Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o paieżu Franciszku

Polecane posty

Gość gość

ja uważam że trafił sie pożądny papież ''ubogi dla ubogich'' i ogołoci nie długo księży z bogactwa :classic_cool:

Gość gość
Lubię go. Sam może wiele nie zdziała, ale za samą postawę zasługuje na szacunek.

Gość gość
fajny ten Franek jest

Gość gość
a czy nie uważacie że ta "postaw" nie jest tylko na pokaz? Tak żeby poprawić wizerunek kościoła itp Można by to przyrównać do korei północnej, tam też lider i wódz Kim Jong Un chodzi w zwykłych ubraniach, poprzednik Kim Jong Il chodził ciągle w tych samych prostych ubraniach, w zasadzie ciagle w tym jednym, tym samym ubraniu, tak samo kurtkę miał tylko jedną, jest gdzieś nawet taka stronka gdzie pokazują że przez ponad 9 lat wszędzie pokazywał się tylko w jednej starej szarej kurtce, ale to było wszystko na pokaz przed ludem, taka propaganda by pokazać że on jako wódz niby też jest biedny. A tak naprawdę? opływają w luksusach, ich apartamenciki są tak luksusowe i wystawne że głowa boli. Tak samo żarcie, na pokaz jedzą zwykły ryż że niby tak samo jak biedny naród, a pozakulisowo? Objadają się najlepszym światowym żarciem, specjalnie ściągane dla wodza najlepsze wina i szampany z Francji, żarcie z wszystkich zakątków świata, wszystko co najlepsze, najdroższe... Ta bieda na pokaz to tylko propaganda by nie podburzać ludzi, tak samo może być z Franciszkiem, nie pomyślał nikt w ten sposób?

Gość gość
Nie. I nie chodzi tylko o tę skromność, ale również na przykład o to co powiedział, że jeśli nawet ktoś nie wierzy w Boga, ale jest dobrym człowiek i dobrze w życiu postępuje to też będzie zbawiony.

Gość gość
Jeśli myśli to co mówi i jeśli będzie miał wielu co postąpią tak jak On sugeruje to moze zaczęłabym chodzić do kościoła,gdybym widziała,ze mój ksiadz jest dla mnie i dla modlitwy,tymczasem ksiądz jest dla swojej kasy,którą zbierze z ofiary...po Franciszku widać oddanie dla Boga nie dla mamony i to mi się podoba bardzo i naprawił by kościół,może dadzą mu szansę...jesli go nie otrują itp.........

Gość gość
Jasne zbokole! Wy chcecie że będziecie się pie...yć na potęge a Kościół wam będzie odpuszczał te grzechy takiego chcecie kościoła?

Gość gość
Wlasnie mialam zalozyc temat,wiem ze juz jest ale nie pamietam tytulu dzis pokazywali jak posilek zamiast w kurii spozywal w Caritasie z biednymi,,kiedys mowili o nim w mediach ze ochrzcil dziecko ,urodzone w konkubinacie Odkad jest papiezem dwa razy wiecej zakonnikow wstepuje do zakonu franciszkanow..................................... JEST DLA MNIE WYBITNYM CZLOWIEKIEM KTOREGO DARZE OGROMNYM SZACUNKIEM ,MILOSCIA,WZOR DO NALADOWANIA,,, CELOWO WYBRAL SOBIE IMIE FRANCISZEK UPODOBNIAJAC SIE DO SW FRANCISZKA Z ASYZU./TU DODAM ZE BARDZO PODOBAL JEGO STOSUNEK DO ZWIERZAT,NAZWAL JE NASZYMI MLODSZYMI BRACMI/ JEST TO PO SP JANIE PAWLE II drugi papiez ktory wyszedl do ludzi