Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro mówicie że Bóg istnieje to dlaczego pozwala na cierpienie ludzi

Polecane posty

Gość gość

Katastrofy samolotów, pociagów, strzelaniny w szkołach, terroryzm, cięzkie choroby przy których ból jest straszny np zarazenie i umieranie na wścieklizne, AIDS, nowotwory, życie w skrajnej nędzy milionów ludzi, w takiej Brazylii 10% społeczenstwa zgarnia 3/4 PKB całego kraju, nie mowiąc juz o Afryce gdzie w nędzy żyje 90% ludzi a grupa urzędasów, kleru, imamów, prezydentów zyje w luksusie. Zaraz powiecie, ze Bog dał ludziom wolną wole i to nasza wina... to po co sie do niego modlic jak pozwala na cierpienie, patrzy na to i co? Do nieba trafi ten co najbardziej cierpiał na ziemi ? ale sciema :D

Gość jaa gosc
ani szatan ani Bog nie wygral ostatecznej walki, ludzie maja wolna wole i sami wybieraja gdzie chca isc. taki czlowiek ktoremu jest zle czesto przychodzi do kosciola aby sie pomodlic, dziecko nienarodzone idzie prosto do nieba i jest zbawione - wiec moze ma lepiej niz my, nie zastanawialas sie nad tym?

Gość gość
poczytaj ze zrozumieniem Biblie i nie będziesz zadawać więcej durnych pytań, jak jest dla ciebie niezrozumiała to pogadaj ze Swiadkami Jehowy oni ci wytłumaczą.

Gość gość
musisz byc przed 20:) wiekszosc nastolatkow ma w tedy takowe podejscie plus jest "odkrywca" tego pytania;)

Gość misiu gogo
cirpienie uszlachetnia i nikt na nie nie musi pozwalac lub nie ;) z istnieniem cierpienia i zla po prostu pozostaje nam sie pogodzic, jak robic swoje (jak najlepiej potrafimy) ;)

Gość gość
Autorko raczej trzymac sie od takich pytań z daleka bo trafisz w sidła kleru a potem bedą doic cie z kasy do usranej smierci :D

Gość gość
Aby nauczyć ich pokory (bezczelne lewaki), lub w nagrodę aby szybciej osiągnęli niebo (spokojni sprawiedliwi)

Gość gość
gdyby istniał i był ojcem nas wszystkich to na pewno by lubił patrzeć i delektować się naszym cierpieniem...musiał w takim razie być wzorcem, dla rodzców Madzi, Danielka, Oskarka, Szymonka i itd...

Gość misiu gogo
taki bog, jakim go jego stworcy wymysla na swoj obraz ;)

Gość gość
dokładnie, taki bóg jak jego wyznawcy :D:D:D:D

Gość Madzia lena30
Bóg zsyła cierpienie na ziemię po to żeby umocnić swoją więź z człowiekiem i po to człowiek cierpi choruje by zasłużyć u boga na nagrodę wieczną która jest przebywanie u niego po śmierci. A w niebie nie ma smutku, cierpienia, chorób i niesprawiedliwości tam jest wieczna radość.

Gość misiu gogo
no tak juz jest w swiecie natury, ze nic nie jest doskonale, stad niektore jednostki cierpia, innym sie udaje itd. a wymyslac do tego jakies naciagane filozofie? oj wej ;)

Gość misiu gogo
dla czlowieka dochodzi jeszcze cierpienie psychiczne, ze wzgl. na (w odroznieniu od innych ssakow) rozwinieta samoswiadomosc, stad ta sklonnosc do wymyslania lepszych zaswiatow, ale rowniez stad zdolnosc do wiary i samodecydowania :)

