Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała miiii miiii

trzy specjalizacje na studiach Czy to nie za dużo

Polecane posty

Gość mała miiii miiii

Chcę zrobić 3 specjalizacje: 1. wczesnoszkolną, 2. przedszkolną z logopedią 3. terapię pedagogiczną. Wszystkie niesamowicie mi się podobają. Bardzo chcę uczyć w klasach 1-3, natomiast moja mama ma przedszkole, które chce abym ja przejęła. A niestety pedagogika wczesnoszkolna jest rozdzielona z przedszkolną:/ Terapia pedagogiczna, myślę, że warto i by się przydała, chciałabym ją zrobić. I teraz mam dylemat... czy dam radę z 3 specjalnościami? Jedne studia mam już skończone (niewypał) i ogólnie byłam 4-5 studentką, raz nawet na naukowe się załapałam. Chcę pracować z dziećmi... Ewentualne późniejsze podyplomówki wyjdą duuuużo drożej. Będą to studia zaoczne, uczelnia raczej wyrazi zgodę na tyle specjalizacji (są płatne). Zależy mi na tym by mieć dobre oceny bo może później na dr bym się wybrała... nie chcę zawalić:( Zaryzykowałybyście?

Gość mała miiii miiii
Przedszkolem mamy bardzo chcę się zająć i na pewno to zrobię. Mama na pracowników, więc miałabym czas na uczenie w szkole... Ale szczerze mówiąc zastanawiam się czy robić przedszkolną. Mając wczesnoszkolną można uczyć w przedszkolu... Doradźcie

Gość mała miiii miiii
nikt nie doradzi?

Gość gość
ty sie do dzieci nie nadajesz jak ty nie potrafisz samodzielnie podjąć decyzji tylko musisz na forum pytać

Gość mała miii miiii
Pytam tylko czy ktoś studiował w ten sposób i czy było ciężko... Akurat co jak co ale z dziećmi potrafię pracować, robię to od 10 lat i wiem, że jest to kierunek w którym chce iść.

Gość KliX
Cześć właśnie w tym roku skończyłem pedagogikę spec: Wczesna edukacja z logopedią i Pedagogikę resocjalizacyjną obie w trybie dziennym, w ciągu tych trzech lat kończyłem również technika informatyka w policealnej ale to zaocznie, technik kończył się egzaminem zawodowym. Wszystkie 3 w ciągu 3 lat licencjatu. Da się więc spokojnie studiować kilka specjalizacji. Jak to zrobić: a więc idź do Pana dziekana i spytaj o ios. Indywidualną organizację studiów, będzie ci ona potrzebna bo zwalnia ona z ćwiczeń (tych na których z powodu braku czasu być nie możesz). Musisz napisać podanie do Pana dziekana o zgodę na drugą i trzecią specjalizacje. Sprawdź również jak bardzo na tych kierunkach pokrywają się przedmioty, ponieważ wielkim plusem specjalizacji pedagogicznych jest to że przedmioty za pewne pokrywają się w znacznym stopniu, co ułatwia ci zadanie (przepisanie oceny to nie kolejny egzamin :D). Jeżeli chcesz uczestniczyć na wszystkie 3 to określ w które dni gdzie idziesz i dogadaj się z wykładowcami. Miałem na studiach doktora, który wymagał 100% obecności na jego wykładach, co zrobić musisz na takich w szczególności uważać. Określ sobie grafik (w tym tygodniu będę na tym wykładzie a w przyszłym na innym i się da) Pozdrawiam absolwent.