Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość asik
Mamo3 masz cudownych synow piekny kolor wlosow :) a LEos kudlaty moja to ma malo po porodzie miala z tylu i na bokach a ba czubku lysa, jak moj tesc haha dopiero na gorze jej juz zarasta lysina mchem :)

Gość gość a
Jakies krople sa ochlapki takie Postow nie widze

Gość gość
Dggcfghj

Gość ewinkaa
Brzuchatka to z******te te jego odpały,mój w życiu by lodówki nie umyl sam z wlasnej woli. boże Asik ba sobie Ciebie tez wyobrazam z tym laktatorem i smiac mi sie chce, a teraz to z tego,ze leze juz w lozku a m wzdycha bo mu moje stukanie na komórce i swiatelko zapalone zapewne przeszkadza hahaha... asik trzymam kciuki,na pocieszenie-j laktatorem wyciągnę cale gó.... Po ciężkiej 15sto minutowej pracy moze z 20ml sie udaje,a mimo to dzieciak radzi sobie i mleko wyczarowuje z cycka jak za dotknięciem carodziejskiej różdżki ahhaha,ale mam glopawke,wyobrazam sobie teraz ,ze Staś podchodzi i jak Harry Potter dotyka różdżką i tak rzeka mleka wyplywa y

Gość gość asik
Moje dzieckp spanie ma po mezu siedzi i kima na kanapie az mu cycke w laktator zlapalamobudzil sie i dalej spi akiedys mu wasy rysoealam kredka do oczu jak spal

Gość gość asik
Nic lipa jak przycisne to krople leca tylko :) ja jeszcze pije warke 0% bo slod jeczmienny , uu mnie pobudka pewnie po 3 wiec zanim sie poloze to wstawac trzeba ale ogladam : co mi zrobisz jaak mnie zlapuesz bareji ale kiedys byly smieszne czasy

Asik chyba boli mu gardełko bo chce jeść ale ma problemy z przełykaniem nie wiem co robić... można coś podawać takiemu maluszkowi na gardło ?

Hej mamo 3 super chłopaki !!! Flavia mam nadzieje ze Krystian zdrowy daj znać. Co do porządków mój m tez nic nie widzi. Ewinko rzeczywiscie powariowaliscie wczoraj stres robi swoje ;) U Michałaka zaczyna się katar:(, Asik to tak jak u dużych 7 dni Kuba nigdy nie miał jak był malutki jutro do naszej lekarki zadzwonię żeby go osluchala. Jeszcze jajniki mnie bolą chyba jajeczkowanie a m wybył na ryby. Jeszcze Kuba ma jechać na urodziny ja z małym będę musiała zostać wiem ze m sam nie będzie chciał Kuba będzie płakał aj boże czasem karmienie piersią udupia.

Esmi ja nie wiem może psikac tantum verde...idź jutro do lekarza ja też się wybiorę żeby odsłuchala i gardło zobaczyła.

Gość 33ona
hej ja dzisiaj dzwoniłam do położnej, mały ryczał non stop, a m na wyjezdzie i wyłączona komórka. Prawdopodobnie miał atak kolki tak jak wczoraj od 4:30 do 7 rano.pręży się przy cycy, już chce złapać i odrzuca:( nosiłam go na rękach i prasowałam pieluszkę i kładłam na brzuszek, dałam chyba z 6 kropelek bobotic forte, a kupy jak nie było to nie ma -ile czasu może być dziecko bez jedzenia? on o 2:30 zjadł ostatnio

Hej mamy ją mam dopiero teraz chwilę:-)wczoraj cały dzień byliśmy w ogródku a wieczór była mama a potem padlam.. Moja chyba ma kaszelek bo co chwilę kaszle. Ale chyba nic ją nie boli bo wesoła jest ,cały czas się uśmiecha. Asik ,powiedz mi proszę jak mam masowac zuzie żeby jej pomoc na te zacisniete rączki. I jak jej maluje plecki to płacze jak masuje między lopatkami. Nomandic zuzia jest na podwórku z nami i jak ją nakarmie powoze w wózku to śpi 2godz albo teściowa wozi a ją działam. A z tym jedzeniem u mnie ciężko nie mam czasu ani smaku ale jem bo muszę:-) Esmi naposz coś więcej:-)bo może bym sobie to zrobiła. 33ona u mnie bardzo długo było +8kg i nic nie chciało spaść teraz spadło do +4,u ciebie też się ruszy i będzie spadać. Brzuchatka moja w ciągu dnia się wkurza przy cycku i zje trochę a potem nie chce a za pół godz glodna też nie rozumiem o co chodzi. Ewinka zadzwoń do lekarza zapytaj,kurcze nie wiem co doradzić,tulic biedaka,ją płacze z moja jak jej coś jest,nie mogę patrzec jak cierpi. U mnie też drugi dzień bez kupy,jak skończę bobotic to kupię ten forte. Jakie plany na piękny niedzielny dzień?

