Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość asik bez log
* od 2mc mialo byc

Agata to klucie jest najgorsze,nie umiem sobie z nim poradzić,zgina mnie w pół,jakby ktoś mi chciał czymś ostrym wszystko wyszarpac. Też nie mam apetytu jem tylko owoce, znów kilo schudlam w ciągu tygodnia,myślę tak sobie że chyba nie przenoszę,bo za dużo tych dolegliwości. Ja odkupilam laktator ręczny z tommee za 40zł był może 3 razy używany,niepamiętam nawet. Czekam aż mąż wróci z pracy,teraz ma dużo pracy i mówi mi żebym jeszcze tydzień wytrzymała,bardzo mu zależy żeby być przy porodzie,mówi że byłby zły jakby nie zdążył. To ja nie biorę laktatora ani smocxka jak co to mąż dowiezie. A dla dziecka potrzebuje ubranie na wyjście,pieluszki,chusteczki i bepanten,ciuchy daje szpital. Dziewczyny a spicie w ciągu dnia?bo ja bym mogła non stop spać

Gość Mama3chlopcow bez log
Asik, mnie akurat zakaz prowadzenia nie przeszkadzal, bo wtedy nie mialam jeszcze prawa jazdy :) Ale samej w tydzien po cc nie dalabym rady i z innymi rzeczami. Moj maz tez musial wrocic do pracy po tygodniu, na szczescie mialam mame, bo inaczej musialby brac urlop. Nie wolno dzwigac, w koncu to operacja, wszystko robisz powoli, bo rana ciagnie. Nie wyobrazam sobie, ze mialabym stac przy garach i obiad robic w tydzien po cc, mowy nie ma. Zakupy - to samo. Nawet glupie kilo ziemniakow ciezko podniesc, o pchaniu wozka i noszeniu niemowlecia nie wspomne. Ja chodzilam po domu, ale robilam czeste przerwy, glownie siedzialam na kanapie, a moja mama robila wszystko, lacznie z podawaniem mi Alka do karmienia. Kasia, jak mnie spanie bierze to wstaje i zaczynam cos ogarniac w chalupie, bo potem w nocy sie mecze.

Gość gość
Asik-jeśli chodzi o dochodzenie do siebie pod względem fizycznym to nie masz sie co martwic. Tak naprawdę ciężko mi bylo przez 3-4dni,a teraz po tygodniu to bylam na 1,5godzinnym spacerze i czuje sie o niebo lepiej niż z ciążowym brzuchem. Samochod tez prowadziłam juz, szczerze to myslalam,ze będzie o wiele wiele gorzej,a mnie brzuch bardziej boli w środku tzn.obkurczanie macicy,bo w okolicy blizny to tylko jak kicham,wsaje itp.jak po każdych szwach... Wiec pod tym względem cc sie nie bój. zresztą naturalnie chyba tez nie jest tak od razu ok,krocze pewnie boli,a czasami wielkie hemoroidy wychodzą,tak czytałam... oczywiscie zależy wszystko od organizmu,ale ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona moją fizyczną sprawnością. Brzuch tez szybko schodzi.. największy ból to brak pokarmu,ale ja sie nie poddam,myślę o moich cyckach pelnych mleka,to podobno pomaga:-)

Gość Agata89R bez loginu
mnie nawet teraz jak siedze boli w plecach i kłuje okropnie jak mlody tylko sie ruszy, czuje napięcie jakby mi coś cały czas zalegało w jelicie a nie zalega bo juz 3 razy byłam na toalecie. A Tobie już czop zszedł?

kasia z tym spaniem różnie, zazwyczaj mam tak ze jak maz pojedzie do pracy to ja sie jeszcze klade na kanapie i telewizyjne nudy mnie usypiaja :o masakra...spie tak 1,5 h pozniej wychodze na spacer. Najgorzej wlasnie jak sie samemu siedzi, a ja tak mam do 18 bo o tej godzinie wraca mąż dopiero i jest tak zmeczony po pracy ze obijamy sie caly wieczór :P

