Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przesiadłam sie z automatu na manuala

Polecane posty

Gość gość

po 20latach(prawko zrobiłam w wieku 17) Na początku mi zgasł chyba z 10razy nawet na środku skrzyżowania W sumie to pewnie jeszcze sie raz się tak rozkraczę, bo nie potrafię się skupić na jeździe, do tej pory auto samo jechało;) Nie przywiązuje wagi do tych wszystkich zależności typu sprzęgło, biegi, hamulec ręczny. Teraz nie wiem czy sprzedać automata czy polubić manuala?

Gość gość
w automacie nie ma hamulca ręcznego?

Gość gość
Jest ale tak naprawdę jak nie chcesz go wykorzystywać do szybkich skrętów to jest Ci całkowicie zbędny.

Gość gość
Jazda automatem polega wyłącznie na używaniu prawej nogi do gazu i hamulca, cała reszta sama się robi Kierowca tylko kieruje zazwyczaj jedną ręką bo drugiej nawet nie musi posiadać.

Gość gość
jezeli jezdzilas 20 lat automatem to trudno sie przestawic. lepiej kup znowu automata.

Gość gość
Niby już się przestawiłam i nawet już zaczęłam dynamicznie jeździć bo nie lubie mułowatej jazdy, ale nie czuję tego komfortu jazdy takiej pewności że ja zawsze rusze pierwsza że, zawsze zdąże że, wszędzie się wcisne -brakuje mi tego Pewnie gdybym przez te 20lat jeździła manualem to jeździłabym nim tak samo jak automatem jeżdżę. W tej chwili czuje niechęć i jak wsiadam do auta myślę o tym że będę prowadzic auto-wcześniej myślałam co będę robiła jak już dojadę do celu teraz myślę o drodze. Dziwne to jest.

Gość gość
W tej chwili mam dwa wozy pod domem z czego jeden jest używany sporadycznie bo mąż i tak ma służbowy a mieszkamy w centrum miasta . Jeden wóz stoi nieubezpieczny i ma kilka drogich części do wymiany -to ten automat właśnie. Na nowy szykuję się za kilka miesięcy albo za dwa lata nawet wówczas sprzedam oba. Zastanawiam się czy nie sprzedać tego co nieubezpieczony stoi.

Gość gość
Ciekawy wywiad jest w tvn w tej chwili z matka 4dzieci Ciechowskiego.

Gość gość
Wywiad który jest odpowiedzią na książkę Małgorzaty Potockiej

Gość gość
Ja Małgorzaty Potockiej nie znałam ale zwróciła moją uwagę kiedy, jako jedyna osoba stanęła w obronie Anny Samusionek w sprawie jej córki która, ją znienawidziła za to, że matka chciała ją zamknąć w ośrodku dla psychicznie chorych.

Gość gość
za ten nieubezpieczony dostaniesz niedługo mandat 3 tyś złotych.

Gość gość
Okazuje się proszę państwa że ci niektórzy żądni sławy i poklasku są nieźle rąbnięci:D!

Gość gość
Nie ma takiej opcji bo stoi w garażu. Znam swoje prawa także luzik.

Gość gość
Norbi się śmieje z biedaków no proszę :D

Gość gość
Ale dobrze gada Facet sobie nie kupi bo jest skąpy i pośle żone Za słaby psychicznie jest żeby znieść coś takiego jak ceny w sklepie:D ha ha ha ha

sprzedaj automata, skoro trzeba wydac kase na naprawe. Ja tez od zawsze jezdzilam automatem i tez nie wyobrazalam sobie manuala, ale tak wyszlo ze w styczniu tego roku przesiadlam sie na manuala, musialam sie od nowa uczyc sprzegla itp. na poczatku tez mi czesto gasl... ale teraz po paru miesiacach smigam juz jak automatem, tzn. musze pierwsza ruszyc ze skrzyzowania itp..., odrobina praktyki i bedzie dla ciebie bez roznicy :)