Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

no i co przeciwniczki ABORCJI

Polecane posty

Gość gość

lepiej usunąć ciążę czy potem zatłuc 3miesięczniaka albo podciąć mu żyły!!! aborcja powinna być legalna, po co takim dzieciom żyć , żeby skazywać ich na takie cierpienie, które i tak kończy się śmiercią!!

Gość Rafaella4
co racja to racja :( Tu gdzie mieszkam aborcja jest legalna do 3 mca ciąży i uważam to za słuszne a mówi to mama 4 dzieci !!

Gość gość
a aborcja to nie zabójstwo?? przecież o 6 tygodnia zaczyna bić serduszko, więc to już istota żywa.

Gość gość
zgadzam sie lepiej usunac anizeli potem katowac tak okropnie niemowlaka :(

Gość gość
A nie lepiej zostawić w szpitalu albo oddać w oknie życia...., kuźwa dziecko Wam łatwo zrobić ale konsekwencji już nie umiecie ponieść....

Gość gość
oCZYWIŚCIE że aborcja to zabójstwo ale lepiej zabić taki 6 tygodniowy płód (bo to nie jest dziecko) niż wydać na świat i zgotować mu taki los!!! niechciane ciąże powinny być usuwane, po co ma się rodzić takie dziecko, które na starcie już jest przegrane

Gość Rafaella4
ale nikt nikomu nie każe usuwać chcianego dziecka a tylko tego niechcianego !! Lepiej jak się słyszy , że matka pobiła śmiertelnie kilkumiesięczne dziecko czy , że usunęła ciążę w 8 tyg ??

Gość gość
no i po co zostawiać w szpitalu? żeby dziecko miało traumę i szukało przez pół życia swoich biologicznych rodziców? dla mnie bezsens

Gość Rafaella4
tylko, że nie każda kobieta chce chodzić z niechcianą ciążą przez 9 miesięcy ..!

Gość gość
usunięcie ciąży czy zabicie 3 miesięcznego dziecka to jest to samo - ZAMORDOWANIE dziecka - no i to na Twój argument z d**y przeciwniczki aborcji

Gość gość
i nie opowiadajcie tutaj tych dyrdymałów, że 6 tygodniowy płód to dziecko, bo to nie jest dziecko

Gość gość
Jestem za, ja np nie bylabym gotowa na chore dziecko..,

Gość gość
każda kobieta powinna sama decydować o tym czy chce ciąże donosić czy nie

Gość gość
Ta co pisze ze usuniecie kilkutygodniowej tygodniowej ciąży to to samo co bicie i znęcanie się nad niemowlakiem chyba ma coś z głowa. W pierwszym przypadku usuwa się płód a w drugim znęca się nad CZŁOWIEKIEM który czuje i cierpi .

Gość krainka
Wiele jest przypadków że moment dowiedzenia się o ciąży jest szokiem, wydaje się że sytuacja jest bez wyjścia, dziecko jest niechciane, ale z mijającymi tygodniami sytuacja się zmienia i taka matka co na początku wyła że nie chce dzieciaka - w dniu porodu i poczucia własnego dziecka kładzonego na pierś bije na alarm że nie zrobiła czegoś głupiego na początku ciąży. . 6 tygodniowe dziecko jest dzieckiem - dajmy sobie to powiedzieć. Jest to rozwijający się ludzki organizm z bijącym sercem! I to jest zabójstwo dziecka! Można urodzić, oddać ludziom którzy dzieci mieć nie będą ale NIE ZABIJAĆ. Mówicie że zabijają dzieci.. Tak, zdarzają się takie osoby, tchórze, ale ile tych przypadków jest wobec liczby narodzin dzieci? To wyprute osoby które nie mają odwagi oddac dziecka. . Pamiętajcie: "JESTEM CZŁOWIEKIEM. NIE WYBOREM" . Ja jestem za aborcją ale w szczególnych przypadkach: - gdy matce zagraża niebezpieczeństwo, może stracic zycie bądź ucierpieć na zdrowiu -gdy dziecko jest wynikiem g****u -gdy dziecku wykryją choroby genetyczne spowodujace zycie w ogromnym cierpieniu bądź konczace się smiercia. . I dla mnie to jest DZIECKO od momentu zagniezdzenia. Rozwijajacy się mały człowiek, któremu nie dano szansy się rozwinąć dalej i "pokazac jakim jestem człowiekiem bo nazywają mnie zlepkiem komórek!" Zlepek komórek? To zostawcie ten zlepek komórek i przyglądajcie się jak zmienia się w pięknego człowieka!!!

