Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyliczenie

Jaka jest mediana zarobków w Polsce

Polecane posty

Gość wyliczenie

czy gdzieś możan znależć takie dane. GUS podaje tylko srednią- a srednia nie oddaje nic i fałszywie zawyza biedne pensje 80% Pollaków. czy jakiś urzad to wylicza?

Gość gość
ja słyszałam plotki,ze to 1500, moim zdaniem to moze byc mozliwe, a nawet moze byc nieco gorzej

Gość oiuoiuoi
estem tylko skromnym absolwentem jednego z najtrudniejszych wydziałów Politechniki. Statystyka była mi potrzebna tylko do pisania doktoratu.. Nie uważam, że jestem ekspertem z tej dziedziny ale na "boga" niech mi ktoś wytłumaczy jaki jest sens podawania przez ZUS " średniej". To jakaś TOTALNA GŁUPOTA w najlepszym stylu byłego komunizmu !!! Równie GŁUPIE w/g mnie jest podawanie MEDIANY !!! Mediana to tylko i wyłącznie wartość środkowa NIE MÓWIĄCA NIC o częstości występowania zdarzenia.Można oczywiście podać jak jest Częstość występowania od " środka" ale w tym wypadku lepiej podać DOMINANTĘ !!! Mediana beż podania odchylenia jest nic nie warta !! Poza tym o kretynizmie " ekspertki" GW d/s ekonomii niejakiej Patrycji" gospodarka pędzi" Maciejewicz świadczy fakt, że NIGDY nie podaje się dokładnej wartości a P R Z E D Z I A Ł !!!!!! W/g wszelkich danych DOMINANTA zarobków w Polsce to około 1 800 PLN brutto.