Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana93

Krwiste krostki Czy to grzybica

Polecane posty

Gość załamana93

Cześć wszystkim. Piszę z prośbą o poradę. Od początku września jestem na wyjeździe i wracam dopiero pierwszego października - mam dość krępujący problem który trwa od około trzech tygodni. Może uda wam się mnie uspokoić nim wybiorę się do lekarza. Rozpoczęło się od bardzo uciążliwego świądu w okolicach miejsc intymnych, który później zamienił się w bolesne pieczenie. Trwało to parę dni i na kilka ustąpiło po czym problem wrócił ponownie - świąd i uczucie pieczenia. Nasilał się szczególnie wtedy jak kładłam się spać. Do tego dołączyło pieczenie podczas oddawania moczu - zaczęłam łykać furagin i problem pieczenia podczas siusiania ustąpił. Przestało także tak bardzo mnie swędzieć. Dzisiaj niestety korzystając rano z toalety zauważyłam na papierze malutkie plamki żywej krwi. Krew leciała z warg sromowych mniejszych od wewnętrznej strony. Okazało się, że mam drobniutkie, wystające krostki jakbym poraniła się żyletką. Nie mają w środku żadnego sebum, po prostu takie mikroskopijne wystające krostki, które są w skupiskach biegnąc w stronę wejścia do pochwy, lecz pochwy te krostki nie obejmują. Podejrzewam, że to grzybica aczkolwiek nie mam pewności. Byłabym wdzięczna jeśli ktoś podzieliłby się spostrzeżeniami. Zastanawiam się też, czy to może jakieś zakażenie wirusem, infekcja bakteryjna czy opryszczka? Dodam, że nigdy nie miałam opryszczki na ustach/miejscach intymnych, mój partner również. Używamy prezerwatywy, dbamy o higienę intymną. Mam lat 20. Dzisiaj poleciałam do apteki, kupiłam maść clotrimazolum i tabletki ze szczepami bakterii mlekowych aby odnowić florę bakteryjną. Bardzo proszę was o pomoc!

Gość załamana93
Dodam jeszcze, że świąd nadal występuje ale nie jest tak bardzo odczuwalny jak na początku pojawienia się problemu. Dziewczyny, piszcie co sądzicie!

Gość gość
opryszczka

Gość załamana93
Czy w opryszczce krostki nie są większe? Nie mają w środku sebum czy czegoś takiego?

Gość hejo
mam podobny problem! pomóżcie!

Gość załamana93
hejo, też masz takie krostki? Ludzie, czy ktoś może chciałby się jeszcze wypowiedzieć? :)

Gość gosiaaa85
to może być coś poważniejszego, skonsultuj z lekarzem, na świąd dobry jest provag żel, bo fajnie łagodzi i na pewno nie uczula i nie pogorszy Twojej sytuacji, może jedynie pomóc