Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc swiadek

JAKO ŚWIADEK Z SĄDZIE

Polecane posty

Gość gosc swiadek

gosc swiadek witam, mam pytanko w zwiazku z tym,ze nigdy nie bylam świadkiem w zadnej sprawie:) po 1 czy bede całą rozprawe na sali, czy na korytarzu i poproszą mnie kiedy trzeba po 2 czy po złożeniu zeznań moge juz isc do domu, czy mam zostac na sali do końca nie smiejcie sie ,że zadaję takie pytania, ale nie mam kogo sie zapytac a nie chce sie wygłupic dzięki za info:)

Gość gość
tylko na swoje zeznania zostaniesz wezwana do sali,zalezy od sprawy,prawdopodobnie mozesz po zeznaniach isc do domu.aha i mozesz odwolac swoje wczesniejsze zeznania,ze niby zeznawalas pod presja.

Gość gosc swiadek
nie, nie oto chodzi, to beda moje pierwsze zeznania, chodzi o podzial majatku m-dzy bylymi malżonkami

Gość mololono
na wezwaniu masz na pewno podaną godzinę, więc o tej porze już musisz być w sądzie, to jest sprawa cywilna, więc jesteś pewnie świadkiem jednej ze stron. Jestem protokolantem na sprawach cywilnych i z reguły od razu świadek wchodził na salę (miej w garści dowód, bo od razu będziesz musiała okazać). stajesz przy barierce i odp. na pytania, najlepiej krótko i zwięźle i na temat! Jak już powiesz, ze nie masz nic do dodania, to sędzia Cię zwolni i powie, że możesz iśc już do domu. Nie musisz być na orzeczeniu. To chyba tyle :) spoko nie stresuj się, sędzia też człowiek :D

Gość gosc swiadek
dziękuje bardzo na info:)