Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Kama

Kiedy odstawiać od piersi

Polecane posty

Gość Mama Kama

Kochane.... Mam pytanie. Kiedy rozpoczęłyście odstawianie dziecka od piersi na stały pokarm? Moje dziecko ma 6 mc. 3 tygodnie temu zaczęłam podawać mu coś innego niż moje mleko. Wszystko toleruje. Je teraz 5 razy dziennie i za każdym razem mleko dodatkowo na kolacje kleik z owocami i coś na obiad. Czy to dobrze? Kiedy powinnam mu ods

Gość gość
uuuuu 6 miesiecy ..... meżuś juz po figlach z inna ??

Gość gość
poco?? skoro juz NIE masz piersi tylko dwa płaskie placki.

Gość gość
jak masz pokarm to po co odstawiasz moja corka ma rok i dalej karmie

Gość gość
moje dziecko było tylko na piersi do pol roku.pozniej stopniowo rozszezalam diete,ale piersią karmiłam caly czas,az do 2 roku zycia.

Gość Afromental
Ja corke odstawilam jak miala rok(wlasciwie sama sie odstawila),syn ma 9 miesiecy,karmie go przed spaniem kazdym,czyli trzy razy na dobe i okolo 5 jak sie obudzi w nocy,czasem nad ranem jeszcze. Jesli go odstawisz teraz to i tak musisz mu mm podawac,wiec co to za sens?Chyba,ze masz jakis powod wazny,ale nie napisalas .Pozdrawiam.

Gość gość
A ja odstawiłam po pół roku i nie żałuję. Wróciłam do pracy i tak jest lepiej. Dzieciak nie wstaje na jedzenie w nocy bo się najada.

Gość Afromental
No tak,mialas powod i to jest ok.Mnie bylo wygodniej karmic piersia,oboje w wieku 9 miesiecy przesypiali noce,mimo,ze na piersi byli,wiec to roznie bywa.

Gość gość
Córka skończyła właśnie 8 mc, a ja postanowiłam zakończyć karmienie. od 5 mc zaczęłam wprowadzać inne posiłki, poxniej poszła do żłobka, ja do pracy i już cyca dawałam tylko w nocy i rano... pokarmu coraz mniej zaczęło się produkować, córka tez już mniej się najadała, wiec ograniczyłam podawanie i na razie jest oki Póki nie pęcznieją to nie daje:)

Gość gość
Już bym odstawiła. Skoro ładnie je, to czas wrócić do wolności i nauczyć dziecko, że można tez jeść i zostawać bez płaczu w towarzystwie taty, babci, wujka czy cioci.

Gość gość
gość jak masz pokarm to po co odstawiasz moja corka ma rok i dalej karmie ... a co to ma do rzeczy? wystarczy, że jadło do 6. m-ca - potem to już twoja lub jego fanaberia.

Gość gość
Rob tak,zebys ty byla zadowolona i dziecko. Jak chcesz to karm dalej a jak nie to odstawiaj. Sama wyczuj ten moment.