Gość ewinkaa
To bylam ja-ewinkaa. a to widzisz,zupełnie inaczej mam niż mama3ch,mnie szwy w ogóle nie ciągną,ogólnie to rany nie czuję w normalnych warunkach jak siedze,chodzę... w pologu bez względu czy po sn czy po cc to i tak nie mozna dźwigać. pisze teraz jakbym byla zwolenniczka cc,tak oczywiscie nie jest,ale na swoim przykladzie uwazam,ze naprawdę dochodzenie do siebie u mnie trwa błyskawicznie,ale oczywiscie wszystko zależy od organizmu. dwa lata temu usuwali mi torbiel i wyrostek to dochodzilam do siebie 4tygodnie,wtedy byla masakra,bolało bardzo,a wyprostować sie i normalnie chodzic nie moglam przez dwa tygodnie

Gość asik bez log
Dzieki za opinie dziewczyny bo wsrod moich kol tylko 2 mialy cc z tego jedna 8 lat temu , zobacze co dr powie ale wstepnie staram sie sn :) ale cos czuje ze mam za waska miednice hehe

Gość Mama3chlopcow bez log
No, ja wlasnie taka schylona chodzilam :) Dopiero po jakichs 2 tygodniach zaczelam wracac do pionu i robic cos w chalupie. Ewinkaa, Ty to jestes jakas super kobieta, bo ja do tej pory myslalam, ze szybciutko wrocilam do siebie po cc i szczycilam sie tym, ze nawet lekow przeciwbolowych nie bralam :) Tylko w pierwszej dobie, jeszcze w szpitalu, dostawalam morfine, ale potem juz nic.

Gość 33ona
hej umnie pikne słoneczko uprasowałam już pranie:) oczywiście spałam już kilka dni z rzędu tak mam, nie wiem o co chodzi a staram się nie spać, bo w nocy może być kłopot

Gość oczekujaca1234
poczatek a moze jest suche powietrze w domu i tak charczy maly?ja mowilam wczoraj ze igorek tez tak ma i kazala wietrzyc i nawilzac powietrze.dziewczyny ja z dnia na dzien mam coraz wiecej pokarmu,piersi bola bardzo i co3godz musze odciagac bo maly za piernika nie chce ssac.igorek gdyby nie bol brzuszka to aniolek a tak to marudzi.dzis mnie wystraszyl bo zadlawil sie kropelka do nosa myslalam ze oszaleje ze strachu a sama w domu bylam.dzis i tak spalam w dzien godzine bo m mowi ze chodze jak monstrym blada niewyspana.

Gość kasia2014
Agata niewiem czy cały ale kawałki napewno bo kilka razy mi schodziły,takie gluty że tak to nazwę. Już bym chciała być po,albo chociaż wiedzieć kiedy będzie ten dzień. Oczekujaca a jak sytuacja z teściowa?

Gość Sisilka
Hej dziewczyny. Widze ze zaczynamy sie bac, ja rowniez odczuwam strach. Juz bym chciala malego miec przy sobie a z dugiej strony obawy jak to bedzie sa duze. Ja odczuwam coraz bolesniejszy bol a dzisiaj boli mnie pupa. Ale to chyba kwesttia siedzenia 3godz na lawce na wystpach bratanicy. Zjadlam frytki, karkoweczke. A maly sie wypina. Flavia odezwij sie jak tylko bedziesz mogla. Kruszynka co u ciebie? Posprzatalam lazienke, kuchnie wszystkie szafki a jutro pomyje okna ;) oczywiscie jak nikogo nie bedzie w domu :)

Gość oczekujaca1234
kasia tesciowa codziennie przychodzi i ciagle mnie poucza ze dziecko nie ssie,ze duzo pampersow idzie,ze tv obejrze.pomoc nie pomoze aby poucza i tyle.dziewczyny chyba cos mnie bierze mam takie dreszcze i temp38,2.nie wiem czy podawac malemu moje mleko

Gość mamakubusia09
Jestem w domu:). ale ryzyko jeszcze jest, w poniedzialek kontrola asik tak h*jowoo goja sie rany po operacji jak sie nababroli?? w domu jest cudownie maly je spi placze kuba placze zlosci sie tuli do mnie jest i tak cudnie:). boje sie zeby nie wrocic z ta rana na oddzial wietrze dezynfekuje myje szoruje:). asik daj jakies wskazowki. flavia pewnie urodzila:) a powiem wam z tych netwow z tej tesknoty przez 2 tyg schudlam 13 kg:(, troche oslabiona jestem ale jest super w domu:) czysto i pachnaco:). troche chaotycznie pisze bo jestem padnieta:) dwa tyg na szpitalnym lozku z noworodkiem:).

