Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

heh a ja na odwrót:) szukałam własnie w jak najbardziej żywych kolorach a ten jest mega kolorowy i podoba mi się. Mam chęc go zamówic ale jeszcze czekam bo pewnie zaraz rodzinka będzie pytac co dla malutkiego na prezent wtedy bym pokazała taki leżaczek. Ale jak znam życie to nie wytrzymam i zamówie sama:D

Wlasnie przyszedl kurier z tymi wizytowkami co wam pisalam ze projekt zrobilam dla szefa mojego meza. 7 tys sztuk, wyszly pieknie zaraz jade zawiezc mam nadzieje, ze szef bedzie zadowolony. Uwielbiam projektowac, to takie hobby. Pojade corke ze szkoly odebrac i pojedziemy. Upieklam jeszcze sernika to tez zabiore, tutaj sernika nie znaja wiec mam nadzieje ze im posmakuje

lody moge jeść tonami, uwielbiam, sernik zresztą też :) moj też dosyć *****iwy jest, czesto wypycha chyba dupke, nie wiem ale taka twarda kula raz po jednej, raz po drugiej stronie.Leżak fajny, miałam okazje kupić za 30zł ale jakoś to przegapiłam i nie wiem, czy kolezanka dalej chce sie pozbyc, jakos nie mam tego gdzie trzymac, teraz jeszcze łożeczko, materac i wszystko zagracone.

onamama, ja nie narzekam, moze dlatego, ze sama pracuje w sluzbie zdrowia :) Mam ten luksus, ze wiem, ktory lekarz jest naprawde dobry i do ktorego warto isc, a kto jest strata czasu. Polakom, ktorzy tu mieszkaja, zawsze powtarzam, ze podstawan to dobry lekarz rodzinny. Ja mam swietnego GP. Jego zona, tez lekarka, jest rownie dobra. W ogole do nikogo innego nie chodze, bo to bez sensu. Raz poszlam z mlodszym synem do jakiegos przypadkowego lekarza, bo nie mialam wyjscia. Maly obudzil sie rano i wygladal jak pulpet, tak mial spuchnieta szyje z lewej strony. Poszlam z nim do przychodni, lekarz stwierdzil swinke, kazal podawac srodki przeciwbolowe, zbijac temperature i wrocic za tydzien na pobranie krwi, zeby potwierdzic diagnoze. Na drugi dzien wrocilam do przychodni, bo Alek doslownie lecial przez rece, nie przyjmowal zadnych plynow i mial prawie 40 stopni goraczki. Zazadalam wizyty u tego mojego lekarza, a on tylko rzucil na niego okiem w poczekalni i od razu powiedzial, ze to nie swinka i wypisal skierowanie do szpitala. Mnie tez wszystkie badania robi od reki, sam pobiera krew, przeswietlenie pluc zalatwil w pol godziny, jeszcze tego samego dnia dzwoni z wynikami, super gosc. Boje sie tylko co bedzie, jak pojdzie na emeryture, bo do najmlodszych nie nalezy :)

Gość kasia2014
Ewinka w sumie mąż ma średnio so pracy jakieś 40km,bo nie wiem czy np go puszcza z pracy bo pracuje w hucie i tak myślałam mi pewnie jak wody odejdą to pojadę zresztą sama nie wiem jak to pójdzie... zawsze będziecie miał kto zawieźć ale tak mi się pomyślała;-) rodzice mieszkają kilometr obecnie więc spoko;-) Flavia leżączek ekstra! Ja lubie właśnie takie kolorki ;-) Moja dziś spokojną,chyba ostatnio za bardzo ja chwalilam za ruch/liwość to teraz siedzi spokojnie,ja się biorę za sprzątanie będę mieć jutro spokój;-) Pranie już scenie;-) Ja wam zazdroszczę że tak mało tyjecie te 6,7 kg to nic... ja już sie boję na wagę stawać... nie jem wcale dużo,od miesiąca codzień cwicze a wyglądam jak,ehh ...nie mówię o tym bo to mnie doluje ;-) jeszcze 3 mce i będziemy wracać do formy;-) A żeby biegac z wózkiem to musi być jakiś specjalny?

