Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK SPĘDZICIE TEGOROCZNE ŚWIĘTA BN

Polecane posty

Gość gość
Ja z dzieckiem wigilię u kuzynki [będą również moi rodzice i siostra], mąż pojedzie do swojej mamy - jest chora, nie może przyjechać, mąż będzie miał kilka dni wolnych, więc pojedzie.Ja nie mogę jechać, będę pracować, dziecko w tym czasie będzie z moimi rodzicami.

Gość 1213mama122
są 2 opcje, albo wyjeżdzamy zagranice(albo w ferie zimowe), albo zaprosimy rodzinke, własnie sie urzadzilismy w nowym domu i na parapetowkę sie ludzie wpraszają:D

Gość gość
jak co roku, idziemy do teściowej :)

Gość gość
sami, tzn maz , corka i ja,i pewnie zaprosimy znajomych, no chyba ze moi rodzice do nas przyjada ( mieszkamy za granica) lub jezeli maz dostanie paszport na czas to moze my wybierzemy sie do nich, ale jeszcze zobaczymy

Gość gość
Pewna nie jestem.Może u teściowej. trochę marzą nam się pierwsze święta w trójkę bo zawsze są w licznym rodzinnym gronie.Mi to trochę nie odpowiada. Dużo ludzi, mało miejsca i mój szalony trzylatek.Muszę lazić za nim krok w krok i pilnować czorta bo w większym towarzystwie na małej przestrzeni dostaje małpiego rozumu.Zawsze po takich spotkaniach jestem zmęczona.Muszę bez przerwy mieć oczy dookoła głowy.Nawet zjeśc w spokoju nie mogę...

Gość gość
Wigilia i Boże Narodzenie bardzo rodzinnie w dużym gronie, a w 2 dzień świąt jedziemy w góry

Gość gość
Pewnie u mamy, my w domu świąt nie obchodzimy ale moim rodzicom zależy na naszej obecności w te dni.

Wigilia u nas.. Pogodziłam się po kilku latach z siostrą, chcemy spędzić razem święta, no a jak razem, to wypada rodziców zaprosić, a my mamy największe mieszkanie i nie ma zmiłuj ;P Będzie nas 12 osób, chyba,że jeszcze teściowa w końcu się da namówić, bo siedzi sama z jedną córką, ale ona z tych, co uważa,że jak na wigilię się z domu wychodzi, to się następnych świąt nie dożyje ;P więc nie wiem.. No a potem to zależy od pogody. Jak będzie zima to pojedziemy na narty/snowboard w Beskidy, bo mamy blisko ;P

Gość 112424235345
ale ona z tych, co uważa,że jak na wigilię się z domu wychodzi, to się następnych świąt nie dożyje ;P więc nie wiem.. x x ciekawa teoria:D, moja babcia co roku wychodzi i ma sie zayebiscie dobrze ach te wsiowe zabobony:D

Gość gość
patologia....kilka lat klotni z wlasna siostra :O, tesciowa o umysle panszczyznianego chlopa :O Dno!

My stwierdziliśmy że w tym roku wyjeżdżamy do jakiegoś spa i nas nie będzie, jedynie na wigilię pójdziemy do teściowej. Mam dość upiornych rodzinnych spędów u nas w 1szy i 2gi dzień świąt, orobiłam się zawsze jak dziki osioł i człowiek bardziej po tych swiętach był umęczony, niż przed. Szanowna rodzinka oświadcza po prostu, że się zjawia, no i weź wszystko sama przygotuj - placki, sałatki, wędliny itede. Dość instytucji świąt. Więcej siedziałam w kuchni lub latając za dziećmi, niż przy stole.

Gość gość
a ja bym, tak chciala zaprosic rodzine i zrobic swieta. a wy to macie i narzekacie.

Gość gość
A ja u teściowej będę czekać na poród:-) przyjechalismy z mrezem w sierpniu w odwiedzony ja mieszkam na drugim końcu polski i niestety komplikacje ciazowe się pojawiły i utknelam tutaj do porodu. Termin mam na31 grudnia ale zobaczymy:-) może na święta będzie z nami juz

Gość gość
a nie mozesz wrocic?

Gość gość
my wyjezdzamy do Tajlandi na 3 tyg i załapiemy się na swieta tam.

