Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie planuję drugiego dziecka

Polecane posty

Gość gość

myślałam o dwójce, ale dziś wiem, że nie mam warunków na dwoje też tak macie? kto z podobnych powodów podjął taka decyzje?

Gość gość
sytuacja się zmienia i to, że teraz nie masz wrunków to nie znaczy, że kiedyś ich nie będziesz mieć.

Gość gość
ale nie znaczy też, że warunki się zmienią

Gość gość
reasumując wypowiedź wyżej- strzel sobie dziecko za 10-20 lat :D

Gość ninkainka
Ja mam jedna dziecko (ok 3l ) i wiecej nie chce. W sumie większość u mnie w rodzinie ma jedno dziecko . Wole miec jedno i zapewnić mu lepszy start w dorosłe zycie .

Gość gość
Ludzie popadają w skrajności. Sa rodzinki gdzie pracy stałej nie ma mieszkania warunków nic i 5dzieci, są tez ludzie majacy np. 2-3pokoje twierdzący "nie mam warunków na 2 dzieci, musiałyby mieszkac w 1 pokoju" żadna skrajnośc dobra nie jest.

Gość gość
U mnie może i nie byłoby najgorzej z warunkami ale jak ktoś napisał wszystko się zmienia i za pół roku już tych nawet nie najgorszych warunków nie będzie. Inna sprawa że już nie chcę, nie nadaję się, już nie mogę sie doczekać kiedy znowu wsiądę na motocykl i wyruszę na zlot, dodam że wychowując dziecko ani razu nie byłam bo syn z nikim nie chce zostać na noc (mój Boże już pięć lat). Dobrze że znowu chce mi się jeździć bo macierzyństwo do trzeciego roku życia dziecka wyzuło mnie z marzeń i pozostawiło z przekonaniem że nic mnie już nie czeka. Całe szczęście Volusia leczy depresje i wypędza doły.

Gość gość
Bycie jedynamkiem już dobrym startem w dorosłe zycie nie jest, ale ok :classic_cool:

Gość lokia
Łe tam im mniej rodzeństwa tym rodzicom łatwiej i wychować i pomóc w dorosłym życiu a i nie trzeba sie podziałem majątku martwić.

Gość hehehhehehhehehehehhe
" Bycie jedynamkiem już dobrym startem w dorosłe zycie nie jest, ale ok cool.gif" Kto ci takich bzdur naopowiadał ? ja jestem jedynaczka i nigdy nie miałam z tym problemów . To raczej takie osoby jak ty cale zycie próbują mi wmówić ze mam być nieszczęśliwa bo jestem jedynaczka .

Gość gość
Ja tez mam jedno dziecię i wiecej nie chce . Tylko ze ja zawsze chciałam miec jedno dziecko.

Gość gość
ja mam jedno dokładnie z tych samych powodów co autorka, mam 3 pokoje i co z tego? dziecko trzeba nakarmić, ubrać, zapewnić zajęcia edukacyjne, wakacje, kino itp.

Gość gość
~~`jedynamkiem już dobrym startem w dorosłe zycie nie jest, ale ok cool.gif oj zgadzam się, zgadzam !!!

Gość Cathalea999
Ja mam warunki i kase na wiele dzieci ale nie chce zadnegi bo nie czuje tego. Nie chce byc w ciazy, nie chce porodu, bez obrazy dla wszystkich ale ciaza to dla mnie uwlaczajacy kobiecie stan - zero kobiecosci, wielki brzuch, nie czulabym sie jak ja, do tego jeszcze porod kiedy lezysz rozwalona i wszyscy chodza wokol ciebie... to nie dla mnie, zreszta nigdy jakos nie fascynowaly mnie dzieci

Gość gość
ja bym chciała mieć 2, ale ogarnia mnie paniczny lęk że w tych czasach nie damy rady ich utrzymać:(

Gość gość
Zastanawiam się dlaczego wy się tłumaczycie innym z tego, że nie chcecie mieć więcej dzieci? Wszak to wasze życie i wasze sprawy. Co to? Posiadanie dwójki dzieci jest jakimś nakazem? Nie, nie jest, więc nikomu nie musicie się z waszych decyzji tłumaczyć.

Gość gość
pozjadały wszystkie rozumy k***a jak mnie to denerwuje na ile dzieci cię stać a co to paczka podpasek można kupić w markecie sytuacja się zmienia ojojoj bo wiecie jasnowidźki co was jutro czeka ja rozumiem że ktoś chce czy nie ale nie oceniajcie skrajności i innych kto ile i dlaczego nie chcesz to nie twoja dupa twoja sprawa a nie debata straszne czasy i co będzie widać że was los nie doświadczył że tak łatwo życie na złotówki przeliczacie ale racja biedy trzeba się bać bardziej niż śmierci i chorób .

Gość gość
"Ja mam warunki i kase na wiele dzieci ale nie chce zadnegi bo nie czuje tego. Nie chce byc w ciazy, nie chce porodu, bez obrazy dla wszystkich ale ciaza to dla mnie uwlaczajacy kobiecie stan - zero kobiecosci, wielki brzuch, nie czulabym sie jak ja, do tego jeszcze porod kiedy lezysz rozwalona i wszyscy chodza wokol ciebie... to nie dla mnie, zreszta nigdy jakos nie fascynowaly mnie dzieci." Niepotrzebnie w ogóle rozwijasz tutaj wypowiedzi co do wad ciąży i porodu, bo jak piszesz nie chcesz dzieci więc to z założenia dla ciebie jest negatywne, obrzydliwe itp.. Ja tupałam z radości nogami, na wieść o ciąży na poród też czekałam z niecierpliwością bo ja chciałam dziecka. Poza tym to masz bardzo bezsensowne podejście, ciąża i poród to tylko chwila w życiu kobiety a macierzyństwo i posiadanie pociech to cała reszta życia. Macierzyństwo to dla mnie np najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało, ja z zachwytem patrzę na moje dziecko i wiem jakie wyjątkowe jest to że ona ma mix genów moich i męża. Pomijam to że jeżeli masz kasę to nie musiałabyś leżeć rozwalona bo mogłabyś kupić sobie cc w prywatnym szpitalu i czułabyś się tam jak księżna walii. Ale z twojego opisu wynika że jesteś bardzo młoda/ew.niedojrzała/ dlatego tylko tak sobie teoretyzujesz bo nie masz co robić i tak ci się wydaje w tym tygodniu. Moja teoria jest taka, że para która zakłada że nie chce mieć nigdy dzieci po prostu tworzy wygodny związek w którym nie ma prawdziwej miłości.

Gość gość
ty wyżej nie rozumiesz głupia babo ze nie każdy chce miec dzieci ?

Gość matka3dzieci
"Moja teoria jest taka, że para która zakłada że nie chce mieć nigdy dzieci po prostu tworzy wygodny związek w którym nie ma prawdziwej miłości." Beznadziejna ta twoja teoria :(

każdy ma prawo wyboru. może chcieć i nie chcieć i innym nic do tego. zastanawia mnie jednak po co osoby takie jak Cathalea999, ktore nie chcą mieć dzieci, uważają ciążę i poród za coś najgorszego na świecie itd - wchodzą na forum " Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci" ??? bo to jest zupełnie nielogiczne :D

A ja mam jedno i już więcej nie chce mieć z czystego lenistwa. Przeszłam już jedne pieluchy, wstawanie w nocy, nerwy, stresy itd nie chce mi się już i koniec. Ja sama jestem jedynaczką. Mam wolną wolę, prawo wyboru jak każdy dlatego uważam że nie ma co krytykowac czy chwalić