Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 78sebii

podpisalem umowe i nie stawilem sie w pracy

Polecane posty

Gość gość
Hahaha, jaki shatyn! :D:D

Gość 78sebii
bo zrezygnowalem:O jakies konsekwencje ponosze? niestawienie sie jest = z rozwiazaniem umowy zlecenia?

Gość gość
zwolnią cie dyscyplinarnie, a w świadectwie pracy tak ci nawypisują, że juz nikt nigdzie cie legalnie nie zatrudni :) Polak mądry po szkodzie... 🖐️

Gość 78sebii
dlaczego dyscyplinarnie? jeszcze nie zaczalem pracy nawet.

Gość gość
no właśnie dlatego... a co to ma być? zachowanie smarkacza? umowę podpisuje a robote ma w d***e? to nie jest piaskownica, za takie rzeczy ponosi się odpowiedzialność. Trzeba było myśleć przed a nie po... na hu... podpisywałeś tą umowe jak wiedziałeś ze i tak do niej nie pójdziesz.

Gość 78sebii
mam kogos o tym poinformowac?

Gość gość
Jaka to umowa? o pracę na okres próbny, na czas określony, na stałe umowa zlecenie umowa o dzieło

Gość 78sebii
zlecenie na czas okreslony

Gość 78sebii
ma ktos wiedze i zechcialby pomoc ?

Gość amolddaaaa
Sebi a moge wiedziec dlaczego zrezygnowales? bo dziwne to troche, podpisujesz umowe a potem juz nie chcesz pracowac, WTF??

Gość gość
Przy zleceniu mogą od ciebie żądać odszkodowania za niewywiązanie się, w teorii, jeśli to fikcyjne zlecenie to nic ci nie grozi ale jeśli to rzeczywiste i poniosą koszta lub straty przez to że nie wywiazales się to masz przechlapane

Gość 78sebii
Dodam jeszcze, ze zatrudnila mnie agencja pracy.

Gość gość
To tyle, że w tej agencji nie masz już szans na jakąkolwiek pracę, jesteś u nich spalony.

Gość 78sebii
Sebi a moge wiedziec dlaczego zrezygnowales? bo dziwne to troche, podpisujesz umowe a potem juz nie chcesz pracowac, WTF?? | bo wydarzylo sie cos przykrego w moim zyciu:( uwierz, ze wtedy sie o takich rzeczach nie mysli

Gość 78sebii
ktos jeszcze orientuje sie w temacie?

Gość 78sebii
ciasteczkowa_mi , na pewno? A jak z rozwiazaniem umowy przez agencje?

Gość gość
W mojej agencji pracy jest tak , że na pisemny wniosek za zgodą obu stron bez konsekwencji mogę rozwiązać umowę , byle wcześniej ich powiadomić. Jeśli tego nie zrobię lub bez powiadomienia nie zgłoszę się do pracy to mam karę umowną bodajże u mnie to 300 zł. Sprawdź w umowie , tam na pewno wszystko pisze.

Gość gość
jest napisane, kretynko :o

Gość gość
Kretynka to cię urodziła i żałuje tego do dziś

Gość gość
Popełniłeś zbrodnie przeciw lukom prawnym w kodeksie pracy. Za karę umrzesz z głodu i w biedzie. Gdybyś jednak stawił się w pracy to w nagrode umarłbyś trochę mniej głodny ale z wycieńczenia:P czyś ty k***a oc****ł żeby sie przejmować czy złodzieje wytoczą ci proces? Jak Ci maja wytoczyć to i tak wytoczą bez względu na to co zrobisz

Gość gość
WYROK: "Nie stawił sie pan na umówione wydymanie..pana" Za karę pana wydymamy :D:D

Gość gość
ja raz zrezygnowalam po podpisaniu umowy, mimo ze kara byla 200 zl za niestawienie sie przez agencje. Nic nie zrobili, bo nic nie zdazylam zarobic.

Gość gość
przy umowie zlecenie nie dają L4, i nawet jak dostanie to do takiej umowy nic nie daje

Gość gość
guzik Ci grozi, możesz tak robić jak masz ochote a świadectwem pracy nie masz się co przejmować w końcu następnemu pracodawcy nie musisz wspominać o poprzedniej firmie

Gość gość
przy umowie zlecenie nie dostaje się świadectwa pracy, nie zachodzi stosunek pracy zgodny z kodeksem prawa pracy a umowa cywilnoprawna zgodna z kodeksem cywilnym, nie jest się pracownikiem i nie ma się praw pracowniczych a zleceniodawca nie jest pracodawcą, jest się zleceniobiorcą, tak samo L4 nie może zostać wystawione, na umowie zlecenie nie przysługuje zasiłek chorobowy, płatny do 33 dni zwolnienia chorobowego przez pracodawcę a później przez zus

Gość gość
czyli krótko mówiąc jak idziesz do pracy na umowe zlecenie to nie jest to praca. A jak nie idziesz do pracy to nieważne czy do niej pójdziesz czy nie:D:D