Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agiantkaa

Wlosomaniaczki laczmy sie porady domowe sposoby i wszystko co o wlosach

Polecane posty

Gość agiantkaa

Witajcie kochane ! Długo myślałam o zbiorowym wątku porad, ploteczek i domowych przepisów na szampony, maski i wiele, wiele więcej :) Moja przygoda z włosami zaczęła się gdzieś od roku gdzie były strasznie zniszczone farbowaniem, prostowaniem i używaniem suszarki. Teraz farbuję je co większy odrost i często zmieniam kolory, ale nie są aż takie złe :) Lecę teraz przecedzić "glutek" z siemienia lnianego i nakładam na włoski. Polecam - wspaniale miękkie, gładkie i lejące. Pozdrawiam i czekam na odzew :)

Gość amirenka8
Hej, ja jestem mocno początkująca, jak na razie po przeczytaniu wielu opinii zakupiłam olejek arganowy, o zapachu cytryn. Kiedyś płukałam z pokrzywie, kładłam żółtko i olejek rycynowy, ale to wieki temu :) ogólnie mam dość mocne włosy, grube, ale czasem używam prostownicy, związuję gumką i to je chyba niszczy.

Olejek arganowy jest świetny :) Ja do cytryny przekonana nie jestem.. choćby do płukanek, bo rozjaśnia włosy i w moim przypadku przesusza :( Niedawno piłam drożdże, stosowałam wcierkę Jantar, piłam skrzypokrzywę i włosy urosły o 2,5 cm w ciągu 3 tyg. Nieprawdopodobne, a jednak ! :)

Gość amirenka8
nigdy jak żyję nie mierzyłam włosów :) zwykle miałam jedną odżywkę, a teraz kupiłam 3 i ten olejek.

Hehe, mi bardzo zależy na długości, bo obcięłam ostatnio 20 cm :) Jeśli chodzi o odżywki, to nie gustuję w najpopularniejszych. Zwykle tanie, dostępne w większych drogeriach - działają cuda. Wolę jednak domowe maski, szampony i płukanki :) Staram się czytać składy szamponów, odżywek itp.

Gość gość
Piwo na płukanke raz w tygodniu nadaje blasku włosom, oraz posiłki rybne sprawiają, że włosy są mocniejsze i nie wypadają.

Dokładnie. Z piwem się zgodzę ! :) O rybkach nie słyszałam, ale trzeba poczytać ..

Gość gość
Jest tu ktoś?