Oczekujaca- ale ten czas leci !! Teraz jest duzo zmartwień o dziecko i delikatny dyskomfort, ale juz za pare tygodni będziemy tesknic za tym stanem. :-) Ubranka mam juz poprane, kocyki mama mi dzisiaj wyprala jak bylam w mieście. Czekam jeszcze na to az maz przywiezie wozek (używany) ale moim zdaniem stan jest idealny. Mam tyle rzeczy do zrobienia, a siedze i pachne. Pogoda jest piekna, ale jakos mnie nie motywuje. :O

Kasia2014, ja czesto widuje kobiety biegajace z wozkiem, ale one mi wygladaja bardziej na spacerowki. Tez o tym myslalam, bo ja zazwyczaj biegalam po odwiezieniu chlopcow do szkoly, ale pewnie poczekam, az maly bedzie troszke starszy i sie przesiadzie w inny pojazd :)

Gość gość
a ja wrocilam,stalam2godz w kolejce masakra.tesciowa jak hitler chodzi po podworku(niepasuje jej ze pojechalam po nasienie bo tesc lepsze by wzial) nawet sasiadka mowila ze jej cos na leb wali.teraz jem loda i czekam az maz wroci z lasu.a na dworze cieplutko:)oczekujaca

do biegania musi byc specjalny trójkołowiec sportowy. ja to nie mogę wytrzymac tego że jeszcze nic nie mam gotowe, ubranka nie poprane, leżą w kartonie. Innych rzeczy nie mam jak zamawiac bo nie ma gdzie poukładac. Wkurza mnie to że nie mam tej szafy:O I wszystko stoi w miejscu. Nie mogę znalezc takiej zeby pasowała do reszty, a z innej parafii nie kupie bo jak to będzie wyglądac. W necie też nie ma takiej. Wczoraj dowiedziałam się ze jakis facet robi na zamówienie ale ile to będzie kosztowac to nie wiem, a bez przesady żeby płacic 500zł za zwykłą szafkę (chodzi o coś takiego jak szafa tylko pojedynczy słupek wąski a wysoki z półkami) No nie mogę nigdzie takiej znalezc. Mam chec juz pozamawiac te rzeczy dla dziecka, ale chyba to na środku pokoju poukładam.

Gość mamakubusia09
Hej ja porobiłam i wypoczywam:) jeszcze zaraz pranie powiesic i gulasz po południu zabieram małego na zakupy a m niech mi podłogi zmyje:). Ja mam super rodzinna lekarke jestem z niej bardzo zadowolona. Jak mały chory zawsze trafnie go diagnozuke. Dzis moje dziecko mniej się rusza,ale rusza:). Ja zjadłam zupe i tak mi sie zachciąło słodkiego nic nie mam ale upatrzyłam dżem w lodówce:) ja juz mam 8 na plusie mysle ze to spoko. Ale czuje sie ciezko. Ja sobie licze 2 kg dziecko,1,5 wody 0,5 łózysko 1kg powiekszona macica i objętosć krwi a reszta 3kg to zapas na karmienie czyli nie przytyłam:) hehe. Ja mam pastelowy lezaczek po kubie bright stars jakoś tak ta firma zadowolona byłam ale teraz mi sie te bardziej kolorowe podobają taki co Flavia pokazała.