Gość gość
wątpię aby taka patologia, która maltretuje i zabija dzieci zdecydowala się na aborcję; aborcja to wygodne wyjście dla wyzwolonych kobiet którym z dzieckiem nie po drodze

Gość gość
płod zaczuna byc dzieckiem gdy robi się mózg,a to nastepuje około 12 tyg,zycia i dlatego od 3 miesiaca nie mozna usuwac...do tego czasu to tylko płód...a to niby serduszko to bijący skrzep krwi...ja gdybym zaliczyła wpadke to usunęła bym przeciez nie nosiła bym przez 9 mioesięcy niechcianego brzucha

Gość gość
i jak do cholery traktujecie płód tak samo jak juz narodzone dziecko...przeciez taki 6 tyg.płód to tylko zlepek komórek,nie wiedzące ze zyje...a dziecko to juz człowiek który zyje,czuje...te co traktują dziecko i płod tak samo to mają coś z głową,kretynki

Gość gość
każdy powinien mieć wybór nie każdy jest katolikiem, i inni nie powinni decydować, to samo dotyczy chorych dzieci. Nieludzkim jest usunąć ale ludzkie jest to że potem takie dziecko nie raz żyje jak warzywo nie ma znikąd pomocy nie ma szans na normalne godne życie a ten 0,5 % któremu się udaje xxx każdy ma swoje sumienie i każdy będzie sądzony także nie wpieprzajmy się w życie i decyzje innych

Gość łooomatkooooooooooooooooooooo
Czyli dla was (niektórych tutaj ) usuniecie kilkutygodniowej ciąży to to samo co bicie ,przypalanie , ciecie nożem, czy rzucaniem niemowlakiem o podłogę ???

Gość gość
Jestem CZLOWIEKIEM. Nie WYBOREM! x Nie chcecie dzieci nie rozkładajcie nóg głupie P I Z D Y!!!

Gość Raczej anty
Bijacy skrzep krwi? Z tego co pamietam organogeneza zaczyna sie niedlugo po zaplodnieniu. Rowniez uklad nerwowy, co za tym idzie mozg rozwija sie od wczesnych etapow. Jasne, ze w pierwszych tygodniach ma prymitywna bydowe, ale juz w dwunastym, calkiem zlozona. Z reszta tu nie chodzi o kwestie biologii, tylko etyki. Ostatnio trafilam na artykol o osobach, ktore narodzily sie, po tym jak ich matki poddaly sie aborcji. W ich przypadku nieudanej. Teraz Ci ludzie udzielaja sie w organizacjach pro life. Poza tym np. W UK jest dostep do darmowej antykoncepji, aborcja jest legalna nawet po 20tyg ciazy, a tez zdarzaja sie takie rzeczy. Ja nie pojmuje jak kobieta, ktora juz urodzi dziecko, po prostu go nie odda.

Gość gość
czarno-gród

Gość gość
jeśli dla ciebie 6 tygodniowego zlepka komórek co zabicie rocznego malca to nie mamy o czym rozmawiać idioto

Gość gość
jeśli ktoś chce to i tak usunie czy aborcja będzie legalna czy nie moim zdaniem powinna być legalna bo to zlikwidowała by podziemie xxx aborcji dokonywały nasze babki matki tylko wcześniej nikt o tym nie mówił i robiły to w dużo bardziej nieludzki sposób xx to że wyzwiecie kogoś od p***y czy suki niczego nie zmieni a świadczy bardziej o waszej kulturze osobistej i zezwierzęceniu na równi z tymi którzy tego dokonują xx sama bym dziecka nie usunęła ale nie mam prawa decydować za innych

Gość gość
jesli dla ciebie usunięcie 6 tygodniowy zlepek komórek jest tym samym co zabicie rocznego malca to nie mamy o czym gadać idioto

Gość gość
Aborcja powinna być tak jak kiedys .Jeszcze 30 lat temu kobiety skrobały sie na potęgę i nikt z tego nie robił problemów . Jak ktos nie chce dziecka to powinno się ciąże usunac a nie katować niemowlaka .

Gość gość
17:11 te puste baby ru-chają sie same ze sobą że tak piszesz kretynie ?

Gość gość
17:11 te puste baby ru-chają sie same ze sobą że tak piszesz kretynie ?

Gość gość
a hjak nie chciala dzicka to nie mogla sie zabezpieczac?