33ona ty szczupła jesteś,gdzie te 10kilo ją się pytam:-) fajna rodzina:-) Mamo3 super chłopaki. Wyslalm siebie i zuzie na pocztę:-)

Gość Agata89R bez loginu
hej, brzuchatka tylko fosfor zawyzony troche, reszta w normie, jutro ide do lekarza. Własnie miałam pisac, ze moze zjadłas czosnek albo cebule, nawet jak my to w ciazy jadłysmy to sie utrzymuje długo ten zapach w wodach płodowych, dobrze, ze ssie. asik rozkręciłabys napewno jeszcze laktacje, ktos pisał kiedys ze do pół roku mozna jeszcze wrócić.MAMA3chłopców ale blondasy, Leon jaka czuprynka fajna. Ewinka juz jesteś podenerwowana bo mały krzyczał cały dzien, niestety takie cos moze wyprowadzić z równowagi i jeszcze jak mąż nie współpracuje to sprzeczka gotowa, ja nigdy nie atakuje tesciowej, ona go wychowała i jaka by nie była nie mam prawa jej obrażac, choc ja nie mam za co nawet. Kasiu otwieraj jej rączki i masuj, ale nie wkladaj nic do srodka, nie wpychaj palców na sile, albo weź ją na kolana, wsadz ją miedzy nogi tak zeby siedziala na pol leząco, wez rączki i jeżdzij po swoich kolanach tak, zeby je otwierała, wewnetrzną stroną, nie chodzi mi o odginanie palców na sile tylko tak zeby sama poczula cos pod rączką.33ona moze tez cos zjadłas i dostał boli? u nas dzis sen od 20, pobudka o 3:30 i o 7, o 8 mleko dopiero.

Gość ewinkaa
Agata mądrze naoisalas o tej teściowej,ale ja mojej niecierpiejest królową śniegu,nawet nie wziela ani razu malego na ręce,no nie lubię jej bardzo i juz. u nas po 0,5 ml bylo prawie normalnie,przynajmniej noc byla taka jak zawsze.moze rozdzielimy to i zamiast 2x1,5 będziemy dawac 6x0,5.. Zobaczymy. kasia ślicznie wyglądasz!!! Ale chusta widzę,ze tak luźno zawiązana,tak wiążesz? kruszynko,gość 85 czekamy na info jak z dzieciaczkami. brzuchatka dzisiaj ok ze ssaniem? asik na pewno moglabys uruchomić laktacje,nawet mamy,które adoptują dziecko yr******aja laktacje. Na blogu hafija.pl jest kwartalnik laktacyjny i tan jest artykul o tej adopcji i karmie,iu piersią.ja jestem cyckomaniaczka hehe wiec uwielbiam czytac rozne takie ciekawostki. nie wiemy jak many isc do kościoła z małym,lekarz zakazal takich miejsc ale moze będziemy spacerować przed kosciolem?nie wiem...

Gość gość asik
dziewczyny bez szans wczoraj tylko cos jje odbilo dzis nie chcoiala juz znowu ssac , ona wogole nie kojarzy piersi z jedzeniem czy czyms dobrym tylko jakby to bylo najgorsze zlo dla niej ... Esmi - przejedz sie moze na Miłosna na pogotowie nie ma ludzi tam zazwyczaj , to jest kolo cmentarza na starosielcach po drugiej stornie ulicy, co do tantun ja nie powiem czy mozna czy nie mozna bo to musi zalecic lekarz wiem ze rodzice stosują , rowniez na ząbkowanie bo znieczula dobrze , tyle ze trzeba uwazac zeby sie dziecko nie zakrztusilo ;/ lepiej przejechac sie do lekarza zeby wogole zobaczy gardło czy jest czerwone czy nie Ewinka - czytalam teraz ze w przedszkolu na Ursusie dziecko 4letnie zmarlo na sepse meningokokowa tzn zmarlo w szpitalu, i rodzice sie teraz boją , sepsa meningokokowa rzadko sie zdarza ale jak juz sie zdarzy to zazwyczaj konczy sie zgonem ;/ dlatego na to to ja na pewno zaszczepie, ja pamietam na szkoleniu slowa trakiej lekarki ona ogolnie byla na bialorusi jak byla epidemia blonicy wogole taka podrozniczka i ona wlasnie mowila ze to jest bardzo wazne szczepienie wlasnie ze wzgledu na ten piorunujacy przebieg sepsy, Kasia ja czytalam w necie o tych cwiczeniach mamy pisaly wiec mozesz poczytac jak bedziesz miala chwile. Zuzia slodka :D moja nie umie tak jezyka wystawic nawet po podnbieciu ma malutki jezyk chyba heh :D Maz pojechal po zakupy mala spi a dzis rano budzi mnie maz po 5 i pyta sie o ktorej mala jadla a ja hm nie jadla haha o i z nia to tak jest raz wtsanie ok 3 raz i 4 i dwa razy po 5 sie zdarzylo

Gość gość asik
Ewinka my jak chodzimy (chociaz dzis maz poszedl sam na 7.30) to poki cieplo zawsze stoimi przed kosciolem i jak malej cos nie pasuje to ja sobie z nia jezdze bo ona musi jezdzic w gondoli poki nie zasnie a stac nie lubi

Gość gość asik
mam przeczucie ze gosc85 do szpitala trafili ... Ilonek chyba gdzies wyjechala na weekend :D

Gość gość asik
Esmi zapomnialam zapytac gdzie zdj wywolywalas ze 29gr ? format 10x15 ?