Gość kasia2014
Oczekujaca współczuję ci moje siedzi cicho ale np. W ogółem nie pomaga w niczym sama sprzątam cały dom żona se siedzi kurczą mnie to bo juzmi jest naprawdę ciężko a ona po nas nawet naczyń nie ponyje tylko po siebie... To kicha z biegania z młoda ;-) będę sama;-) Flavia leżącej a nie znasz kogoś kto by ci zrobił na zamówienie? U nas jest pełno chłopaków co robią meble,mi właśnie sąsiad będzie robił w kwietniu komode . Ja też już loda zjadłem;-)

Gość kasia2014
Będziecie szczepic dzieci na rotawirusy?

Gość ewinkaa
Uff, ja trzy prania zrobiłam, pełno kartonów rozpakowałam i teraz zabieram się za szycie literek do małego pokoju, to tak w ramach odpoczynku, z resztą czekam na męża:-) kasia ja chyba nie będe szczepiła na rota wirusy. Wszytskie już lody zjadły a ja jeszcze dziś nie? musze to nadrobic:-) Jejciu, jak taka piekna pogoda to zupelnie inne życie prawda?:-) Mamy niezwykłe szczęście, ze nasze dzieciaczki przyjda o takiej pieknej porze roku na świat:-)

Cześć Dziewczyny mam pytanko, a mianowicie odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i moczu morfologia w porządku a mocz ....i tu moje pytanie Nablonki wielokatne- liczne Nablonki okrągłe- nie liczne BAKTERIE-LICZNE??!! Krysztaly szczawianu wapnia- dość liczne Wizytę mam dopiero za tydzień w czwartek czy może któraś z was miała podobne ?? Nie wiem co myśleć? ?

Gość kasia2014
Kryształy to piasek ja mam zawsze bardzo liczne. Bakterie miałam ale same bakterie to nic groźnego trzeba mieć jeszcze coś tam podwyższone. Dziewczyny ci lepiej wytłumaczya bo ja nie mam pamięci do tych nablonkow;-)

Gość kasia2014
Dziewczyny zarabiam najniższą krajowa więc w ciąży l4 to 100% czyli ile? Bo zus przelal mi 911 zł dlaczego tak?

Gość gość
dziewczyny ja juz mam lozeczko z materacem:)niedawno kurier przywiozl,taki mily pan mowil ze w czerwcu ma mu sie wnuczka urodzic;) szkoda mi siew go zrobilo bo taki schorowany zgarbionny pan :/zyczyl mi zdrowia dla mnie i dzidzi.oczekujaca

oczekująca a będziesz już składać?ja miałam nie składać, dopiero w maju, ale mnie będzie korcić :)

ja przed chwilą zliczyłam sobie to wszystko co będę zamawiac w necie i wyszło 700zł, zostanie dokupic kosmetyki i rzeczy dla mnie, moze jeszcze jakies spioszki bo mam mało. Znowu zaczął mnie pobolewac brzuch jak na okres, nie mocno ale muli tak bo bokach i w podbrzuszu. A już było tak dobrze brzuch mi prawie przestał twardniec. Dziś rano troche mnie bolał, po nospie przeszło i teraz znowu zaczął. Niby nic sie wiecej nie dzieje, ale jak tak będzie dłużej, to będę musiała jechac do szpitala. Wolałabym tego uniknąc bo jak powiem o krótkiej szyjce to mnie zostawią na bank. No zobacze jeszcze, wziełam nospe

Gość gość
agata narazie niebede skladac zaczekam jeszcze ze2tygodnie a pozniej zloze zeby nie czuc bylo taka nowoscia a materac bede jutro wietrzyc jak bedzie pogoda.narazie tez niechce skladac bo i talk pokoj caly zagracony jest i niedlugo niebedzie dalo sie przejsc:/ oczekujaca

Gość ewinkaa
Kasia na ile tygodni mialas zwolnienie?(ile powinnaś dostać?tz,.ile wynosi najnizasza netto)

