyucza żeby m w razie czego wiedziała co i jak;-) ale faktem jest to że rzadko pomagają choć ja kiedyś miałam awarie ale mąż już jechał i każdy pytał czy pomoc;-) Ja z prowadzeniem nie mam problemów,mam jak asik jestem mała mam blisko fotel i ciężko mi wysiąść;-) Oczekujaca ja jak dużo pochodzę albo szybko to się jak babcią czuje... Flavia mi już nie rosną piersi i już nie leci chyba że gdzieś przycisne ;-)

wow super bliźniaki, u nas wszystkie pojedyncze, jestes pierwszą bliźniaczą mamą:) oczekująca jestes pewna ze nie zaszłaś wczesniej w ciązę, moze podczas ostatniego okresu już byłaś w ciązy. bo prawdę mówiąc to ja nie do końca rozumiem jak to moze tak byc

Gość Maajjaa
nie nie piekne 2 dzidziusie równiutko rosna teraz po około 700 gram bo zbliżam sie do 26 tyg i jak dotąd wszystko jest dobrze :) kopią niemiłosiernie po obu stronach dziwne zważywszy że nie znałam tego uczucia :):):) A co najdziwniejsze sama jestem bliźniaczką :P:P to sie nazywa szczęście

Gość kasia2014
Gratuluje bliźniaków;-) a płeć znasz? Oczekujaca myślę jak flavia że pewnie wcześniej zaszlas ,mam klintke która przez 3 mce miała normalne miesiacki nawet nie przypuszczala że jest w ciąży, poszła do gin bo bolał ja brzuch a tu niespodzianka. Dzidzius;-) A mam pytanie jeszcze bo czasem jak moja się rusza to odnoszę wrażenie jakby albo miała dreszcze albo bardzo szybko ruszala raczkami /nozkami ,miała którąś tak ?

kasia tez tak mam heh to jest śmieszne tak jakby dzidzia się wstrząsneła taki szybki ruch

Gość gość
witaj maja gratulacje blizniat:)znasz juz plec?jak znosisz ciaze?flavia wiem na100procent ze wczesniej w ciazy niebylam bo sprawdzalam jajeczkowanie przez3cykle i w ostatnim zaszlam bo w poprzednich robilam tety i z krwi i niewyszla ciaza.ja tez tego nierozumiem.ona mowila ze wszystko ok tylko szybciej sie rozwija od innych dzieci na tym etapie i ze przyszykowuje sie do porodu.oczekujaca

Oczekujaca ja z pierwsza corka miesiaczkowalam do 14 tyg ciazy, wiec i jest u ciebie taka mozliwosc, ze poprostu miesiaczke mialas bedac juz w ciazy

Gość Maajjaa
chłopczyk (Filip) i dziewczynka ( Zuzia) idealny zestaw :)

Witamy blizniacza mamusie. Oczekujaca no wiec to dziwne, najwazniejsze ze dziecko zdrowe.

Gość gość
moze ma czkawke mala i dlatego takie uczucie?ale chyba wyszedlby test z krwi pozytywny lub z moczu czy tez na usg byloby widac ze jest ciaza.oczekujaca

Kasia 2014 co do meza ja uwielbiam z nim grzebac przy samochodach, bardziej mnie to kreci jak gotowanie :D Pozatym wiedza sie przyda zawsze, a czlowiek cale zycie sie uczy czegos. Moze jeszcze na mechanikiem zostane hahaha

Oczekujaca jak same widzimy po naszym watku i kobietach w ciazy ze dzieja sie rozne rzeczy. Nie denerwuj sie tylko odpoczywaj skoro ma u ciebie porod zaczac sie wczesniej. A najwazniejsze ze z dzieckiem wszystko ok jest

Gość gość
aaj staram sie odpoczywac lezec ale taka piekna pogoda i zal siedziec w domu ale teraz poleze z godzine sobie pozniej pranie zbiore i dalej bede lezec.oczekujaca

