Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do Panów w długich stałych związkach

Polecane posty

Gość gość

Czy Wasze dziewczyny robią Wam wszystkie posiłki, i do tego jeszcze wyszukane, zawsze sprzątają na błysk całe mieszkanie, jak tylko odrobineczkę się zakurzy, co weekend robią desery i pieką wyśmienite ciasta, zawsze, nawet gdy pracują zawodowo, włączają pralkę i wieszają pranie, prasują i nigdy nie odmawiają Wam sexu?

Gość gość
moja taka jest właśnie.

Gość gość
A Ty nic nie robisz w domu? Czy ona nie pracuje i jest całkowicie na Twoim utrzymaniu?

Gość gość
super jak bym tak miał

Gość gość
ja bym taka była, ale mój nie chce ze mną mieszkać...

Gość gość
a ty co poszkodowany? czy kobiety mają ten zestaw zadań wpisany do swoich życiorysów wraz z urodzeniem? a co Bozia łapek nie dała, żeby samemu coś zrobić albo swojej kobiecie pomóc tylko czekać aż wszystko ona zrobi.

Gość gość
moja pracuje i to wszystko potrafi ogarnąć dookoła.

Gość gość
Ale pracuje dużo mniej niż Ty i zarabia dużo mniej niż Ty?

Gość gość
nastepny inwalida, ktoremu sie znudzila wlasna reka, a mamusi, ktora go obsluguje nei wypada pieprzyc...

Gość gość
Tak? Ktoś się jeszcze wypowie???

Gość gość
nie, ja np. robię obiady przez jeden tydzień a ona przez drugi. Jak robię kolacje a ona śniadania. Pralkę ona wstawia a ja wieszam pranie. Sprzątamy wspólnie - w każdy piątek. Ciast nie lubię, ale jeśli ona ma ochotę to idę do cukierni coś słodkiego jej kupić

Gość gość
pracuje na 3 zmiany robocze i zarabia 1600 złotych Polskich.

Gość gość
Gościu od 3 zmian, ściemniasz. Któregoś Pana partnerka robi to wszystko? Wyszło to od niej czy ją namawiałeś?

Gość gość
Nie. Ja i moja żona robimy większość rzeczy wspólnie, to znaczy, dzielimy się obowiązkami. Jak ona jest dłużej w pracy, ja gotuję, sprzątam czy nastawię i wywieszę pranie jak trzeba. Jak ja jestem dłużej w pracy, wtedy domem zajmuje się ona i tak na zmianę w razie potrzeby po prostu. Staż małżeński 10 lat, razem w sumie od 15.

Gość gość
nie, bo wyszloby na to, ze ja nie robie absolutnie nic w domu

Gość gość
A już myślałam. Bo we wszystkich tematach gdzie laska mieszka z chłopakiem, on się nie chce oświadczyć, jest koronny argument "bo widzisz, ma uprane, ugotowane, posprzątane, tyłka mu dajesz na zawołanie, za dobrze ma, rozpuściłaś go i dlatego żenić się nie chce!" Moja koleżanka żadna tak nie latała wokół faceta jak posrana, pracując zawodowo. Ja też nie. Mężate czy niemężate, konkubentki czy narzeczone - żadna. Ale zwątpiłam.

Gość gość
ja powiem jako kobieta. Nie pracuję, bo wyniosłam się z mężem do małego miasta, gdzie pracy NIE MA (!) a on chciał robić karirę jako mundurowy. W domu nie robie wszystkiego. Okna myje mąz, bo mam lęk wysokości (taki autentyczny, że jak staję na taboret to już jest drama- nic na to nie poradzę), gary zmywa mąż, bo ja nie nawidze, prasuje sobie sam, gotuję z reguły ja (choć czesto i on, bo lubi) ale śniadania i kolacje zrobiłam mu może z 10 razy :D Śmieci wynosi tylko mąż no i robi zakupy :D Ogóllnie mieszkanie nie jest non stop sterylne. Czasem cały dzień nie posprzątam nic a czasem mam błysk przez miesiąc- różnie, zalezy od nastroju. Jednak wiem, ze w zyciu by mnie nie zamienił na inna ;) po pierwsze gdzie by znalazł drugą taką nimfomankę, po drugie on lubi jak ktoś nim dyryguje- tak jakby potrzebował matkowania (z mamą nie utrzymuje kontaktów, może dlatego), po trzecie bardzo się ze soba dogadujemy i bardzo się lubimy, kochamy spędzac razem czas itd. Mamy 2 dzieci jestesmy razem już 13 lat

Gość gość
dobry pomysł musze przekonac swoja.

Gość gość
U nas też jest tak, że się dzielimy obowiązkami. Ja pracuję u męża w firmie, więc mam dużo czasu wolnego. Ja robię mu śniadanka do pracy, ogarniam rano chatę, odkurzam rano bo pies się dużo kłaczy i kot, gotuję, wstawiam pranie, czasem rozwiesza On, czasem ja. On odkurza wieczorem, robi kolacje, sprząta kuwety, wychodzi z psem. Ja kładę dziecko wieczorem, szykuję rano do szkoły, odrabiam lekcje. Kurze wycieram regularnie, ciasto pierwszy raz upiekłam niedawno i się udało nawet :). Ponoć jestem mistrzynią w robieniu herbaty, więc na mnie ciąży ten obowiązek :p. On wynosi i segreguje śmieci, bo tak chciał. Z seksem różnie bywa, czasem odmawiam, bo zwyczajnie nie mam ochoty. Jestem kobietą, mam nadzieję, że to mnie nie dyskwalifikuje w rozmowie :)