Gość AIK
My dzis zakonczylismy malowac pokoik a jutro.jedziemy zamawiac mebelki:) Szkoda ze pogoda sie psuje juz bylo tak milo a tu ma wrocic szarowa no ale moglam sie tego spodziewac bo umylam wszystkie okna. Troszke sie wystraszylam bo wjelam pieskowi kleszcza nie spodziewalam sie tego w marcu. Duzo spaceruje po lesie musze zaczac uwazac aby mnie sie kleszcz nie chwycil bo w ciazy to lepiej na wszystko uwazac

Gość kasia2014
Ewinka najniższą jest 1600 więc to jest chyba nie całe 1200 a zwolnienie mam na cały miesiąc więc wydaje mi się że powinno być 1100 coś tam... Zjadłem truskawki i się mała rozruszala chyba lubi jak ja;-)

Gość ewinkaa
Masz rację,jeśli na miesiąc to powinno byc tak jak wypłata miesięczna,wiec niestety nie wiem dlaczego... mi juz tylko literka Ś została z imienia Staś,jak skończę pochwalę sie efektem:-)

Gość gość
Luty mial mniej dni i to chyba dlatego mniej ostalas. To sie wcale nie liczy tak jak Wy myslicie, ze tyle mialas normalnie to tyle samo na L4/ Po pierwsze l4 to srednia z 12 miesiecy, wiec jak w ciagu tych 12 miesiacy milas jakies inne l4 to juz automatycznie srednia wychodzi mniejsza. Po drugie na l4 nie liczy sie niektorych skladek, wiec moze wyjsc wiecej, a moze czasami mniej jak jest taki krotki miesiac.

Gość gość
No i dodatkowo w tym roku bylo podniesienie sredniej, wiec srednia z ostatnich 12 miesiecy tez wyjdzie mniejsza niz to po podwyzce

Gość kasia2014
Normalnie inaczej zarabialam więc nie wiem jak to jest a akurat l4 mam od 31.12 i cały czas miałam ciazowe bo lekarz rodzinny tak mi pisał jak byłam chora... w poniedziałek zadzwonie zapytam. Ewinka zdjęcie koniecznie;-) a z jakiego materiału?

Cześć Dziewczyny :) Wlasnie wrocilam z przyszlym mezem do domu. Zalatwialismy kilka spraw przed slubem, bylismy odebrać obrączki i stwierdzilam, ze tyle pieniędzy to nawet na Jaska nie wydalam co na nie :o Odnosnie lozeczka to moje juz stoi miesiac, a dlatego ze bylo robione osobiscie przez tescia wraz z mebloscianka i od razu musial ja poskrecac. Poscielke tez juz mam ubrana, bo rodzice sie napalili i nam kupili a nie mialam gdzie ja trzymac wiec ja wypralam i przykrylam kocem na lozeczku. Wanienka tez juz dawno stoi i czeka. Kupilam najwieksza z plastikowa wkladka do srodka za 36zl. Likwidowali sklep wiec musialam kupic. Co do tej wkladki to kolezanka mi mowila, ze dziecko sie strasznie na tym slizga nawet jesli poscieli sie tetrowa pielucha.. nie wiem jak sie do tego odniesc :o Po zakupach przyszly m zaprosil mnie na salatke grecka, ktora uwielbiam :D Aa teraz zbiera go na chorobe, a slub juz za tydzien. Mozeniejeden- odezwij sie, napisz w kilku zdaniach co u Ciebie i Malej :)

Wlasnie odebralam samochod od mechanika I przezylam szok! W przeliczeniu na zlotowki zaplacilam jakies 780 zl. Czy tych ludzi juz calkiem pogielo?? Polowa z tego to sama robocizna! Jezdze do tego samego goscia juz od dobrych kilku lat, ale chyba czas sie rozejrzec za czyms tanszym. Asik, zyjesz?

Gość mamakubusia09
no właśnie asik żyjesz? Moj mały jest dziś bardzo spokojny teraz w ogóle go nie czuje:( zjadłam już słodkie i czekam. Widzicie kazda z nas bedzie takie dni miała. Flavia i jak brzuch?