Gość kasia2014
Flavia takie wstrzasanie ;-) a czkawke myślę że ma jak mam tak z 5-8 uderzeń równym rytmem i w tym samym miejscu. Często ma;-) Maja gratuluje parki, rewelacją,a który tydzień? AAJ ja od dziecka bardziej bralam się męskich zajęć,wychowywała się z samymi chłopakami;-) Oczekujaca to nie wiem czemu tak,najważniejsze ze zdrowe i wszystko ok;-)

Czolem :) Dopiero przed chwila wrocilam od kolezanki z cala torba ciuchow dla Leosia, glodna bylam jak swinia i za jednym zamachem wrabalam 2 bulki, a potem sie dziwie, ze mi tylek rosnie. AAJ, gratuluje umiejetnosci. I zazdroszcze. Mi sie ostatnio autko zrypalo na podziemnym parkingu pod Tesco i malo sie nie poryczalam. Okazalo sie, ze szlag trafil alternator, na szczescie jakis mily pan mial kable i pomogl mi odpalic, udalo sie dojechac do domu. Teraz moj Peugeot jest na przegladzie, bo sie konczy w niedziele, a ja sie modle, zeby przeszedl bez problemow. Na razie jestem zmuszona jezdzic samochodem meza, a to straszna kobyla, nie lubie i nie umiem. Jolka, moj cos sie od wczoraj nie chce ruszac. Jak do wieczora sie nie odezwie to pojade do szpitala. O pieniadzach sie nie wypowiadam, bo po co sie bede denerwowac. Napisze tylko, ze moj genialny maz kupil sobie w sobote buty do gry w pilke w takiej cenie, ze mialabym za to uzywany wozek. Myslalam, ze mu leb odgryze. A w ogole to sie troche zdenerwowalam, bo u tej mojej kolezanki poznalam taka inna, ktora stracila dziecko w 7 miesiacu ciazy. Lozysko sie odkleilo :(

ciekawe co tam u może nie jeden, jak dobrze pamiętam to jest tydzien więcej ode mnie, a pisała wcześniej ze prawdopodobnie w 30 tyg ma miec cesarkę, więc to już chyba na dniach

tak sobie pomyslałam że może w czwartek po wizycie u gina pojedziemy do tesciów. od lekarza mamy blisko do nich, to moze chociaz na godzinkę zajedziemy jak wszystko będzie dobrze.

witaj Maja gratulacje , tak to jest ze jak po stronie kobiety sa bliznieta w rodzinie zwlazcza dwujajowe to sie to dziedziczy i padlo na Ciebie :) , ja tez troche sie balam bo moja babacia jest z blizniat i jej bracia tez byli , ale ominelo mnie to tym razem ;) Mamo3chl moja powiem ci ze od kiedy pisalam ze tak sie ruszala nerwowo to sie uspokoila i wrecz rusza sie malo ,, chyba wtedy sie przekrecala moze i szukala sobie miejsca i teraz gdzies sie wcisnela tak ze jej wygodnie Oczekujaca nie martw sie porpostu duze dziecko jest , taka dieta moze witaminy geny i wiecej bym sie tym nie zamartwiala :) Plecy bola zachcialo mi sie czekoladowrgo ciasta i siedzi w piekarniku chociaz ja nie pieke heh to jednak ciaza mnie do tego zmusila :)

Asik, za mna tez ciasto chodzi, a konkretnie sernik. Ale ja jestem anty talent i piec nie umiem, chyba ze babeczki. Za pol godziny jade do chlopcow na wywiadowke i chyba wdepne do cukierni :)

a ja sernik wlasnie zjadlam bo mama robila w weekend hehe , ja jestem tez anty ciastowa ale wlasnie serrnik z koleji to jedne z niewielu ciast jakie robie bo tak jest latwe :) wg mnie

Ja probowalam raz, znajoma dala mi przepis na sernik z rosa, czy jakos tak. Porazka na calej linii, bo z wierzchu sie spalil, a w srodku byla taka na pol surowa breja :) Dobra, spadam do szkoly posluchac jakich mam geniuszy w domu, hehe.