Gość Agata89R bez loginu
ewinka moja też nie nosi malego, bo sie boi (?), a mi sie wydaje, ze ona po prostu nie chce zebym kiedys jej dziecko chciala dac do pilnowania, i wtedy mi powie, ze ona go nie umie złapać, boi sie to jak ona ma sie zając, a dwojke dzieci wychowała wiec to absurd. I tez bylo mi przykro bo jak tesc przyjechal to cały czas jezdzili do szwagierki a do mojego malego nie przyszli, moze raz, a tak to imprezowali ze znajomymi, choc tesciu zobaczy wnuka dopiero na Boze Narodzenia, ale jak to sie mowi, umiesz liczyc, licz na siebie, i nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby jej syna podrzucić, ewntualnie mama mi popilnuje jak musze isc do lekarza. To dobrze, ze juz lepiej, napewno brzuszek sie przyzywyczai, taka duza dawka jak na 1 raz to za duzo było.Esmi do lekarza lepiej isc, niech zobaczy co i jak. Kasiu sliczna Zuzia:)Moj spi i zaraz tez lece do sklepu, nie wiem co na obiad zrobić.

Agata dzięki,ona sama z siebie rzadko chce coś złapać ale walcze z nią:-) od wczoraj masuje może to coś da,może uda mi się przyśpieszyć wizytę bo dwa miesiące to długo dla takiego dziecka. Ewinka mocno wiąże ale tu siedzialam na murku i sparla mi się na nogach dlatego tak wyszło:-) Asik to muszę na forach szukać bo w takich zwykłych artykułach piszą o metodach tylko. Zuzia dostała dziś pierwsza lyzeczke soku z marchwi. Jakie było jej zdziwienie:-)

Gość gość asik
Kasia juz beziesz jej podawac inne rzeczy> lepiej moze poczekaj chociaz do skonczonego 4tego mc :D bo pozniej ci mleka nie bedzie chciala jak pozna lepsze smaki :)

Zuzia słodka ty Kasiu super wyglądasz. Asik tez mi się tak wydaje ze gość 85 w szpitalu niestety :(. Flavia twój Krystian miał katar jak sobie radziłaś.?

Za pobyt w szpitalu dostałam kasę i kartę apteczna na 200 zł kupie Emilii krem na zimę Kubie i sobie dobre kosmetyki. :).

U nas wszystko wróciło do normy na szczęście nocka też ok :) poszła spać o 21.30 wstała o 2.45 potem 6.30 i o 8 :) teraz leży piszczy i bawi sie grzechotka Ewinka i co z tym kościołem postanowiliście? Z mężem już pewnie ok? :) Esmi kurcze boedactwo a może ma plesniawki? Ilonek miała ten sam problem z Pola i samo przeszło może u Ciebie tak samo będzie? Tak czt siak lepiej do lekarza iść :( Ilonek właśnie co tam u Ciebie? Kurcze mam nadzieję że nie macie racji z tym szpitalem gość85 :/ odezwij sie 33ona i co jadł coś? a od kiedy nie robi kupy? Ja mojej dałam ten czopek ostatnio i kupa od razu była i czopek w całości też wyszedł (sorki wiem fuj) Asik wiadomo że od jednego razu laktacja nie wróci terzeba czasu pewnie tylko czy Ty byś chciała do karmienia wrócić? Powiedzcie mi jeśli wiecie jak sprawdza się to napiecie mięśniowe? Jak u Waszych dzieci lekarz to sprawdzał? Mojej pediatra nic takiego nie robiła... we wtorek szczepienie ;( już mam srake z nerwów :/

Gość kruszynka33
Czesc kobietki :-) Ewinko u nas nawet o dziwo dobrze wychodzi na to ze to mleko nam pomoglo chodzi mi o nutramigen LGG za miesiác bedziemy jezdzic na testy alergiczne 3 dni do szpitala Miloszek jest spokojniejszy i smieszek taki sie zrobil,co najwazniejsze sam robi kupke :-) gdzie wczesniej po godzinach meki a ja juz z tej bezsilnosci mu pomagalam termometrem tak cierpial zaraz jedziemy nad morze bo mamy piekna pogode,tylko podszykuje obiadek i niema nas :-) dziewczyny jestescie aktywne nie nadazam Asik wygralas zawody z tym laktatorem hehe ze mna na sali lezala po porodzie dziewczyna i smeli sie z mezem ze ich starszy synek jak byl niemowlakiem a bylo lato to maz jej trzymal go na rekach bez koszulki i pociaganal go za sutka hehe mowil ze go tak zabolalo ze podziwia nas kobiety bo on by niedal rady ;-) buziaki dla was,postaram sie pozniej odezwac :-)

Agata daj znać jutro po wizycie na którą idziecie? Idzie ktoś z Toba? Kasia fajnie wygladasz świetnie że waga leci w końcu ale to nic dziwnego jak się tak zasuwa w ogrodzie :) Nomadic sisilka jolka co u Was?