Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam odruchy wymiotne przy myciu zębów i innych czynnościach

Polecane posty

Gość gość

Po prostu się dławię jakbym miała zaraz puścić pawia. Mam też tak czasem przy paleniu. Faceta nie mogę zaspokajać w pewien sposób :P A ostatnio nawet bez niczego mi się czasem zdarza. Nigdy nie zwymiotowałam, tylko odruchy. Mam to od jakichś 2-3 miesięcy, wcześniej nie miałam takich problemów.

Gość gość
A w ciąży nie jesteś Ty aby...

Gość gość
Nie jestem (mam kurde nadzieję). Biorę tabletki, regularnie i bez wpadek :P

Gość gość
Tez tak czasem mam, nie wiem czy to jakis stres czy rodzaj pasty do zębów. Spróbuj nakładac mało pasty na szczoteczke i zmien paste.

Gość gość
ale właśnie szczoteczkę mam taką jak zawsze a i pasty zwykle stosuję parę sprawdzonych - i do pewnego czasu nic mi się nie działo tylko ostatnio nagle zaczęło. Nie wiem czy ostatnio miałam życie bardziej stresujące niż zwykle ale może bo na myśl, że byłabym w ciązy aż mi się niedobrze zrobiło :D

Gość gość
może coś z gardłem,może masz "kamienie"na migdałach,same sie czasem robią lub powiększone migdały,lub trzeci,no idź do laryngologa.Ja gdybym tak miała jak Ty to na bank w ciąży,mycie zębów,zapach dymu,zapach alkoholu i kawy,mąż i rodzina bardzo mi pomagali i chronili przed tymi zapachami choć łatwo nie było męzowi bo rano na kawę przed pracą to jechał do teściowej,bo inaczej to do południa wisiałam nad miską, a potem leżałam jak mops.

Gość gość
Ale właśnie najdziwniejsze, że to tak nagle się stało. Wcześniej nic, więc chyba jakieś rzeczy typu 3 migdał odpadają?

Gość gość
Ja się coraz bardziej z tym męczę. Nigdy nie miałam z tym problemów, a teraz masakra. Zaczęło się chyba po poronieniu...W ciąży nie miałam tego problemu. Nie pomagają zmiany past, szczoteczek... Przez jakiś czas było odrobinę lepiej przy szczoteczce elektrycznej, bo ma małą główkę. Teraz i z nią mam problem. Nie mogę zostać bez zębów! Ratunku!