Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odzwyczaić dziecko od picia z butelki

Polecane posty

Gość gość

Macie jakieś swoje patenty sprawdzone sposoby? Jedni dają niekapki, drudzy, zwykłe kubki, a wy? Bo ja to już nie wiem, co zrobić, żeby małą odstawić od piersi i butli. A wydaje mi się że już pora najwyższa...

Gość gość
ja uczylam od razu pic z kubka zwyklego, no nie szklanego, tylko jakiegos tam plastikowego i bylo ok, maly sie przestawil, zadne tam niekapki

Gość gość
mój synek nauczyl się pic przez słomke jak miał 9 miesięcy,ale pil z cycka jeszcze jak miał 2 l i 2m.butli nigdy nie uzywalismy,nie było potrzeby

Gość emilijka
moze sprobuj takiego 360 stopni z aventu, nie ma strachu ze sie cos wyleje, a dziecko zamiast z ustnika, moze sie napic z kazdego miejsca na krawedzi. poza tym dla dzieci takie kolorowe kubeczki to zawsze jakas nowosc, na poczatku beda pewnie bardziej zabawka, ale potem wiadomo, moze sie dziecko przekona?

Gość gość
wszystko zalezy od dziecka, jedno sie nauczy zaraz pic z kubka a inne bedzie sie bawic i probowac wylac to co wsrodku, ogolnie to spodziewaj sie ze troche kasy na te kubeczki wydasz ;)

Gość 6765t
Podawaj z kubka picie aż zalapie. Sama trzymaj najpierw i olej malutko i podawaj . Mów, ze niech pije tak jak mama.