Gość gość
Ja nienawidzę świąt. Już na samą myśl robi mi się niedobrze. Swięta kojarzą mi się jedynie z kłótniami, lataniem między garami, udawaniem radości i ciężką atmosferą. Kiedyś, gdy byłam mała to je uwielbiałam, ale potem to co roku był koszmar. Echh...

Gość gość
Gdybym się uparla moglabym wrócić tylko ze mam bardzo krótka szyjkę i grozi mi poród przedwczesny i tutaj w razie czego mam 20 km do specjalnej kliniki dla wcześniaków a u siebie w domu niestety do szpitala dla wcześniaków 150 km i to dużo gorsza ma opinie dlatego zostaje tutaj, juz tylko dwa miesiące wytrzymać dla dzidziusia

Ja uwilebiam Swieta :-). 2 lata z rzedu wyjezdzalismy i dlatego zdecydowalismy, ze w tym roku zostajemy w domu.

Gość gość
my od 5 lat spędzamy Święta i Sylwestra zagranicą z 2 rodzinami, w roku w Kenii, w tamtym była Kuba:) nie lubimy świat tradycyjnie spędzanych, rodziny mieszkaja w naszym miescie wiec co 1-2 ich odwiedzamy lub on nas

Gość gość
my też wyjeżdżamy zagranicę do ciepłych krajów, juz od kilku lat, bo w ferie niestety nie możemy sobie pozwolic na wyjazd, bo wtedy męża wspolnik wyjeżdża, zreszta my wolimy na święta wyjechac, mnie lubie rodzinnych nasiadówek

Gość gość
1 dzień świat idziemy na chrzciny w 2 na wesele:) wiec bardzo imprezowo:D, a na sylwestra jedziemy ze znajomymi w gory:)

Gość gość
my raczej z tesciowa ,szwagierka i szwagrem-powiem szczerze ,ze mi to nie odpowiada ,bo szwagierka to len smierdzacy niby jedzenie przygotowujemy ze każdy cos ale wszystko jest organizowane u nas wiec cale sprzątanie spada na mnie i mam tego już dość do tego mam 3 miesięcznego szkaraba wiec na pewno będę wykonczona

A my lubimy taką przedświąteczną głupawkę, wielkie sprzątanie (mój mąż się kilka lat przyzwyczajał, że przed świętami bajzel przy porządkach jest większy niż przy remoncie ;P) Przy garach lubię stać cały rok, ale na te dni staram się przygotowywać potrawy, których nie jemy cały rok (a raczej cały rok nie jemy tego co w święta ;P ) żeby było na co czekać :D Po kolacji wszyscy schodzimy na dół, do kuzyna męża, u niego też cała rodzina żony:rodzice, brat z żoną, kuzyni.. Czasem dochodzi do 40 osób ;P I wielkie śpiewanie kolęd do północy :)))) Potem kto chce idzie na pasterkę, reszta spać ;P

Gość gość
A my w domku we trójkę. Ja, mąż i córka która będzie miala wtedy 9 miesięcy i to będą najlepsze święta w moim zyciu.

Też mieliśmy czas,że woleliśmy spędzać czas sami i spędzaliśmy :) Potem w jedno święto do rodziców, w drugie do teściowej :) Ale potem tak nam się porobiło,że szkoda gadać i w tym roku jest co świętować :)

Gość gość
My poprzednie święta spędziliśmy u teściowej i wogóle nie wyglądało to jak wigilia. Teściowa usiadła do stołu w piżamie, jej facet tak samo i ciągle gapili sie z tv. Żadnych kolęd, rozmowy, nic. Tylko film, żarcie i flaszka. Masakra jakas. a w jeszcze poprzednie nie mieszkaliśmy razem i spędziliśmy je osobno. Dlatego te święta spędzimy sami i po swojemu.

No ja do mojej teściowej też bym nie poszła. Ona robi typowo śląską siemiotkę (zupę z siemienia lnianego) której nawet ona nie je bo niedobra ;P Do tego śledzie w cebuli, których nie lubi, ziemniaki i kompot z suszu, który potem wylewa ;P ;P Zawsze mam ubaw jak pomyślę o kolacji, którą robi dla tradycji i czeka na północ,żeby coś zjeść, bo głodna jest :D

Gość gość
widze ze coraz wiecej osob wyjezdza za granice.racja jestem za,tu tyko sprzatanie,i gotowanie a tam gotowe,,spokoj plaza ,relaks