Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kochane pomozcie znacie cos bez recepty na luszczyce

Polecane posty

Gość gość

znacie cos dobrego?

Gość gość
oliwa z oliwek. Smaruj cialo, pomaga, tylko trzeba troche poczekc na efekty.

Gość gość
Jest pewien sposób, długotrwały, wynaleziony w Australii. To kozie mleko i mydło, w składzie którego to mleko się znajduje. Słyszałam o tym niedawno. Popytaj, poczytaj, może coś znajdziesz

Gość gość
moja ciotka miała łuszczycę (ale na tle nerwowym) i codziennie dodawała do jogurtu ostropest plamisty ( kupić można w sklepie zielarskim) i jest coraz lepiej.

Gość ZUZAnna xxx
Jest emulsja SQUAMAX dostępna bez recepty. Fajnie nawilża, więc można łatwo pozbyć się naskórka np. z głowy. A konsultowałaś z lekarzem?

kup sobie sól z morza martwego , nawet w rosmanie , rozpuść kilka łyżek w słoiku i się przecieraj ,nawet kilka razy dziennie. Tylko nie pchaj się w sterydy.

Gość gość
no ja wlasnie od lat z przerwami uzywam masci ze sterydami,najpierw zmiany znikaly calkowicie(potem oczywiscie wracaly)teraz zaledwie sie zmniejszaja a jak przestaje smarowac jest masakra

Gość tesciowa 55
dobrze dziala srebrna woda{WODA KOLAIDALNA} poszukaj na ten temat w necie!

Gość ZUZAnna xxx
Sterydy szybko pomagają, ale też szybko się po nich wraca. Świetne są preparaty z Morza Martwego. Generalnie najlepszym sposobem jest wyjazd 1 albo 2 razy w roku nad Morze Martwe., no ale też kosztowne. Słyszałaś o OnClinic?

Gość gość
o ja mam podobny problem kolezanka mi polecala exorex czy jak sie to pisze ktos o tym slyszal?ale to drogie jest:(

Gość gość
ja uzywam oleju arganowego bardzo dobrze natluszcza, lagodzi swedzenie

Gość gość
poczytaj o wiesiolku . Przy dluzszym stosowaniu doustnie leczy wszystkie dolegliwosci skorne . Wiesiolek kupuje sie w kapsulkach i lyka . Poczytaj w necie , jest duzo informacji i iwelu osobom pomogl , ale trzeba dluzej przyjmowac , ale jest zdrowy , nie zaszkodzi.

Gość ZUZAnna xxx
Ja stosuję SQUAMAX na głowę, a na ciało sporadycznie sterydy. Korzystałam też ze słoneczka, a jak mam nasilenie to ide do solarium- 3-4 seanse i jestem bez plamek. Ale wiadomo- nie każdy może korzystac. Natomiast wszelkiego rodzaju balsamy, kremy masecki mam na bazie minerałów z Morza Martwego.

Gość ZUZAnna xxx
Wiesiołek, czyli OEPAROL, można stosowac również na głowę, tylko jest on niestety tłysty, więc potem ciężko to umyć włosy. Ale fakt- ma bardzo wiele właściwości leczniczych.

po latach używania sterydów będziesz miała ciężko , ale musisz wytrwać .

Gość dziwaczka aczka
w zaleznosci w jakim miejscu...i czy nie sa potrzebne sterydy..uzywam na glowe clobex..a na ciala pharmaceris..maja cala serie natluszczajaca..dla osob z luszczyca

Gość gość
ja uzywam kremu bambino ( w rózowym blaszany pudelku, ok 5 zl), zreszta lekarka mi doradzila.

Gość gość
Mediderm (są balsamy, płyny do mycia itd) oraz kąpiel w ostrożeniu.