Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Życzliwaa

Dla szukających pomocy

Polecane posty

Jeśli odnosisz wrażenie, że cały Twój świat się wali lub po prostu masz drobne zmartwienie- tutaj możesz o tym napisać a ja postaram się pomóc. Nie zastanawiaj się zbyt długo czy warto- nie przekonasz się jeśli nie spróbujesz. Tylko pozornie istnieje jedno rozwiązanie danego problemu, jest ich dużo więcej, czasem nieskończenie wiele. Zdaję sobie sprawę, że o niektórych rzeczach trudno mówić na forum, dlatego podaję również adres e-mail: zyczliwa88[małpa]interia.pl

Szczerze mówiąc też na początku tak uważałam, ale w ten sposób już wiele razy udało mi się pomóc, więc szybko zmieniłam zdanie. Nigdy nie próbowałam jeszcze na tym forum, ale jeżeli odpisze choćby tylko jedna osoba i uda się pomóc- to warto:)

powiedz mi droga zyczliwa ile masz lat. jestes moze psychologiem, czy dostalas misje z dziedziny niebieskiej? hm :) jestem ciekawa w czyje rece się powierzam. oczywiscie pisze to bys wiedziala ze nie mam oporow wywewnetrzniac sie pulicznie.

Jeśli pozwolisz, wiek podam w tzw. "widełkach": 20-30 Nie jestem i nigdy nie będę psychologiem, nie chciałabym analizować ludzkiej psychiki na podstawie jakichś reguł, schematów. Coś w tym jest, nie raz byłam nazywana aniołem stróżem- chociaż szczerze uważam, że to już przesada. Po prostu dzięki doświadczeniom potrafię wczuć się w różne problematyczne sytuacje na tyle, by dostrzec plusy i znaleźć rozwiązanie. Można powiedzieć, że pomaganie jest sensem mojego życia.

Gość gość
daj sobie spokoj. Ledwie temat sie rozkreci a autyk macius go rozpieprzy w drobny mak. Szkoda nerwow

:) :) :) powiedz mi droga zyczliwa. skoro nie jestes psychologiem, masz srednie zeby nie powiedziec male doswiaczenie zyciowe - zwazywszy na ten przedzial wiekowy 20-30 przez ciebie zwany widałkami- to na podstawie czego chcesz mi pomoc. gwiazd? fusow z herbaty? a moze z liczby i ksztaltu "kreseczek" na moich teczowkach? :)

Gość gość
na serio pomagasz? ja potrzebuję pomocy...

Nie jestem też wróżbitą- by przewidywać cokolwiek z gwiazd itp. Zresztą nawet nie wierzę w takie rzeczy. Pomagam i potrafię bo mam doświadczenie, wolałabym jednak o nim nie mówić. Nie wiem w jaki sposób oceniasz po wieku jak wiele ktoś mógł przeżyć, bo ludzie i środowiska są skrajnie różne, uwierz mi. Pomagam po prostu, po przyjacielsku, nie tak jak już wcześniej mówiłam- we własnym gabinecie, inaczej ten temat by nie powstał. I nie zmuszam nikogo do zwierzania się- jeśli chcesz- napisz, jeśli nie- nie musisz;) do gość: na serio:)

Gość gość
chciałabym z kimś pogadać ale moje problemy są takie pospolite, nudne...

Gość ja ruda ja
alez pomoz mi tu. nie mam oporow przed publicznym pomaganiem. :) otoz zaluzmy ze jestem samotna matka z trojka dzieci w tym jedno niepoelnosrawne. na zycie co miesiac mam niecale 2 tys. nie umiem zwiazac konca z konciem, niedosypiam, jestem tez chora, pomoz mi dziecinko zlota :)

Ton Twojej wypowiedzi wskazuje na to, że albo problemy te są jedynie hipotetyczne, albo nie traktujesz ich poważnie, co byłoby bardzo dziwne :) Jasne, nie ma problemu, chętnie z Tobą porozmawiam. Może jesteś zmęczona psychicznie tą sytuacją? Lub czujesz się zrezygnowana? Może jeszcze coś innego jest istotą problemu. Chętnie pogadam, służę wirtualnym rękawem do wypłakania się i ciepłym słowem :) Chyba, że źle zrozumiałaś moje intencje... bo jeśli oczekiwałaś, że dołożę Ci kolejne dwa tysiące, to niestety, żaden dyplomowany psycholog również Ci nie dołoży, a jeśli szukasz odpowiedzi na pytanie "jak żyć?" w takiej sytuacji, to z tym pytaniem zgłoś się najlepiej do premiera :) Problem, który tu opisałaś, nadaje się raczej do interwencji opieki społecznej, a nie do przegadania, także nie wiem jak można Ci pomóc wobec tych suchych faktów.

Gość ja ruda ja
" także nie wiem jak można Ci pomóc " tak myslalam dziecko, ze twoja pomoc ma zakres: od w ktora strone zaczesać grzywke do ile dni nie opisywac chłopakowi po klotni. LOL :d

Jeżeli brakuje Ci pieniędzy na utrzymanie rodziny oraz brak Ci zdrowia by być w stanie zarobić więcej, powtórzę ponownie swoją radę, którą przeoczyłaś poprzednim razem: zgłoś się do właściwego dla swojego miejsca zamieszkania ośrodka pomocy społecznej. Niestety nie jestem w stanie pomóc Ci w problemie kategorii "nie starcza mi na życie", mogę jedynie służyć oparciem, gdybyś chciała się wygadać w związku z trudną sytuacją. Jeśli uważasz, że psycholog z dyplomem rozwiąże Twoje problemy finansowe- zachęcam, żeby spróbować. Życzę spokojnej nocy:)

Gość gość
Mam nadzieje ze nadal aktualne bo poslalem maila...

Gość gość nie autorka
poradź coś brakuje mi pieniędzy na utrzymanie rodziny i godne życie,niestety nie łapię się na widełki MOPSu a i też zapotrzebowanie wielokrotnie przekracza zasiłki wydawane przez MOPS. Co robić ?

Gość gość
jestem osobą szukającą pomocy

gość (1): Cały czas aktualne, odpisałam. gość nie autorka: A co z pracą? Ile osób w rodzinie pracuje a ile mogłoby w rzeczywistości? Co robić: szukać realnego źródła pieniędzy, nie znajdziesz go na kafeterii. Wsparcie psychiczne jak najbardziej. gość (2): Czekam na maila lub jeśli wolisz napisz tutaj, coś wymyślimy.