Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tyty ryty

Swieta na kreatywnie

Polecane posty

Gość Tyty ryty

Witam :) mam wielka rodzine i zawsze jest problem z wymyslaniem prezentu dla kazdego. W tamtym roku postanowilismy rozwiazac to w kreatywny sposob. Kazdy dostal koperte a w srodku bon na zakupy. Zabronilismy wydawac ta kase i ustalilismy, ze to niespodzianka. Po swietach cala rodzina spotkalismy sie w centrum i urzadzilismy zawody. Kazdy w swoim bonie mial jakis kolor i wygral ten, ktory kupil za ten bon fizycznie jak najwieksza rzecz w swoim kolorze. Bylo sporo zabawy. W tym roku mamy ochote wymyslec cos podobnego (chcemy zeby to byla taka tradycja). Cos w podobnym guscie. Jednak nie mamy pomyslu... Moze jest tu ktoskreatywny? Moze przy okazji sami skorzystacie :)

Gość gość
skoro rozumiem chcecie wyrzucić kasę w błoto, to mój pomysł: zawody, kto kupi najdziwniejszą rzecz :) potem zrobicie wspolne głosowanie i bedziecie śmiać się z tego co kto znalazł :)

Gość Tyty ryty
Staszek nie mamy po 10lat. Mieszkamy za granica i to zagraniczna rodzina. Tu ludzie umieja sie bawic i wyglupiac. Tylko w polsce trzeba byc zawsze powaznym bo tutaj by sie ludzie patrzyli jak na ufo- typowe...

Gość Tyty ryty
To nie chodzi o wyrzucenie kasy w bloto a wrecz o zaoszczedzenie zamiast kazdemu kupowac prezent z osobna to tak grupowo :) i chodzi o to ze ja z narzeczonym chcemy zrobic taki prezent reszcie wiec pomysl zeby cos dziwnego kupic niepasuje. Ale dziekuje bardzo za odpowiedz :)

Gość Tyty ryty
Typowo polska reakcja z Twojej strony. No juz tak nie szczekaj, bo w realu jestes i tak szary jak reszta

Gość Tyty ryty
Nie typowo zagraniczna, ale jestem tu od wielu lat i coraz lepiej widze kontrast. Dziwne ze od razu spodziewalam sie takiej odpowiedzi po Tobie. Jestes nudny a wszystko co inne trzeba krytykowac

Za to Twoja rodzina za granicą musi być strasznie kolorowa :P Nie to co my polskie szaraczki:classic_cool:

Gość gość
Nie do końca Cie rozumiem, chcesz dać bony pieniężne i narzucić reguły gry, zatem jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo nei an to co osoba by chciała mieć a na zabawę, generalnie uważam że trwonienei pieniędzy an zabawę to jedna z lepszych opcji w życiu, ale jest to formalnie wyrzucenie pieniedzy w błoto :D

Gość gość
faktycznie anglicy sa bardziej wyluzowani, polacy niestety sa inni, podkreslam ze nie wiem gdzie jestes ale tak tylko wtracilem mysle ze szkoda pieniedzy na taka zabawe, ale mozna cos fajnego wymyslec

Gość Tyty ryty
No, jest z***biscie kolorowa. Kazdy bawi sie jak chce a nie siedzi cicho, zeby nie bylo "wiochy". Akurat wszyscy w taktym roku znalezli cos pod kolor i pozytecznego :) wlasnie mysle ze moze z bonami byloby zbyt podobnie jak rok temu. Chcialabym wymyslec cos w tym samym stylu (w sensie ze wszyscy razem), ale nie zeby bylo zbyt podobnie

Gość Tyty ryty
Dzieki za pozytywne odpowiedzi :) jestem w norwegii. To nie byly bony na wysoka kwote, tak tylko symbolicznie. Jestem pewna, ze wydalibysmy wiecej gdybysmy musieli dla kazdego z osobna cos myslec

Gość gość
nie martw sie, polacy reaguja tak na kazdego kto jest za granica

A każdy zagraniczny reaguje dokładnie w taki sposób jak autorka :P Dlatego mnie ten temat rozbawił.

Gość gość
to kazdy niech kupi jeden prezent zapakuje i polozy pod choinka nie musi nikt wiedziec kto co kupil, pozniej sie powymieniacie

Gość gość
w polsce bieda i nuda, jak ludzie maja wiecej kasy to sie moga bawic a nie martwic

Gość Tyty ryty
Troche zle zrozumieliscie, chyba niedokladnie opisalam. Chodzi mi o prezent ode mnie i narzeczonego dla reszty rodziny a nie o prezenty ktore wszyscy sobie nawzajem kupimy

Gość gość
Ja w zeszłym roku z mężem poszłam do centrum handlowego przed świętami i daliśmy sobie po 5 funtów i tylko za tyle mogliśmy sobie kupić prezent - łącznie z opakowaniem :) W tym roku postanowiliśmy ze to powtarzamy :P

Gość od5funtów
no i fajnie, że tak obchodzicie, dla mnie święta to też czas zabawy i radości :)

Gość Sztefannnnn
Ten temat uświadomił że mam problem ze wzrokiem. Przeczytałem " Święta na kreatynie":D

Gość gość
Ehh zawsze w swieta problem z tymi prezentami

Gość xantrypa ole
sztefann - buu haaa ! - a jak ty sobie wyobrazasz swieta ... - u mnie przykladowo - SWIETA NA KREATYWNIE wyobrazam sobie tak - JA - misio i /no misio nie z tych kreatywnych absolutnie/ a wiec misio i kolo mnie znowu pudelko z kokardka a w nim - ... jak zwykle ten moj ukochany - ZOLTY METAL !!! - nooo ja kocham ich obu MISIA i jego pudeleczka z ... - kokardka !

Gość xantrypa ole
o ja piernicze no dzisiaj tak jest ze faceci maja PROBLEMY ZE WZROKIEM !!! - takie czasyyyy ... buuu haaaa ha

Gość xantrypa ole
gdzie ci mezczyzniiii ... - wygineli jak dinozaury ?