Gość AVE 69 SATAN
69:-P Jestem prostytutkom :-P69

Stalin też cierpiał przed śmiercią dlaczego nie miałby pójść do raju skoro zgotował milionom ludzi przepustkę do waszego raju czyli cierpienie. Przecież gdyby nie tacy jak Stalin czy Hitler ludzie nie trafiali by do nieba, a we wszelkich katolickich objawieniach i dzienniczkach trąbią że bez cierpienia nie ma raju XD Stalin = dar od boga jahwe. Rozkazują także aby katolicy zadawali sobie samoistnie cierpienia biczowali się, głodzili, umartwiali, spali na podłodze (z dziennika Faustyny) Kto ma więc rację Faustyna czy Salomon który opływał w bogactwach a cierpienie było mu obce a którego mimo to Jezus uwielbiał i szanował? Może raj jest dla wszystkich? Co wtedy, wtedy wasz bóg staje się podłym i fałszywym kłamcą. Wy cierpicie męki a koleś obok nawet igłą się nie ukłuł i też będzie w raju. W****ioza tępaki? Obaliłem waszą religie ponownie.

Gość xsiuY
wszystko jest w porzo, JHWH i Josua to dwa Demony, duchy odżywiające się energią, którą wydziela człowiek podczas zgonu, gdy czegoś się boi, a patrząc na wiek XX, ilość wojen i ludobójstwa, te dwa Demony są odżywione, aż nadto

Gość gość
Bog to ty to kazdy z nas.to kazdy z nas dokonuje wlasnych wyborow , pozwala i wybiera taka a nie inna droge sam jestes odpowiedzialny za wlasne zycie. nikt inny

Gość gość
bo dal ludziom wolna wole i ludzie moga wybrac miedzy dobrem a zlem nie jestes w stanie Obalic Boga

Wszystko już obaliłem. Wielokrotnie także w innych postach. Wolna wola nie istnieje nawet w waszej biblii o tym pisze, sam wasz bożek jahwe przechwala się że on jest za wszystko odpowiedzialny - poczytaj k***a sobie o tym a pózniej p*****l o wolnej woli.

Gość gość
ateisci i wierzacy to smieci :) co powiecie na ten film smiecie http://ww w.youtube.com/watch?v=USfLndWJZdc

Gość gość
" gość Bog to ty to kazdy z nas.to kazdy z nas dokonuje wlasnych wyborow , pozwala i wybiera taka a nie inna droge sam jestes odpowiedzialny za wlasne zycie. nikt inny" widzę, ze ktos czai bazę

Gość gość
wolna wola nie istnieje - wiekszej glupoty dawno nie czytalam wolna wola istnieje zawsze mamy wybor - to jedyna rzecz na co czlowiek ma wplyw WARTO TO SOBIE USWIADOMIC

Gość gość
co do wolnej woli to w sumie zgoda ale az tak bym w to nie wchodził, bo wydaje sie ze sa wydarzenia tez od niezalezne sam poczatek wypowiedzi był najwazniejszy a oto cos z biblii I znowu Żydzi porwali kamienie, aby Go ukamienować. Odpowiedział im Jezus: Ukazałem wam wiele dobrych czynów pochodzących od Ojca. Za który z tych czynów chcecie Mnie ukamienować? Odpowiedzieli Mu Żydzi: Nie chcemy Cię kamienować za dobry czyn, ale za bluźnierstwo, za to, że Ty będąc człowiekiem uważasz siebie za Boga. Odpowiedział im Jezus: Czyż nie napisano w waszym Prawie: Ja rzekłem: Bogami jesteście? Jeżeli nazywa bogami tych, do których skierowano słowo Boże - a Pisma nie można odrzucić - to jakżeż wy o Tym, którego Ojciec poświęcił i posłał na świat, mówicie: Bluźnisz, dlatego że powiedziałem: Jestem Synem Bożym? Jeżeli nie dokonuję dzieł mojego Ojca, to Mi nie wierzcie! Jeżeli jednak dokonuję, to choćbyście Mnie nie wierzyli, wierzcie moim dziełom, abyście poznali i wiedzieli, że Ojciec jest we Mnie, a Ja w Ojcu.

Gość gość
nie wierz we wszystko to tez wybor wolny wybor

Gość gość
istnieje - mozesz wybrac cole albo pepsi

Gość gość
nie wierzysz w wolna wole? to twoj problem, nie wierzysz sam sobie to i nie wierzysz ze masz wolny wybor