Gość kasia2014
Mamokubusia super że w końcu w domu. Dom to dom. Syn się nie będzie mógł tobą nacieszyć a ty nim. A jak reaguje na nowego lokatora?;-) Nie fajnie że ta rana się źle goi. A co do utraty kilogramów-zazdroszczę;-) ale teraz dużo odpoczywaj. Ja mam od obiadu jakiś apetyt. Mogłabym zjeść wszystko z lodówki,nie pamiętam kiedy taka glodna byłam;-)

Gość 33ona
oczekująca-koleżanka mówia,że położne mówią,że można karmić dziecko nawet jak matka ma ostrą grypę,co dla mnie jest dziwne,ale ponoć tak jest, ale przy grypie można zarazić małego drogą kropelkową,ale nie przez mleko.Także nie obawiaj się karmienia nawet jak masz gorączkę, bo to info od położnej.

Gość 33ona
mamokubusia- dobrze,że już w domu, zle ,że ta rana słabo się goi:( dobrze,że masz 2 maluchy przy sobie już -a to,że az tyle kg zleciało i tak szybko to tak ma być? na pewno jesteś osłabiona,łykaj witaminy dla kobiet, pij dużo płynów

Gość asi bez log
mamokubusia a co dokladnie z ta rana ona sie ropi , czy sie to rozeszlo ?? masz opatrunki czy kaza wietrzyc ? bierzesz antybiotyk doustny? lub np masz zalecony neomycyne w sprayu ? lepiej nic zadnymi mascmi nie rozmiekczac i nie babrac tego ew tą neomycyne w sprayu zeby zakazenie sie nie wdalo ona na recepte , octanisept , i na sucho trzymac to wietrzyc oczekujaca normalnie trzeba karmic nawet jak jestes chora czy masz temp normlanie sie karmi , wirusy bakterie nie przenikaja do pokarmu , wez sobie paracetamol na zbicie a piersi nie bola ngdzie nie ma guzow jakis moze zastoj sie robi wtedy temp moze byc powyzej 40stopni , krwawisz normlanie?

Gość asik bez log
aa i nawet jakbys antybiotyk brala czy cos to normlanie sie karmi wszystkie penicyliny mozna brac a co do kg to moim wszystkim kol tak odrazu waga spadla w ciagu tygodnia , tylko jednej nie ale ona wazyla w ciazy ponad 100kg i ogolnie tęższa dziewczyna

Gość kruszynka33
Cześć dziewczyny,sisilka u mnie kiepsko wyszłam ze szpitala puki co jest wszystko ok,ale choroba mnie rozłozyła mam gorączkę,gardło zawalone i katar,wszystko mnie boli,zrobiłam się drażliwa,płaczliwa sama siebie niepoznaję,poczytałam dziewczyny to zdałam sobie sprawe jak to dopiero bedzie ciężko jak maleństwo się urodzi,a ja w nocki sama bo mąż pracuje w nocy tylko a w dzień spi także będe zdana na siebie, a jak ty się czujesz? u nas pojawiło się słoneczko a u ciebie?

Gość gość
Mamokubusia, fajnie, ze jestes juz w domciu :) Kubus na pewno jest szczesliwy, ze ma mame przy sobie :) Zazdrosny o Michasia? Rany lepiej niczym nie smarowac, Wazne, zeby byla czysta i sucha, to nie bedzie pozywki dla bakterii i grzybow. Pilnuj, zeby gumka od majtek nie uciskala tego miejsca i w ogole wietrz rane jak najczesciej, bedzie sie szybciej goic.

Gość gość
Hej ktoś się pytał czy po cc można prowadzić samochód, ja osobiście po tyg od urodzenia jechałam samochodem i nawet nie czułam, że miałam operację. A odnośnie radzenia sobie to w czw urodziłam w pon wyszliśmy ze szpitala a we wt normalnie obiad gotowałam, a w sobote sprzątałam normalnie mieszkanie z mężem jak co tydzień, więc sądzę że wszystko zależy jak kto dochodzi do siebie i nie ma rzadnej reguły. Trzeba być pozytywnie nastawioną to będzie ok :) Ola

Gość oczekujaca1234
piers troche boli jedna ale nie jest goraca a boli mnie strasznie glowa i gardlo i ta goraczka sie pojawila.skoro polozna twierdzi ze mozna wiec nie bede go odstawiac.mamokubusia super ze w domku juz.jak kubus reaguje na michasia?ja mam male juz plamienie chodze w kladce tylko na noc podpaska.

