Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu matki z dziecmi zycza sobie ustapienia miejsca w autobusach

Polecane posty

Gość gość

godzina 16 autobus zawalony ludzie zmeczeni po pracy wsiada matrona z 3 dzieci i zwala po kolei ludzi z miejsc-tzn. pyta czy ustapia dziecku:o

Gość gość
Chodzi raczej o to, że malutkie dziecko, nawet jeśli już trochę chodzi, nie ma takiej koordynacji ruchów i może łatwo wyrżnąć się i zrobić sobie krzywdę. Można je wziąć na ręce, ale przy dużym tłoku i trudności ze "złapaniem się" można wtedy samemu się wyrżnąć i też zrobić dziecku krzywdę. Tak samo ze starymi dziadkami: mogą niby stać, ale jeśli cierpią na zwyrodnienie stawu biodrowego to łatwiej im się wywalić i zrobić sobie krzywdę.

Gość ciocia chrześniaczki
jak wyżej potwierdzam, choć nigdy bym nikogo z miejsca nie zwaliła.

Gość gość
Malutkie dziecko tak, ale takie w wieku szkolnym to już może spokojnie stać. Jak będzie grzecznie stało, a nie tanczyło po całym autobusie to nic mu się nie stanie.

Gość gość
Bo lubia rozpuszczac swoje bekarty . Ogolnie jestem zdania by autobusy sluzyly tylko mlodziezy, doroslym dojezdzajacym do pracy. Ewentualnie starcom. Matki z wataha powinny jezdzic autem a nie rozporzadzac miejscowkami innych. Zreszta kiedys byly wagony bydlece,ze tylko sie stalo i nikt nie plakal ze doopy nie posadzi

Gość gość
Dziecku w wieku szkolnym nie musisz ustępować. Ciekawostka: mój synek UWIELBIAŁ stać w autobusie, gdy miał 2-3 latka, siłą trzeba było go sadzać, bo lubił to bujanie. Ale mogło się to dla niego naprawdę źle skończyć bo jeden zakręt, chwila nieuwagi i może sobie rozbić głowę. Kto miał kontakt z takim dzieckiem wie, że nie można mu ufać w takiej kwestii jak trzymanie się poręczy w czasie jazdy.

Gość gość
ja kiedyś jechałam tramwajem z drugiego końca miasta, zmęćzona po pracy, z okresem i bolącym brzuchem, na szczęście siedziałam, parę przystanków dalej wsiadła matka z dwójką chłopców, jeden jadł słodką bułkę z owocami i tak go walało po całym tramwaju że ręką do gęby nie umiał trafić, oczywiście nikt mu miejsca nie ustąpił bo tępe p***y po 50 uważają że są tak stare że muszą siedzieć (one nawet tym po 80 nie ustąpią), a jeszcze mnie widziały to pewnie sobie pomyślały/: młoda, niech ustępuje. Ustąpiłam temu chłopcu bo mi go było szkoda. Kiedyś innego dnia, wsiadła matka z rozdartym, na oko, 4 latkiem i zaczął sie wydzierać na cały tramwaj że on chce siedzieccccccc!!! i tak się darł parę przystanków i beczał. Nikt nie ustąpił małemu faszyście i dobrze.

Gość gość
a kto mu kazal jesc w tramwaju?

Gość gość
nikt mu nie kazał, ale może po prostu był mega głodny i mu matka po drodze kupiła. Ja piernicze co z was za ludzie, trochę człowieczeństwa!

Gość gość
Taa czlowieczenstwa. Dzieci w Afryce gloduja tygodniami a bekart nie moze pare godzin wytrzymac bez wkladnia zarcia do papy. A potem maja 100 i 200 kg

Gość gość
i jeszcze ten wzrok, jak nie ustąpisz miejsca... :/ ja już wolę ustąpić komuś starszemu i schorowanemu, co ledwo na nogach stoi(chociaż czasami nie, bo też mam prawo do cholery być zmęczona) niż bachorowi który później i tak tylko biega i drze mordę. maciory powinny mieć zakaz wstępu do autobusów. raz za mną siedziała taka maciora z synem ok. 4-5 lat i on ciągle darł japę bez powodu to myślałam, że mu rozwalę ten tępy łeb a później jego starej za pozwalanie na takie coś.

Gość gość
Taa czlowieczenstwa. Dzieci w Afryce gloduja tygodniami a bekart nie moze pare godzin wytrzymac bez wkladnia zarcia do papy. A potem maja 100 i 200 kg xxx bekartem to moze jestes ty, twoja stara albo twoj zasrany bachor! ta, najlepiej w akcie solidarnosci z afrykanskimi dziecmi, zacznijmy wszyscy glodowke. idz sie utop debilu.

Gość gość
O jakąś grubą dvpę prawda zabolała. Śmieszni ludzie, którzy na auto nie mają, a dzieciaki sobie robią, co za nieudacznicy, to wstyd.