Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

maz pracuje w biurze a zona fizycznie

Polecane posty

Gość gość

czy ktoras ma tak ,że pracuje fizycznie ,a mąz nie? Jak się dogadujecie? Nie meczy was to?

Gość gość
u nas na odwrót ,i mąż zarabia o wiele więcej niż ja ale gdyby było na odwrót to ja nie widzę problemu ,znając mojego męża jemu by to nie przeszkadzało .

Gość gość
Dla mnie to trochę porażka. Przykre jesli kobieta pracuje fizycznie i potem w domu ,a mąż za biurkiem wypoczęty i jeszcze w domu nic nie zrobi.

Gość gość
a pomaga ci w domu? a co to za fizyczna praca? bo też są różne

Gość gość
a co powiesz na to: ona opiekunka osób starszych w domu starców - jak dla mnie tez fizyczna praca bo musi ich dźwigać, a mąż za biurkiem?

Gość gość
to jako opiekunka to też ciężka fizyczna i odpowiedzialna robota

Gość gość
tacy co za biurkiem siedza a zona fizycznie robi to przewaznie lesery co w domu nic nie robia bo się zmeczyli trzymaniem dlugopisu

Gość gość
co to znaczy "pomaga ci w domu"? skoro oboje pracuja zawodowo to obowiazki domowe powinni dzielic, wiec jakie pomoga? wykonuje swoja czesc pracy, a przynajmniej powinien.

Gość gość
bo od zajmowania domem jest żona a mąż po pracy powinien odpoczywac nie wazne,że prace ma siedzaca a żona fizyczna

Gość gość
juz bym wolała w domu siedziec niż robic fizycznie....

Gość a mi szkoda
żona jest od zajmowania się domem, jak mąż jest od zarabiania na ten dom;)

Gość gość
Tyle że kobieta pracując fizycznie i tak nie zarobi tyle co facet za biurkiem :o tylko prace fizyczne dla mężczyzn są wysoko opłacane. Z kobiet jedynie krawcowa ma szansę dobrze zarobić jako fizyczna, a i to nie wszędzie.

Gość gość
w moim mieście praca dla kobiet fizyczna dostępna bez znajomości to w cegielni z 1400 z sobotami, przy cebulkach za 1300, przy montażu części do silników za 1500 i w marketach

Gość gość
A co za różnica? Ja pracuję w fabryce, praca lekka, mąż w biurze... dużo stresu. Oboje 2200 mamy

Gość gość
Ja też pracuję fizycznie ale i umysłowo. Mam dwie restaurację, dwa salony fryzjerskie oraz jeden sklep przypominający trochę delikatesy i trochę dom towarowy. Muszę tu pojechać, tam pojechać i jestem tym wszystkim zmęczona. Szkoły jakie ukończyłam to ogólniak bez matury. Zarabiam miesięcznie 65 tysięcy złotych. Natomiast mąż jest prezesem w dużej firmie i zarabia tylko 10 tysięcy więcej ode mnie. W domu mamy gosposie.

Gość gość
acha,to pannice z kafeterii uwazaja,ze praca za biurkiem to wakacje na krecie:D jezu,tu chyba na prawde same kury domowe ,ktore biurko widzialy tylko w ikei! Tak,praca za biurkiem to rzeczywiscie czysty relaks. Kafetteryjne kwoki:apel do was:praca za biurkiem wiaze sie rowniez z duza odpowiedzialnosci, z kontaktami na ogol z polglowkami(typ kafeteria),uzeranie sie z takimi przez telefon,bo nic nie rozumieja co do nich sie mowi,a wystarczy tylko pomyslec. papierow nawet porzadnie nie umieja wypelnic,najlepiej krzyzykami,bo w miejscu imie i nazwisko zastanawiaja sie i pytaja co jest najgorsze:czy pierwsze imie czy nazwisko!Jednego debila mozna zrozumiec,ale to sa masowe problemy. Praca zabiurkiem bylaby bardzo mila,gdybynie takie ciemnoty jak wy!

Gość gość
wstyd troche jak baba fizycznie robi a jej maz ma siedzącą prace

Gość gość
mój mąż pracuje w biurze i jest wykończony ! 12 godzin dziennie przed kompem , kręgosłup mu siadł , kiedyś pracowałam tam gdzie on i uciekłam nie dałam rady, obecnie pracuje w lg na taśmie i nie narzekam , wciskam 3 kabelki przez 8, 10 godzinek i zarabiam 1600 zł netto , mąż zarabia 2,300 i jest ok

Gość gość
A co to k***a za problem? Trzeba było żono więcej się uczyć...