Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIEWCZYNY PIERWSZY RAZ W ŻYCIU MAM ŁADNĄ CERĘ MÓJ SPOSÓB

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, wróciłam do domu w podskokach :D...Wiem, że temat brzmi jak reklama jakiegoś środka, ale tak nie będzie (chociaż przetestowałam ich masę!)... Dziś po raz pierwszy w życiu (26 lat!!!) koleżanki rozmawiały ze mną o pielęgnacji i urodzie...Może Wam wyda się to głupie, ale ja miałam naprawdę brzydką skórę :( W LO byłam przez to wyśmiewana, nigdy koleżanki nie rozmawiały ze mną na temat kosmetyków, itd...Z takich rozmów byłam wykluczona :(:(:(...A dziś koleżanka z nowej pracy wypaliła "TY TO MASZ FAJNĄ CERE, CO ROBISZ?", a reszta jej wtórowała...:) Ależ mi się zrobiło miło:):) Otóż mam na prawdę okropną skórę- zanieczyszczenia, pory, wągry, naczynka a do tego doszły zmarszczki mimiczne! Ilu ja dermatologów zwiedziłam! Ileż ja wydałam na różne "cudowne" specyfiki. Na początku maja trafiłam do nowej dermatolog. Niemal babunia! Pomyślałam "super"...Powiedziała mi, że ...mam trądzik... EXTRA! Nie zapisała żadnej recepty (!!!), tylko powiedziała- codziennie zmieniać poszewke z poduszki, gotować ręczniki do twarzy... Kupić mydło do mycia twarzy Aleppo i olej tamanu... Ja szok...Olej na moją tłustą skórę!!!Wyszłam z gabinetu, poszłam do apteki- nie mieli ani tego mydła, ani tym bardziej oleju. Poczytałam troszkę w necie...Ludzie chwalili...pomyślałam A CO MI TAM... Kupiłam to mydło w zielarskim sklepie (ok. 15 zł), a olej tamanu zamówiłam przez neta (10 zł)... Pierwsze wrażenie? Niesamowite śmierdziuchy:):):) Ale dziewczyny...Jaką ja mam dziś cerę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest jasna, taka czysta...Oczywiście nie jest to cera idealna. ALE JEST ZDROWA! TAK PO PROSTU. są jeszcze blizny po trądziku:( jest kilka naczynek:(...ale nie ma stanów zapalnych, pory są zwężone, zmarszki mimiczne wygładzone! O ile są tu młodsze dziewczyny, APELUJE!!!! NIE UŻYWAJCIE DROGICH KOSMETYKÓW!

Gość gość
idę jutro do apteki. A poszewkę zmieniałaś codziennie?

Gość gość
jak długo trwała kuracja?

Gość gość
Mi wystarcza do mycia szare mydło, potem tonik Ziaja i krem Biały Jeleń, a zimą masło kakaowe z Ziaji.

Gość gość
Tak :) to takie się wydaje głupie:) ale kupiłam w IKEA 20 takich malutkich ręczników (są po 1 zł) i tylko nimi wycieram twarz i 10 poszewek najzwyklejszych (chyba po 1,99) ...zmieniam codziennie, a potem raz w tygodniu piorę te ręczniki i podszewki z opcją GOTOWANIE w pralce...:)

Gość gość
Na początku było tylko gorzej, bo skóra wyrzucała z siebie wszystkie nieczystości- większość kremów, maści jest na parafinie, glicerynie... A tu tylko olej i mydło (też na bazie oleju)... Po miesiącu zaczynało się robić super, a po 3 miesiącach jak zeszłam rano na śniadanie mama powiedziała, że PO CO OD RANA SIĘ MALUJESZ:D a nie miałam żadnego makijażu!!!! zmiana o 100000 %, poważnie... a najlepsze jest to, że chodziłam na kwasy do dermatologa, nawet na laserze byłam...jak dziś pomyśle, ile ja kasy na to wydawałam to mnie mdli:/

Gość gość
no i brawo! ważne, żeby kobiety zrozumiały, że kosmetyki za 100 zł ty tylko i wyłącznie marka plus słoiczek.

Gość gość
Potwierdzam sposób z gotowaniem pościeli! Trądzik to bakterie! Kładąc się w tej samej pościeli, wycierając CZYSTĄ twarz brudnym ręcznikiem nanosicie sobie bakterie od nowa. Osobny ręcznik do twarzy, codziennie zmieniać! Zmieniać też poszewkę!