Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brownie90

Doświadczenie studenckie przyszłego prawnika

Polecane posty

Witam:) Jak w temacie. Skąd czerpać doświadczenie już od początku studiów? Czy coś jeszcze oprócz praktyk, staży? Jak samodzielnie pracować nad własną wiedzą u umiejętnościami? Liczę na porady i podpowiedzi:)

Gość gość
Najlepiej pracując na umowę - takie doświadczenie jest najcenniejsze w cv.

Gość gość
Powiedz mi jak sie nauczyc kpa_????mam egzamin za 2 tygonie nic nie wchodzi mi do glowy.

Praca najważniejsza, ale jednak na studiach nie da się do końca tego pogodzić. Praktyki najważniejsze. Możesz na bieżąco przeglądać strony www prawne lub zacząć się uczyć korzystania z systemów informacji prawnej. Z tym będziesz mieć kontakt w każdej kancelarii. Są poradnie prawne - tam też możesz łapać doświadczenie.

Gość gość
bardzo ważne jest działanie w jakimś kole naukowym prawa na Twojej uczelni, do tego moze samorzad.

Działalność na uczelni - jak najbardziej! I zdaję sobie sprawę z tego, że pomoże mi to wdrożyć się trochę w klimat samych studiów. Podczas ferii spróbuję postarać się o jakieś praktyki... A może coś więcej o serwisach informacji prawnej? Który wybrać? Co polecacie? Chciałabym przygotować się do korzystania z nich przed praktykami.

Gość Radczyni przyszła
A wiesz o sipie lexis.pl dla studenta? To jest normalna pełna wersja przygotowana dla studentów i za przez rok całkiem darmowa. Bardzo przydatne.

O samym lexis.pl słyszałam, ale nie o wersji studenckiej. Korzystałaś i polecasz? Co ciekawego oferują studentowi?

Gość Radczyni przyszła
Studenci mają dostęp do takiego samego serwisu, z którego korzystają profesjonaliści. Dostęp do publikacji i bibliografie przydają się też do pracy magisterskiej. Nie wspominając nawet o tym, że obsługa SIPu przyda się na praktykach w kancelarii i potem

O, czyli widzę, że zapowiada się obiecująco. Zajrzę na pewno, bo zakładam, że jak dla studenta, to na pewno przyjemny w korzystaniu. :)