Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tratataaaa

Nauka języka włoskiego

Polecane posty

Gość Tratataaaa

Czy jest trudna? Można się samemu nauczyć? Na co zwrócić uwagę i ile czasu poświęcić? Mógłby ktoś polecić jakieś podręczniki, książki, strony internetowe? Za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczna? :)

Gość Tratataaaa
Up

Gość gość
Si, raggazzo ;)

Gość Tratataaaa
Bardzo sensowna odp :/

Włosi u kobiet cenią inne cechy, chęć porozumienia się jest gdzieś w drugiej dziesiątce, więc bez paniki :)

Gość Tratataaaa
Nie podoba mi się południowy typ urody. Lubię uczyć się języków. Zresztą nie o tym temat.

Gość Tratataaaa
Up

Gość wielka fanka tematu
Na początku może się mieszać gdyż jest bardzo dużo czasowników nieregularnych, które po prostu trzeba wykuć. Dlatego według mnie jeżeli już na wstępie chce się uczyć poprawnie to warto robić sporo ćwiczeń gramatycznych na odmianę żeby sobie utrwalić. Ponadto dużo słuchać/oglądać włoską tv, radio, starać się czytać i mówić. Podręcznik ciężko mi polecić. Ja mieszkam we Włoszech i od czasu do czasu daje korepetycje to korzystam najczęściej z Progetto Italiano oraz zasobów własnych (w zależności od tego co chce potencjalny uczeń).

Gość beciak34
Nazywam się Barbara Michaluk. Udzielam korepetycji z francuskiego i włoskiego. Wieloletnia praca z uczniami w różnym wieku od małych aż po starszych sprawiła, że nauczanie stało się łatwe, przyjemne i dające dużo radości:). Staram się dotrzeć do każdego poprzez realizowanie indywidualnych potrzeb ucznia i znalezienie wspólnego pola działania:) Jestem za współpracą z uczniem i otworzeniem się na jego oczekiwania. Program zajęć jest dopasowywany indywidualnie do potrzeb ucznia. Przygotowuję również do rozmaitych egzaminów na różnych poziomach zarówno z francuskiego i włoskiego:). Dokonuję również tłumaczeń w tych językach. Więcej informacji na temat mego wykształcenia i moich osiągnięć na stronie : http://www.korepetycje-torun.pl Udzielam również korepetycji przez Internet (skype) więc myślę, że to duże ułatwienie dla osób nie mieszkających w Toruniu.

Gość studentka włoskiego
Zawsze warto się uczyć języków obcych. Włoski jest stosunkowo łatwym językiem. Ja znalazłam tutaj preply.com/pl/skype/korepetycje-z-włoskiego korepetycje z języka włoskiego na skype za darmo, taka forma nauki najbardziej mi odpowiada. Pozdrawiam.