Gość gość
Kruszynka u nas tez pojawilo sie slonce ale jest tak sobie z temp. Albo jestem tak niecierpliwa na porod albo to strach przed nim. M twierdzi ze brzuch sie opuszcza, a ja chyba coraz mocniej odczuwam bol w kroczu. Dobrze ze jestes juz w domu ale to przeziebienie to juz masakra. Mamokubusia i michasia bedzie dobrze, nie poddawaj sie. Z dnia na dzien bedzie z rana coraz lepiej. Ja ide poogladac top trendy. Do jutra

Gość gość
To u gory to ja sisilka

Gość mamakubusia09
Dzięki dziewczyny za miłe słowa:) ona 33 jesli chodzi o kg to dlatego ze teskniłam to była trauma dla mnie bolało jak nie wiem co:( nie umiem opisać przez 4,5 roku czułam go w kazda noc codziennie trzymałam rączke a tu nagle brak. Pozatym antybiotyki takie dostawałam były pewnie mocne,nie jadlam za bardzo odzyje:). No i ja jestem panikarą wiec myslałam ze umieram:). Zreszta całą cc pytałam czy jeszcze zyje:) mamo 3 wolałabym miec krater miedzy nogami ja źle to zniosłam. Asik rana jest juz w miare nad nia jest jeszcze obrzęk i czerwone i suche jakby ogniem palone wietrze nosze majty z siatki jak cos robie to gazikiem bawełnianym przykładam. Oczekujaca karm spokojnie co do wagi mój mały urodził sie 4400 spadło do 4040 duzo a teraz wazy 4275 nikt sie nie czepiał. Ewinka nie łam sie i twoje uczucia są normalne minie i tak to jest ale dopiero po miesiacu,dwóch poczujesz tą rodzinę:). A kuba jest szczesliwy zasna z moja ręką pod główką jak ją wyjmowałam pytał gdzie idziesz:) w szpitalu nie łamałam sie przy nim a teraz mu powiedziałam i wypłakałam jak bolało być bez niego:(, powiedział ze jestem kochana mamą:) nic wiecej nie chce:). Moze i bym chciała szukać winnego kto z***** przy cięciu czy syf w szpitalu ale nie mam siły pzu mi zapłaci za pobyt dzieci dostały z pracy pieniazki na dzien dziecka ale zadne pieniadze nie wynagrodza mojego cierpienia:(

Gość asik bez log
Mamokubusia jestem zla ze akurat ciebie to spotkalo ze nikt cie nie odwiodl od tej cc ale kto wiedzial ze tak sie stanie a robili wymaz mozr to wszechobecny gronkowiec ?! Jesli rana jest jyz sucha i tylko obrzek to tak jak c***isalam niczym narazie nie smaruj co by moglo to rozmiekczyc rob oklady z lodu albo takie zelow jak masz a nawet ta kapuste slawna walnij na ten obrzek na noc

Gość mamakubusia09
Asik posiew jalowy mowili se i tak nie mozna wykluczyc gronkowca ale nie umre juz:)???,lekarz mowil ze nawet miesiac moze tak byc zarumienione, aj moze to skonsultowac z jakims chirurgiem. nie wiem czy bym sama go urodzila moze by utkna byl duzy bardzo i tlusty:). asik a kiedy to zejdzie:(?? Ja sobie sto razy zadawalam pytanie czemu mnie co ja zrbobilam potem juz tylko chcialam aby to zeszlo a to tak wolno schodzi:(, mhalam tacrane nawet otwarta na mokro potem na sucho. moj gin twierdzi ze przyczyna byl krwiak bo najpierw tski sie zrobil w miejscu dodatkowego szwu ktory zalozyl jakis gnojek jak taki gin z sali wyszedl jak zdjeli szew krwiak pekł i to podobno byla siper pozywka dla bakterii , albo jakies naczynko peklo czy podkrwiawialo ale asik to minie??????

Gość oczekujaca1234
mamakubusia ze mna byla kolezanka co urodzila4500g bobasa i facetki ktore mialy2500to nasze byly spore.maly spi dopiero zasnal a ja teraz zjadlam kanapke a ostatnio jadlam o14.bardzo duzo pije wody i herbaty mam takie pragnienie.mi niestety zostala sora na brtzuchu i musze kupic pas zeby jakos to wygladalo.celulit prawie zszedl,moze w przyszlym tyg zaczne cwiczenia jakies.zaraz ide spac.dzis zrobilam biszkopta z truskawkami galaretka i masa z pomoca m:)