Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missj

Za dużo wody a i tak za mało

Polecane posty

Gość missj

Hej. Odkąd pamiętam piłam bardzo dużo wody niegazowanej. Piję spokojnie ponad 2 litry dziennie, a cały czas mam uczucie, że mnie 'suszy'. Dziś w nocy wypiłam całą wielką butlę a obudziłam się, jakbym nie piła nic 2 dni. Czym to może być spowodowane? Piję sporo kawy, czy to może być dlatego? Nie piję alkoholu.

Gość gość
Chociaz 2 litry to jeszcze nie jest jakas ogromna ilosc.

Gość gość
Przebadaj nerki i tak jak masz powyżej sprawdź czy to nie cukrzyca.

Gość missj
Właśnie, może dla mnie te 2 litry wody to dużo a tak naprawdę nie jest? Wszyscy powtarzają mi, że piję strasznie dużo wody więc może stąd to przekonanie... Skąd mogłaby się ta cukrzyca wziąć? Jak wygląda takie badanie na cukrzycę? Zwykłe pobranie krwi?

Gość gość
Idź do lekarza, sama się nie zdiagnozujesz. Badanie krwi możesz zrobic prywatnie i na własną rękę /glukoza we krwi, ale z wynikami i tak musisz isc do lekarza. 2 litry to przeciętna ilość, jak pijesz kawę to mozesz miec zwiększone zapotrzebowanie na wodę. Kawę bym odstawiła tak czy inaczej.

Gość gość
Spróbuję odstawić kawę i wtedy zobaczę. Dziękuję za odpowiedzi :-)

Gość olivka niebieska
Zamiast wody polecam ciepłe herbatki ziołowe, owocowe, kompoty przetarte domowe czyli gotowane owoce. A kawkę polecam gotowaną z imbirem, cynamone i kardamonem. Poczujesz różnice. Woda sama przechodzi od razu przez nerki a inne napoje typu jak wyżej nawilżają organizm od wew. i zewn. Skóre tez :) Polecam na youtub filmiki z dr Jadwigą Kempisty, która leczy żywieniem.