Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 30 lat i nie cierpię dzieci

Polecane posty

Gość gość

Na samą myśl o tym że miałabym być w ciąży, a potem rodzić niemowlaka robi mi się niedobrze :O

Gość gość
ja mam 23 i tez tak mysle :/

Gość gość
ja też tak mam autorko ;) mam 33 l.

Gość gość
cos okropnego!!!! linaaaaaa :D

Gość gość
jeszcze jakieś 25 lat upłynie,a może zachorujesz i będziesz leżała samotnie w szpitalu i zazdrościła jak do pacjentów obok, przychodzi rodzina, dzieci .Nie bedzie kto miał ci pieluchy zmienić, leków podać i napalić w kominku. I nie mów, że jak będziesz miała 50 lat to się zabijesz ze starości :D

Gość gość
Niektórzy tak już mają, grunt to zdawać sobie z tego sprawę :)

Gość gość
ahahahahhaahha :D

Gość gość
niektorzy poprostu nie chca miec dzieci i wola byc sami na starosc tak jak ja :D

Gość gość
Jak dożyję takich czasów, że będą mi musieli pieluchy zmieniać, to sama popełnię samobójstwo bo dla mnie upokarzające takie życie by było.

U mnie kwestia rodzenia odpada, ale mimo, że jestem już prawie starcem, myśl o posiadaniu dzieci wydaje mi się niezbyt atrakcyjna. Dobrze, że moje dziewczę też nie chce póki co...

Gość ladyskeetshoo
ja też, wręcz brzydzi mnie sama wizja ciąży;/

Gość gość
ja mam 25 i mam to samo. skrajnym egoizmem wykazują się osoby myślące, że warto posiadać dzieci żeby miał kto pieluchę zmienić na starość...

zcze jakieś 25 lat upłynie,a może zachorujesz i będziesz leżała samotnie w szpitalu i zazdrościła jak do pacjentów obok, przychodzi rodzina, dzieci .Nie bedzie kto miał ci pieluchy zmienić, leków podać i napalić w kominku. I nie mów, że jak będziesz miała 50 lat to się zabijesz ze starości xx tak tak, koniecznie sie wszyscy rozmnazajmy na sile z wyrachowania zeby sie mial kto nami na starość zajać...

Gość gość
[ jeszcze jakieś 25 lat upłynie,a może zachorujesz i będziesz leżała samotnie w szpitalu i zazdrościła jak do pacjentów obok, przychodzi rodzina, dzieci .Nie bedzie kto miał ci pieluchy zmienić, leków podać i napalić w kominku. I nie mów, że jak będziesz miała 50 lat to się zabijesz ze starości smiech.gif ] moja babacia miala 5 dzieci i 11 wnuczat - za kazdym razem jak lezala w szpitalu odwiedzalam ja tylko ja i jedna moja kuzynka (co drugi dzien, jej dzieci zjawili sie raz na poczatku, reszta wnukow nawet nie zajrzala). babcia byla najlepsza osoba w tej rodzinie, pomagala wszystkim jak tylko mogla (finansowo, opiekujac sie wnukami jak rodzice pracowali, w domu itp) i gowno z tego miala...mnie przykro nie bedzie jak nikt mnie nie odwiedzi ;) nie mam wielu przyjaciol i nigdy nie bylo dla mnie problemem bycie samej ;)

Gość gość
a dziecko cie kopnie w d*pe i co wtedy

Gość gość
"samobójstwo" tak mówia ludzie, którzy mają po 20 lat i wydaje im się że 50 lat to strasznie dużo :D a prawda jest taka,,,,że czas szybko leci i każdy chce żyć! pracuję w szpitalu i widzę jak przykro jest osobom samotnym, gdy innych odwiedzaja dzieci . Gdy osoby, które nagle przestają móc same funkcjonować,paraliż, otepienie, zostają zdane na samych siebie i zastanawiają się kto ich umyje, ugotuje obiad, poda leki....i ile kosztuje wynajęcie opiekunki, bo renta mała .

Gość gość
ja mam 30 lat a nie 20... i naprawdę bym wolała się zabić niż żeby ktos mi musiał pieluchy zmieniać.

Gość gość
Sasiedzi wlasnie oddaja swojego ojca do domu starcow. 3 rodzenstwa nie ma czasu sie nim zajmowac. Oczywiscie dziadzio zdazyl juz przepisac na nich mieszkanie. To tyle jesli chodzi o szklanke wody...

Gość gość
nie ma sensu z " gimnazjum" rozmawiać do pewnych wniosków trzeba dorosnąć.

Gość gość
pracuję w szpitalu i widzę jak przykro jest osobom samotnym, gdy innych odwiedzaja dzieci . Gdy osoby, które nagle przestają móc same funkcjonować,paraliż, otepienie, zostają zdane na samych siebie i zastanawiają się kto ich umyje, ugotuje obiad, poda leki....i ile kosztuje wynajęcie opiekunki, bo renta mała .] a ile tych osob jest smaotnych, bo dzieci mieszkaja w innych miastach czy krajach?

Gość gość
jestem w ciazy, mam 34 lata. Macierzynstwo zawsze bylo dla mnie abstrakcja. Malzenstwo tez. Nie licze na opieke dziecka. Ono ma byc wolne w wyborach moze wyjechac daleko. A samotnosci sie nie uniknie. Mezczyzni szybciej umieraja. Mam meza, ale i tak wiem ze na starosc zostane sama. Takie jest zycie. Starosc to rekolekcje przygotowujace do przejscia na lepszy swiat.

Gość gość
dziecko ma być wolne ? dobrze by było:D poczytajcie sobie ile kosztuje prywatny dom opieki, mało kogo na niego stać. do państwowego kolejka jest bardzo długa... przewaznie jakieś 2 lata.

Gość poli30
tez mam 30 i nie chcę dzieci mimo ze mam męża od 10 lat...dziecko to kula u nogi i niewygodne życie

Gość gość
Moja matka miała dzieci,a urwaliśmy z nią kontakty. Jeśli Ty jesteś tak roszczeniową osobą, że oczekujesz, że dzieci będą się Tobą opiekowały na starość, to pewnie też Twoje dzieci odejdą