Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eukaliptus

Konto walutowe w Euro

Polecane posty

Gość eukaliptus

Witam Może ktoś polecić jakieś konto walutowe w euro ? Dobrze by było, żebym mógł za zakupy np w Niemczech płacić kartą do tego konta..

Gość gość
bank PKO z zubrem.

Gość gość
albo ing, ale tego nie znam, ja mam w pko

Gość eukaliptus
a nie ma u nich problemów z płaceniem kartą w zagranicznym markecie ?

Gość gość
w PKO nie ma. W Rewe, Aldi, KiK i Netto placilam karta, wybieralam tez z bankomatu Sparkasse

Gość gość
alior bank ma fajne konto walutowe

Gość gość
pisze oczywiscie o banku PEKAO SA

Gość gość
tu nie chodzi o bank a tylko o posiadanie konta walutowego w jakimkolwiek banku! otrzymujesz karte do bankomatu VISA i placisz wszedzie gdzie jest platnosc w euro . nie ma znaczenia czy w Niemczech czy w Turcji mimo, ze nie jest tam euro a tylko, ze jest tam mozliwosc platnosci w euro.

Gość eukaliptus
a prowizje za wypłaty z bankomatów wysokie mają ?

Gość gość
nie ma czegos takiego jak bankomat Visa. jest bankomat obslugujacy karty visa, mastercard czy american express. autor sie pyta o konto to odpowiadamy. ja mam walutowe w pekao i jestem zadowolona wiec mu polecam.

Gość gość
tylko karta kredytowa nie mozesz placic wszedzie a tam gdzie to jest mozliwe bo nie wszystkie sklepy akceptuja dlatego zawsze trzeba zapytac . Nie akceptuja markety spozywcze aldi, lidl, jumbo...

Gość gość
nie pamietam dokladnie ale chyba przy wybieraniu ze sparkasse 100 euro bralo 15 zl, tak jakos. albo przy 200 euro, juz nie pamietam.

Gość gość
mysle, ze nie wiele wiesz o bankowosci to do tej pani powyzej skoro piszesz idiotyzmy . nikt nie sugeruje ze sa bankomaty visa bo jasne ze nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! karta do bankomaty a tu sa rozne a visa jest obslugiwana wszedzie. mastercard tez

Gość gość
wiec o co chodzi w poscie gdzies wyzej " otrzymujesz karte do bankomatu VISA" ?

Gość gość
i gdzie masz dowody ze nie wiele wiem o bankowosci?

Gość gość
czy naprawde jestes az tak malo inteligentna? to moze juz sie nie udzielaj i nie osmieszaj. Po zalozenia konta walutowego w jakims banku OTRZYMUJESZ KARTE DO BANKOMATU i tym sie poslugujesz przy platnosci w euro :):) lub nie zakladasz i nosisz obca walute w kieszeni :)

Gość gość
aha no i grubo sie mylisz bo nie wszedzie akceptowane sa karty visa czy master card, tak jak ty piszesz...

Gość gość
wszedzie w krajach unii europejskiej przeciez chcesz placic w w euro :):):)

Gość gość
a ty nie rozumiesz o co pytam. doskonale wiem ze sie otrzymuje karte do bankomatu ciemnoto. mam niejedna karte. tylko ten ktos, co pisal "otrzymujesz karte do bankomatu VISA" nie umial tego gramatycznie poprawnie napisac i wyraznie widac jakby ktos napisal ze bankomat nazywa sie VISA. nie wiesz o co mi chodzi wiec po co mieszasz mnie z blotem? przeciez nie ja pisze ze nie wiem co to jest Visa.

Gość gość
bo gdybys wiedziala co to jest VISA to bys nie miala watpliwosci co przedmowca chcial przedstawic slownie. wybacz, mieszkam poza Polska nie posiadam konta zlotowkowego a doskonale znam sie na bankowosci z racji zawodu :) pozdrawiam i zycze milego wieczoru

Gość gość
jak widać, nawet błahy temat powoduje, że znajdują się pieniacze, sprzeczają się o jakieś głupie słowa, zamiast merytorycznej odpowiedzi, szkoda słów:(

Gość August the 1st
Ja mam konto dolarowe w BZWBK i jestem zadowolona. Opłata roczna 10 dolarów i karta co 2 lata też chyba 10 dolców. Płacę nią w Stanach bez problemu, robię zakupy przez neta w zagranicznych sklepach i kupuję bilety np. w Lufthansie.

Gość gość
@August the 1st to wszystko masz za darmo w Alior Sync :classic_cool:

Gość August the 1st
Przez cały czas? czy tylko np. przez rok? Tutaj miałam tylko przez rok darmowe konto. Teraz muszę te 10 dolców płacić i właśnie sprawdziłam ze karta jest za darmo. Przezyję nie będę zmieniać. A w Alior to jst Visa czy MC?

Gość gość
a w alior sync to zeby otworzyc walutowe to najpierw trzeba miec osobiste w zl o ile sie nie myle... jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi :)

Gość kornaccy
konto walutowe założ przez internet w millennium to będzie za darmo, musisz mieć konto złotówkowe, ale tak jest wszędzie, ale to tez nie problem bo przy spełnienieniu dwóch prostych warunków dobre konto będzie też za O zł, my tak mamy i korzystamy

Gość August the 1st
W BZWBK nie musiałam mieć konta złotówkowego. Mam tylko to walutowe.